Nowy-STRIDER-SnG-co-na-kolana-powala
Napisano Ponad rok temu
Na razie wiadomo tyle, że będzie to zabawka ze stali S30V, drop point, układ frame-lock, jedna okładzina z tytanu (blokująca) a druga z G10 (zapewnia moc i lekkość). G10 będzie czarno-zielone, tytan anodyzowany na tzw. flame-pattern. Płaski szlif na całej wysokości ostrza, wykończenie tiger-stripe, otwór w ostrzu + obustronny kołek zamiast stop-pin (jak w folderach MOD'a). Tytanowy klips tip-up jest po jednej stronie i nie jest przekładalny. Krótko mówiąc, powstaje hardcore'owa wersja Sebenzy A teraz odpowiedź na trzy najważniejsze pytania...
1. Kiedy? Chłopaki ze Stridera mówią coś o początku roku. Ale pierwsze 200szt. idzie TYLKO na rynek japoński, gdzie już dawno są rozdysponowane!
2. Za ile? W Japonii poszły na pre-order jak ciepłe bułeczki po 650 USD...
3. Jakieś fotki? Cały stos poniżej:
Napisano Ponad rok temu
Nóż jest sliczny przyczepiłbym się tylko do rękojesci - ten kolor mi zdecydowanie nie lezy chociaż pasuje do ostrza...no i te kształty kanciaste takie jakieś...futurystyczne jak dla mnie
Ale faktycznie ten nóż coś w sobie ma - moc i drapieżność to widać na pierwszy rzut oka.Ładnie sie nim tnie - to po prostu widać...hardcore'owa wersja Sebenzy - bardzo dobrze powiedziane :twisted:
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
ps
frame to duzy +
Napisano Ponad rok temu
Chyba z rok temu kiedy widzialem pierwsze zdjecia prototypu , bylem pewien ze bedzie to luksusowa wersja AR , it ot jeszcze frame lock.
Jakies 1,5 miesiaca temu , bedac w NY mialem okazje pobawic sie wlasnie SNG ( ktory byl akurat na sesji zdjeciowej u Shelby ) , co mnie rozczarowalo ( tak samo jak w Amphibin ) rozmiar , oczekiwalem duzego noza , a to taka skoksowana Sebenza wyszla.
JEdyna dobra rzecza jest to ze mam teraz odlozone 600 $ ( o ktorych nie wie zona ) i moge sobie cos kupic.....tylko co ?
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdraffia :wink:
Napisano Ponad rok temu
PS1. Shelby... trochę robi te fotki, co? Szczególnie te dla SureFire'a...
PS2. $600 - może jakiś OTF? Nemesis? Chyba, że już dawno go masz :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdraffia
ps
jutro postaram sie je udostepnic....
Napisano Ponad rok temu
Co do cen w Japonni , Taiwanie i Singapurze to rzeczywiscie sa to sumy 100 % wieksze niz w US , niektorzy jak Strider , Mad Dog , Ryan juz zweszyli gdzie jest bussines i pchaja tam modele "specjalne" ( np.SEAL 2000 , Cat Rezin ).
Co do zakupu , to na pewo nie bedzie to auto ( nielegalne to , i HAllo wystarczy) , mysle raczej o dual Millenium tanto Ligghtfoota , a jak kupie na show w Toronto to i jeszcze na jakies bowie Tishbourna wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
I :serduszka: Sebenza...Jednak jako codzienny noz uzytkowy jednak wole Sebezne , mniejszy i elegantszy.
Shit, ktoś znów napisałe ten wyraz na L...mysle raczej o dual Millenium tanto Lightfoota , a jak kupie na show w Toronto to i jeszcze na jakies bowie Tishbourna wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam tyle czasu Pume ... qrcze nie sadzicie , ze to jest jak wyscig szczurow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy jestem kiedy ceny zaczna sie delikatnie zssuwac ku dolnemu kresowi bysmy nie musieli wypruwac sie na nie.
Nie narzekam na to ... lubie ogladac nowe noze ... ale gdy widze, ze kazdy nowy jest tez o niebo drozszy to cos mi nie pasuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakbym miał kupować, to bym wolał AR...
Napisano Ponad rok temu
Mnie-nie-powala-na-kolana-jakiś-taki-nieforemny. Jakbym miał kupować, to bym wolał AR...
Eeee, kręcić tylko nosem umiesz :wink: a mnie powala. Podoba mi się ten nóż, to można powiedzieć ogniwo łączące Sebenzę i Stridera AR... taki ciekawy hardcore...
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj szedlem sobie i na polce w sklepie lezal taki biedny i samotny folder Pumy z czesciowy ostrzem seratede ... i ja .. nie moglem go tak zostawic ... moja poprzednia Puma uzyska wytchnienie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóż w samolocie
- Ponad rok temu
-
bagnet od M16
- Ponad rok temu
-
Mad Dog ATAK i Mission MPK
- Ponad rok temu