2 proste pytanka
Napisano Ponad rok temu
1. jaka bron polecacie do realnej samoobrony w czasie napadu , rozboju na tzw. "ulicy" poza bronia palna i oczywistym nozem.
2. jak sobie poradzic z przeszukiwaniem przez bramkarzy w czasie wchodzenia do klubow itp. chodze z nozem i uwazam ze to moja sprawa, z drugiej strony rozumiem doskonale zalecenia klubowe. jednak nie chce rezygnowac ani z jednego ani z drugiego, jaki jest kompromis?
Napisano Ponad rok temu
NA drugie pytanie nie wiem czy tu mozna odpowiadac bo to forum publiczne , wiec chyba lepiej nie.
Napisano Ponad rok temu
2. Jest bardzo dobre wyjście - zostaw nóż w domu...
Napisano Ponad rok temu
2. jak sobie poradzic z przeszukiwaniem przez bramkarzy w czasie wchodzenia do klubow itp. chodze z nozem i uwazam ze to moja sprawa, z drugiej strony rozumiem doskonale zalecenia klubowe. jednak nie chce rezygnowac ani z jednego ani z drugiego, jaki jest kompromis?
A jak jakos przemycisz do klubu i potem zobacza chlopaki , ze cos masz to wylecisz jak z procy i jeszcze cie sklepia.
Qrna to bylo najgorsze zawsze ... czlowiek nie wiedzial czy jakis gosc jeden z drugim nie wniosa czegos i w natloku przy swiatlach nie wsadza nere.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli wpadasz do jednego i tego samego klubu powiedz , ze chcialbys u szatniarza zostawic noz. Czy mozesz.
Jak sa w porzadku goscie to dadza ci tak zrobic.
Napisano Ponad rok temu
Potem mialem zawsze u niego drinka bo nic nie powiedzialem dalej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyobraz sobie sprawdzanie kazdego klienta wlacznie z butami czy czegos nie przemycil ... przy wieczorze z 500 goscmi na sali. Kolejka przed klubem by sie zapetlala z 6 razy a wqrwieni goscie poszliby gdzies indziej. Wiska sie tych co zawsze ... tych co zachowuja sie podejrzanie ... itp
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Duze ma znaczenie liczba gosci ... w natloku sie troche przepuszcza albo robi sie blokade ... czasami mozna sobie jednak odpuscic. Czego nie wychwyci bramka wyczaja goscie wewnatrz. No chyba , ze lokal nie ma ochrony wew. ale to juz traci bezsensem.
To jest tak jak z wnoszeniem wlasnego alkoholu... mozna cos przemycic ale jak ochr. albo obsluga ( tudziez zyczliwi bywalcy ) wyczaja to butelka idzie na straty , zalicza sie z liscia i otrzymuje sie wilczy bilet na wstep do lokalu ...i po co to komu.
Napisano Ponad rok temu
Standartowo maca sie sylwetke, plecy i kieszenie ale malo kto zdobedzie sie na obmacanie kobiecie piersi a facetowi krocza. A to sa wlasnie najlepsze miejsca na przemycenie jakiejs "niespodzianki".
W kilku przypadkach kiedy przeszukiwalem gosci (akurat mieli pecha ze nowa kamere zalozyli) przelecialem takze mimo pewnej krepacji za pierwszym razem takze i krocze. I wyobrazcie sobie ze jeden mial mala kose zaczepiona tak jak Yak napisal.
Od iskania pan byla u nas dziewczyna i przepraszala ze musi ale piersi (zwlaszcza z przodu za stanikiem) tez macala.
Lepsze nieco wstydu czy skrepowania niz osoba z niebezpieczna zabawka.
A swoja droga sam za paskiem z przodu przemycilem Victorinoxa malego na koncert w mlodzienczych latach .... No jakos sie do niego baardzo przywiazalem
A jak wy przeszukujecie ??
Napisano Ponad rok temu
Osoba na sali i tak musi miec oczy szeroko otwarte bo nikt nei moze byc w 100% pewny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tacy ochroniarze jakie ich szkolenie....z blokadą zabroniony a ze stałą klingą-kara smierci....... tylko mi powiedzial ze posiadanie noza z blokada jest nielegalne. mylil sie, mam racje?
w polsce żaden nóż nie jest zbroniony (prawie)..
Napisano Ponad rok temu
A co do przeszukan na bramce. To kiedys w postawowce, poszedlem an koncert Captain Jack'a w starej Vivie (jak jescze byla w oliwie) poza ubraniem i kasa na "wjazd" mialem tylko legitke szkolna w saszetce na pasie z tylu. Saszetka miala sztywne obramowanie wiec byla prostokatna ale plaska (mozna bylo ja wyczuc). Na bramce standard przeszkukanie. No i mi ochroniarz lapa przejechal po boku i zachaczyl o ta saszetke na plecach (jak ja to poczulem to on na pewno) i co???? I nic ani sie nie zapytal ani nie zareagowal w zaden sposob... Moze dlatego ze bylem mlodziutki? Ale w takim razie po co to "przeszukanie"? Dla szpanu?
A zeby byla jasnosc. Nosilem wtedy na codzien jakiegos scyzoryczka ale wtedy go nie mialem.
Napisano Ponad rok temu
no i wyobrazcie sobie ze w zeszly piatek bramkaz znalazl przy mnie noz...mialem go w kieszeni plecaka, bo specjalnie przelozylem zeby sie nie czepiali, wszak plecak w szatni zostawiam. ale bramkarz nie kupil tego (pewnie ze nie, przeciez moglbym z sali potem podejsc do szatni na chwile i noz wyjac) i wiecie co? dogadalem sie z nim ze on go sobie schowa do kieszeni a ja wychodzac odbiore. i naprawde oddal! rowny gosc. tylko mi powiedzial ze posiadanie noza z blokada jest nielegalne. mylil sie, mam racje?
Tak, jasne. Rowny gosc. Tylko co, jesli pod koniec powiedzialby ci ze nie bral zadnego noza ze to on nic nie ma a ty lepiej idz do domu bo to wszystko skonczy sie zle...Naprawde zaufales kolesiowi? Moim zdaniem mozesz mowic o duzym szczesciu. Ja nie wyobrazam sobie zostawiac w obcych lapach kozika za 200$...przy okazji - jaki miales noz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co można nosić ze sobą na ulicy -osoby niepełnoletnie !
- Ponad rok temu
-
Bron krotka
- Ponad rok temu
-
USAF W ZATOCE PERSKIEJ
- Ponad rok temu
-
TECHNIKI OCHRONY VIPow
- Ponad rok temu
-
Rany kłute, cięte, postrzałowe
- Ponad rok temu
-
wiatrowki - Baikal
- Ponad rok temu
-
Bron pneumatyczna - grozna ?
- Ponad rok temu
-
Niekonwencjonalne "gadżety" (trochę fotek)
- Ponad rok temu
-
Katana vs Rapier
- Ponad rok temu
-
Pytanie o strzelnice w Polsce
- Ponad rok temu