Na ulicy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli chodzi o spotkanie boksera z karateka w jakimś pomieszczeniu to przyznaje racje przedmówcą ale jeżeli chodzi o ulicę to nadal uważam że sukces boksera czy karateki w takiej walce zależy od stażu, umiejętnośći i predyspozycji fizycznych.
Nie ujednolicajci że bokser jest taki super bo to zależy od wielu czynników!!!
Poza tym wiem że w kilku sekcjach karate technik ręcznych uczą bokserzy!
Jarek daruj sobie teksty ale "Pierdo...."
bo jakos nie wydaje mi sie żeby kto kolwiek w tej dyskusji to robił, no chyba że w domu....
A jeżeli ta dyskusja cię drażni to nie bierz w niej udziału!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napewno masz sporo racji w tym co piszesz tak samo jak reszta biorących udził w tej dyskusji.
Ale jest to swobodna wymaina zdań na określony temat.
Ja pisze to co przeżyłem i w czym brałem udział lub co robiłem. Takie jest moje zdanie. Jeżeli w przyszłości bokser pobije mnie na ulicy to będe miał jeszcze większą nauczke.
A tak na marginesie top mam zamiar umuwic się z kolegą bokserem na sparing żeby sprawdzić jek to tak na 3/4 serio jest.
Opisze bójke jak już będzie po wszystkim!
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Pewnie masz racje, że nie powinienem brać w niej udziału ale mnie przykro patrzeć jak się ludzie później na ulicy rozczarowują, kiedy chcą włożyć low kick a są stopowani lewym prosty w szczękę, który końcy walke
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie zakladam dobrego trenera. I mam szczescie, ze na takiego trafilem :0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a oto moral tej historyjki : niezaleznie od tego co cwiczysz podstawa to inwencja, zdolnosc do improwizacji i szybkie a zarazem logiczne myslenie.
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
A to dobre .. zawsze bylem ciekaw czy cos takiego moze sie udac.zlapal rekoma za rurki przysufitne, i trzymajac sie wywalil gosciowi wzdluz korytarza takie mega silne kopniecie obunoz. bardzo skuteczne to bylo. .
Napisano Ponad rok temu
to tyle co mial do powiedzenia niedoswiadczony pedro.. :roll: dziekuje za uwage
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
dobra
bede modrala
a jak zamiast dodania przed slowem boks dodasz french kick a po boks savate
to masz wogole dobrea alternatywe w stojce
bo nie dosc ze lepszy dystans i poruszanie sie to jeszcze przy......dalasz butem
ale prawda jest taka im wiecej umiesz tym masz wieksze sznanse
ale do tego jeszcze musisz miec obicie i predyspozycje tez ci pomoga
boks jest dobry ale przyda sie cos jeszcze dodac
Napisano Ponad rok temu
a)Mam pytanie czy Trening Boksu Wiele daje
w walce na ulicy jeden na jeden
czy obronie sie na ulicy
a) odp. tak
odp. nie
Widzisz, juz sam sposob w jaki sformuowales pytanie wiele mowi. O walke sie pytasz czy o obrone? boks sprawdza sie w walce bo opiera sie na ataku,a jak chcesz sie bronic (kwestie skutecznosci pominiemy) to faktycznie zapisz sie na aikido :wink:
Napisano Ponad rok temu
to ze boks ma techniki ofensywne, konczace czy jak je tam nazwiemy nie znaczy ze nie jest samoobrona. to ty decydujesz do czego uzywasz swoich umiejetnosci. mam nadzieje ze nie ma tu osob ktore atakuja (zaczepiaja, napadaja) na ulicy innych ludzi...
Napisano Ponad rok temu
Nie macie wrażenia, że dyskusja jest nieco jałowa?
Boks, karate, taekwondo - co wybrać?
Ja dalej z uporem maniaka polecam wybranie się do dyskoteki, około 3-5 nad ranem. To najlepsza pora na zadymy. Proszę popatrzeć, co , kto i czego używa. I jakie to jest skuteczne.
Proszę zapytać, co kto cwiczy.
Czesto okaze się, że nic. A skuteczność jest. I to czasami robi wrazenie.
Boks dobry, owszem. Wszystkie style są dobre, pod warunkiem, że są kontaktowe, chociaż sądząc po wyczynach ludzi z karate Doshinkan, też nie jest to konieczne.
Najważniejsza jest praktyka!!!!!!!!!!!!!!!!
I to własna.
Nieważne na jakich zajęciach zdobyta. I nieistotne, gdzie.
Praktyka, czyni mistrza.
Jezeli ktoś chce coś przetestować, proszę zajrzeć do mojego postu Kto pomoże Zbójowi.
Wczoraj Krav Maga chciała się poturlać po podłodze. Wyszło im to tak sobie.
Zbój czeka i nudzi się.
Można wypróbować zwarcie, parter, stójkę, dystans i ucieszkę. Wszystko jedno.
Zbój 24 lata, 182 cm wzrostu, 98 kg wagi. 6 lat Jissen karate i dużo lat na bramce. Zbój zaprasza. Potem mozna się będzie wymienić doświadczeniami.
Pozdrawiam
Andrzej Kubieniec
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje ze nie ma tu osob ktore atakuja (zaczepiaja, napadaja) na innych ludzi...
Jeju gdzieżby tam....napewno takich tu nie ma
Napisano Ponad rok temu
A zanim wyjdziemy na taką "zabawę" proszę poinformować kogokolwiek, że jeżeli rano nie wrócimy do domu, to nich wezwą pogotowie/policję pod podany adres (ew. czarny furgonik z białym wieńcem :wink: ).(...) Proszę popatrzeć, co , kto i czego używa. I jakie to jest skuteczne.
Proszę zapytać, co kto cwiczy.
(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Logo działu ULICA.
- Ponad rok temu
-
Taki quiz...