Hi misman
probowales wskazac mi droge niosac kaganek oswiaty,
-Na Twoja ironie w pelni zasluzylem - po prostu nie docenilem Ciebie.
Bez problemu przejrzales moje niecne zamiary.
Oczywiscie masz racje ja chcialem Ciebie wyprowadzic w pole - zwiesc z wlasciwej drogi wiodacej do mistrzostwa karateckiego.
Jak milo spotkac ktogos kto wytrwale do celu dazy i jasnym umyslem swoim kaganki wszelkie :sex_anal:
powinienem to docenic... ale oczywiscie - maluczki, niewierny tomasz - tego nie zrobie
-I dobrze bo ja nie lubiem jak mnie ktos brudnymi paluchami w ranach moich meczesnkich grzebie .
A doceniac ja nie lubie innych i nie lubie jak mnie sie docenia bo to latwo wtedy kogos przecenic - jak stare gacie.
A z tym docenianiem to tak jakos niemoranle jest i jak ktos lubi doceniany byc to robi z siebie blazna : wyobraz sobie droge krzyzowa (jezeli juz przy Bibli jestesmy ) i Jezusa ktory chcialby doceniany byc no wiec dzwiga ten Jezus swoj krzyz i ludzie mu brawo bija za jego sile, wytrwalosc i mestwo no i mysli Jezus jak fajnie docenianym byc no i dochodzi na gore krzyzowa ale chce byc jeszcze raz doceniony no i zawraca z tym Krzyzem i ludzie brawo bija ....
No wiec dlatego mysle pycha grzechem jest.
Czy moge katowac sie na swoj wlasny, indywidualny sposob ?
-Och nie jestes znowu takim indywidualista - wielu tak robi jak Ty i nazywa to tez "Sposob".
Mam nadzieje, ze mi pozwolisz - wszak prawo do tego mam zagwarantowane konstytucyjnie... ?
-Ja tam uwazam ze jak sie przekracza prog sali sportowej, wchodzi do Dojo to demokracja , konstytucja , rownouprawnienie kobiet pozostaja na zewnatrz - w srodku wygrywa tylko ten silniejszy.
Nie wszyscy to sa w stanie zrozumiec i cwicza z tym obciazeniem na garbie cale swoje zycie - a mogli by byc w tak latwy sposob wolnymi , szczesliwymi i silnymi czlonkami - odrzucajac ten balast.
Ja tam zawsze mowie do czlonkow na pierwszym treningu - Prosze caly swoj syf na zewnatrz zostawic, w sali moze tylko smierdziec waszym potem albo gownem jak sie zesracie ze strachu czy wysilku.
Oslepiony - Julineczek