Witam,
Jak to jest z urazowoscia w AIKIDO???
Czy czesto dochodzi do dosc nieprzyjemnych kontuzji???
Aha i jeszcze jedno

Jak sie ma kendo do aikido???
Pozdrawiam poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tam mysle ze lepszym polaczeniem bylo by Aikido i Kenjitsu.
Kendo polega na sieganiu mieczem do celu a Kenjitsu na cieciu w cel i to ma duze znaczenie jesli chodzi o zrozumienie technik Aiki.
Ale polaczenie Kendo z Aiki byloby bardzo dobre.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem, to w Warszawie nie ma żadnej sekscji kenjutsu
![]()
Z kumplami z aikido ćwiczymy raz, dwa w tygodniu (ale nie regularnie) kenjutsu ze szkoły Kashimashinryu. Ale w tej materii jesteśmy w sumie początkujący....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak to jest z urazowoscia w AIKIDO???
Czy czesto dochodzi do dosc nieprzyjemnych kontuzji???
Jak sie ma kendo do aikido???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czy trenowanie AIKIDO i KENDO moze doprowadzic do pomieszania stylow?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u nas biedna Dagmara miala zlamany bark.. to przez jej doshi. Mozna powiedziec ze to byl wypadek, ale juz kilka razy konczyny byly lamane... nie wiem czy w naszym dojo to tradycja :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z tym .Kiedyś też miałem luzne nadgarski i gdy ktos ze mną ćwiczył miał problemy z dzwigniami .Testowali mnie na różne sposoby.Niestety potem zaczęły sie moje problemy z przeciągniętymi stawami .Dejiko,
z tymi nadgarstkami to uwazaj. Tez mam dosyc dobrze rozciagniete. Moj dawny sensei mawial, ze jak sie ma tak "luzne" nadgarstki, to jak zaczyna bolec, to juz moze byc za pozno i staw jest do wyrzucenia. Jak trafisz na taka osobe co Ci bedzie chciala udowodnic za wszelka cene, ze zrobi na tobie dzwignie( a takie czasem sie zdarzaja), to mozesz miec potezny problem.
Z tego co slyszalam( na szczescie samej mnie to jeszcze nie spotkalo), to takie kontuzje leczy sie miesiacami i staw raczej nie odzyskuje pelnej sprawnosci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przez własną głupotę i upór noszę na nadgarstku longietę usztywniającą Podczas ciągłych treningów sensei poprzestawiał mi kości śródręcza.W grupie koles ma problem z nadgarstakami
Napisano Ponad rok temu
. Moj dawny sensei mawial, ze jak sie ma tak "luzne" nadgarstki, to jak zaczyna bolec, to juz moze byc za pozno i staw jest do wyrzucenia
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu