sprawozdania z treningow
Napisano Ponad rok temu
wprowadzalem egzaminu na bialy pas, stopien 10 kup dostaje sie "z
automatu" rozpoczynajac trening, a pierwszy egzamin jest na 9 kup lub
jak ktos jest dobry to od razu na 8 kup. Zasada natomiast jest, ze
wszystkie egzaminy oprocz pierwszego zdaje sie w doboku. Co do
trenowania, sekcja swidnicka, ktora ma treningi dzien po dniu, czesto
cwiczy w "cywilkach", bo nie kazdy zdazy wyprac dobok. Poza tym sale
mamy tam tak brudna, ze historia. W Lecznej natomiast generalnie
wszyscy cwicza w dobokach, no ale tam sa tylko 2 treningi w tygodniu.
Lublin cwiczy podobnie jak Swidnik, bo sala tez nie najczystsza.
A trening dzisiaj sie udal. Troche nowych rozwiazan pod katem nowych
przepisow WTF, troche raczek, tarcze. Jutro hogoo i jedziemy dalej. W
czwartek boks, w sobote miedzywojewodzkie zawody mlodzikow...
Pozdrowka - Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Zresztą trenerzy nie mają nic przeciwko noszeniu czy nie noszeniu doboków. Trener Sławek powiedział że jeszcze nie zamawia doboków dla nas tylko dlatego że część osób może zrezygnować z TKD i strać pieniądze...
Ja tego nie przeczytałem ale zapytałem kilka osób które już trenują w tym posiadacza czarnego pasa i oni wszyscy mi tak powiedzieli :wink: Przecież w ciemno bym nie kupował :twisted:
A jeżeli chcesz mieć to na piśmie to prawie na każdej stronie masz taki tekst:
Gdzie indziej znalazłem taki tekst:REGULAMIN EGZAMINACYJNY NA STOPNIE UCZNIOWSKIE KUP
Ubiorem stosowanym w Tae Kwon-do, zwłaszcza podczas wystąpień oficjalnych (zawody, pokazy, egzaminy, trening), jest kimono, tzw. dobok, składający się z przepasanej pasem odpowiedniego koloru białej kurtki oraz białych spodni. Dobok powinien być oznaczony tzw. "drzewkiem Tae Kwon - do" na plecach, emblematem International Tae Kwon-do Federation na lewej piersi i literami ITF na dolnej zewnętrznej części nogawek spodni. Kimono musi być zawsze czyste i schludne.
Zresztą biały pas symbolizuje niewinność, brak wiedzy i doświadczenia w Tae Kwon-do więc chyba odzwierciedla to moje doświadczeniePoczątkujący noszą do doboku biały pas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u nas w sobote jest makroregion, wiec popatrze sobie na mlodzikow jak ladnie walcza a na trenngu byla technika, ale i tak mnie nozki bola :?
Napisano Ponad rok temu
To jest tak: podobają mi się doboki i chciałem w nim ćwiczyć więc się wypytałem znajomych ćwiczących TKD czy można, na co wszyscy mi odpowiedzieli: "oczywiście można a nawet powinno się "
A ja na to:" 8O to czym mam ten dobok przewiązać przecież nie mam żadnego stopnia? Sznurkiem? :? " A oni mi odpowiadali: "normalnie białym pasem tylko że on wtedy nie symbolizuje 10 cup tylko jest traktowany jako zwyczajna szarfa do przewiązania doboku, która absolutnie nic nie znaczy"
Więc mam prośbe do ciebie Moro: traktuj ten mój biały pas jak zwykły, nic nie znaczący sznurek, ok? :roll: Dzieki :wink:
Przynajmniej dopóki nie zdam na 10 cup :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
On mowil ze studiuje na uniwerku i jako wf chodzi na judo, ale mowil ze on juz wczesniej trenowal judo...[/list]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale potem pożyczyłeś swoj dobok Blazejowi poklon , ktory między innymi dlatego wygral uklady (w swoim zniszczonym wygladal fatalnie, a wiadomo w ukladach oproczt echniki liczy sie rowniez wyglad), a potem w walkach go "ochrzcil" - na doboku mora byla pierwsza krew - krew Blazeja....przyznam sie pierwsza runde ukladow przeszedlem w porzyczonym doboku ...potem w przerwie kupilem sobie swoj 8)
Napisano Ponad rok temu
no ale jak niektozy wiedza to po nim mozna sie wszystkiego spodziewac
Napisano Ponad rok temu
We wtorek na treningu robiłem pewien układ Hwarang Tull i jak miałem kopnąc dollyo 45 stopni to przywaliłem z całej siły w drabinki i teraz nie moge chodzic na treningi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
krol umarl , niech zyje krol
- Ponad rok temu
-
ITF, GTF, WKF i inne ?
- Ponad rok temu
-
ITF układy-diagramy
- Ponad rok temu
-
Walka uliczna
- Ponad rok temu
-
filmy
- Ponad rok temu
-
Czy istnieje strategia na wyzszych od siebie???
- Ponad rok temu
-
DOLLYO
- Ponad rok temu
-
Tymczasem :)
- Ponad rok temu
-
pieta czy cala stopa?
- Ponad rok temu
-
POOM