BJJ+???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale to tylko moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Boks owszem, jest bardzo cenny. Dla mnie ma tą wartość, że się można obić, dostać pożądnie po główce i strach w walce troszkę mniejszy. Ale przy wyborze liczy się poziom klubu i jego atmosfera, a także twoje preferencje wynikające z charakteru.
Trzeba pamiętać, że ćwiczenie dodatkowo jakiegoś stylu zazwyczaj wiąże się z tym, że nie jest się w nim zbyt dobrym, powiedzmy osiąga się maksymalnie przeciętny poziom. Czyli tak ćwiczony boks czy judo nie będą jakąś strasznie skuteczną bronią. Jeśli bjj będzie twoją główną bronią, to musisz się zastanowić, jak będziesz chciał najprawdopodobniej dojść do parteru, gdzie wykorzystasz swojego asa. Boks da ci mozliwość uniknięcia ciosu, zblokowania, oddania z kontry... ale czy spowoduje, że wejdziesz w parter? Raczej nie koniecznie.
Na twoim miejscu najprowdopodobniej wybrałbym jedno, poćwiczył miesiąc do pół roku. Poszedł na drugie i znów to samo. I wtedy już bym wiedział, co mibardziej odpowiada, co jest właściwsze dla mojej taktyki walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mangha : dlaczego nie trenujesz juz BJJ we Wroclawiu ?
Napisano Ponad rok temu
Cześć Paweł, no niestety, w październiku będę mogła chodzić dopiero od 22-go. Niestety, ostatnio jestem w rozjazdach... A kondycja ucieka...Mangha : dlaczego nie trenujesz juz BJJ we Wroclawiu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie, ale czy boks będzie tu akurat najlepszym rozwiązaniem? Przecież w boksie raczej unika się zwarcia...No brawo Slawku Tak wiec doradzam jeszcze raz jak jest jeszcze czas na jeden dodatkowy trening w tygodniu o wprowadzenie sobie podstaw boksu bo one najlepiej lacza sie z chwytami bjj:-) Jest dobre przechodzenie z jednego dystansu do drugiego. :new-alien:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ile dajesz ??
- Ponad rok temu
-
Co to ma znaczyć -szantaż ?
- Ponad rok temu
-
MA w okolicach ursusa
- Ponad rok temu
-
Kickboxing
- Ponad rok temu
-
Treningi noza w Warszawie - chetni i bardzo chetni
- Ponad rok temu
-
Shotokan vs Kickboxing
- Ponad rok temu
-
"Obudzenie w sobie skurwysyna" , przed zawodami. .
- Ponad rok temu
-
Walki zadaniowe
- Ponad rok temu
-
Partyzant od tylu - czy mozna przewidziec ?
- Ponad rok temu
-
Polski Związek Brazylijskich MA ???
- Ponad rok temu