Partyzant od tylu - czy mozna przewidziec ?
Napisano Ponad rok temu
Czy uwazacie ze w toku treningu MA oraz sparringowania z roznymi partnerami w roznych sytuacjach, mozna sobie wyrobic ten 6 zmysl pozwalajacy uniknac "partyzanta" ?
Napisano Ponad rok temu
Co jeszcze? Jeśli ataku się nie spodziewasz, to i tak dostaniesz. Jeśli idziesz i jesteś skupiony, to może uda ci się uniknąć ataku z tyłu np. zobaczysz odbicie napastnika w szybie czy karoserii samochodu czy też jego cień (jeśli słońce jest z tyłu). Ale szanse na to są raczej małe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czesto poczatkiem walki jest cios znienacka tzw. partyzant. Jesli zadawany jest od przodu to pol biedy - majac swietny refleks mozna zrobic unik badz zablokowac. Gorzej gdy atak przychodzi od tylu.
Czy uwazacie ze w toku treningu MA oraz sparringowania z roznymi partnerami w roznych sytuacjach, mozna sobie wyrobic ten 6 zmysl pozwalajacy uniknac "partyzanta" ?
Jestem maksymalnie czujny na ulicy. Wcale nie zastanawiam sie nad pierdołami, tylko mam oczy dokoła głowy. Chodzę cicho i używam cienia. jak ktokolwiek mogłby mnie zaskoczyć?
Poza tym, śmiem twierdzić że trening Aikido może nie przydaje się w walce w cztery oczy ale zajebiście rozwija właśnie intuicję!
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Jestem maksymalnie czujny na ulicy
ale chyba nie w każdej sytuacji. Jest takie miejsce i czas, ze włącza się radar i czuwa. Ale zeby tak bez przerwy, jak to żyć?
Napisano Ponad rok temu
Owszem idąc jakimiś zakazanymi uliczkami mam oczy naokoło głowy...czujność znacznie podwyższona.
Ale w normalnych warunkach na zwykłej ulicy zwłaszcza jak idziesz z kimś i jesteś pochłonięty gadką - szanse na uniknięcie partyzanta od tylca są zerowe.Jak masz fuksa to coś ci zaświta coś poczujesz i wtedy moze zdążysz zareagowac...w bok do przodu i błyskawiczny obrót.
Ale trzeba mieć wielkie szczęście - nie wiesz czy koleś z tyłu jest sam czy nie ma siekiery...
Moje zdanie - nie da się uniknąc takiego ataku.A jezeli to tylko szczęściem
Pozdrawiam
El Primo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polski Związek Brazylijskich MA ???
- Ponad rok temu
-
wierzcholek gory lodowej...
- Ponad rok temu
-
Co można trenować w Białymstoku???
- Ponad rok temu
-
Opłaty za seminaria
- Ponad rok temu
-
z czego zrobić poszycie maty
- Ponad rok temu
-
ktory z MA wybrac
- Ponad rok temu
-
Kryzys sportowy!!!!!
- Ponad rok temu
-
Co lepiej ćwiczyć jeżeli chodzi o parter?
- Ponad rok temu
-
Poczatek sezonu.
- Ponad rok temu
-
Potrzebuje waszej pomocy ...
- Ponad rok temu