[b]Aikido i dzieci[/b]
Napisano Ponad rok temu
Czy lepiej na coś innego
Napisano Ponad rok temu
Czy jest dobrym pomysłem, by zapisać 6 i 7-latka na Aikido
Czy lepiej na coś innego
zapomnij o tym, lepiej zapisz na judo, tam maja dobra pedagogike i sie dzieciaki wyszaleja do oporu. Zwykle na treningach aikido dla dzieci to marazm i kicha, nuuuuuuuuudno jak diabli...
dzieci potrzebuja wspolzawodnictwa, szarpania, to im daja motywacje i frajde.
Napisano Ponad rok temu
Byłem na jednym z treningów dla dzieci, wydawało się być fajnie. Dzieciaki najpierw się wyszalały, a potem dopiero zaczął się właściwy trening. Wszystkie wyglądały na zadowolone. Instruktor też był spoko.
Więć nie bardzo się zgadam z Twoją opinią, Szczepan.[/b]
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego nie .dużo zależy od prowadzącego i od rodzićow.Jest w mojej sekcji kilku 6-7 latków i bardzo dobrze sobie radzą .Czy jest dobrym pomysłem, by zapisać 6 i 7-latka na Aikido
Napisano Ponad rok temu
Potwierdzam że to jest dobry pomysł aby najpierw zmęczyć a potem uczyć .W mojej sekcji zajęcia trwają 1,5 godziny i jest czas na to aby je wymęczyć .Dalsze drążenie tematu
Byłem na jednym z treningów dla dzieci, wydawało się być fajnie. Dzieciaki najpierw się wyszalały, a potem dopiero zaczął się właściwy trening. Wszystkie wyglądały na zadowolone. Instruktor też był spoko.
Więć nie bardzo się zgadam z Twoją opinią, Szczepan.[/b]
Ciekaw jestem ile czasu trwają zajęcia w waszych sekcjach?
Aha ,mam pewną ciekawostkę z pewnej sekcji.Otóz tam dzieciaki ćwiczą bez dotykania .
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem Szczepan o Waszej przygodzie z dzieciakami . Nie spytałem Majki jak wyłapaliście to "stado kuropatw". :wink:Czy jest dobrym pomysłem, by zapisać 6 i 7-latka na Aikido
Czy lepiej na coś innego
zapomnij o tym, lepiej zapisz na judo, tam maja dobra pedagogike i sie dzieciaki wyszaleja do oporu. Zwykle na treningach aikido dla dzieci to marazm i kicha, nuuuuuuuuudno jak diabli...
dzieci potrzebuja wspolzawodnictwa, szarpania, to im daja motywacje i frajde.
Napisano Ponad rok temu
A tak BTW.. czemu nie zapytasz dziecka? Idz z nim na judo na aikido.. niech sobie chlopak wybierze.. no.. chyba ,ze to dziewczynka.. to .. tez wybierze
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Zajęcia na "naszej" sekcji trwają około godziny. Przyczyną jest fakt i ż rozpiętość wiekowa w grupie to 4-7 lat. Ci najmłodsi szybciej się nudzą, no i trudniej się wymaga od nich skupienia.
[/b]
Napisano Ponad rok temu
Jego sprawnosc fizyczna bardzo sie poprawila,zrobil sie odwazniejszy i latwiej sie integruje z dziecmi.
Na treningach w mlodszej grupie przewazaja ogolnie rozwijajace cwiczenia w formie zabaw,nie brakuje podstaw aikido.
Dzieciaki wychodza zmeczone i usmiechniete
Moim zdaniem najwazniejsza jest osobowosc trenera,jego ambicje powinny sie na tym etapie ograniczyc do nie zniechecenia dzieci do aikido ( o co latwo,gdy sie moluchow zmusza do doroslego treningu)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Realizacja idealow aikido w praktyce
- Ponad rok temu
-
Shihonage z mocnego uchwytu za ramie
- Ponad rok temu
-
Aikido Krakow
- Ponad rok temu