Aleksandr Karelin
Napisano Ponad rok temu
Karelin pokonuje Akira Maedę
Tłumaczenie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Na poczatku 1 rundy Maeda kopnal silnie Karelina, udalo mu sie go chwycic Karelina. Ten w odpowiedzi zalozyl trzymanie o nazwie nelson. Maeda do odczul [jego kark] i nie byl juz do konca walki w pelni sprawnosci. Karelin rzucal i obalal kilka krotnie Maede. Nie bylo to punktowane. W koncu udalo sie Maedzie zalozyc dzwignie na kostke Karelina. Ten nie byl w stanie uciec z trzymania. Ratowal sie chwyceniem za liny co przerywalo chwyt ale oznaczalo strate punktu. W tym momence Maeda prowadzil na punkty. Mialo to miejsce w srodku rundy pierwszej. W odwecie Karelin sprobowal techniki zapasniczej: wyniesienie przez odwrotny chwyt za pas [ reverse waist lock lift ] zwana takze Wyniesieniem Karelina [Karelin's lift]. O ile nie bylo za te technike punktu, rzutow nie punktowano, to Maeda upadl na kark a to bylo potezne uderzenie.
W czasie drugiej rundy Karelin zdobyl 2 panktu zakladajac dzwignie na glowe [kark] i dzwignie na reke. W ten sposob Karelin wygral na punkty. Nie byl w stanie poddac ani znokautowac Maedy. Jednakze jest zwyciezca.
Meada opuscil ring majac lod na karku i byl wspierany przez 2 zapasnikow.
Karelin skomentowal walke:
Kopniecia Maedy byly bardzo silne, bede je odczuwal jeszcze po walce. Te kopniecia Maedy zmusily mnie do walki w zwarciu z nim. Po raz pierwszy walczylem wedlug takich zasad. Bylem zestresowany i spiety. Szczegolnie szkodliwe byly dla mnie kopniecia i dzwignie/duszenia. Kiedy Maeda zalozyl mi dzwignie, poczulem sie szczesliwy ze udalo mi sie dosiegnac lin. Gdyby nie one musialbym odklepac poddanie. Uznalem ze moge go zaatakowac i zmeczyc go w 1 rundzie tak aby moc zapewnic sobie zwyciestwo w II rundzie. Jednak bylem bardzo zmeczony i nie w pelni mi sie to udalo. Byl to inny sposob walki,dla mnie, niz ten do ktorego przywyklem wiec nie moglem sie zachowywac i walczyc jak to robie na codzien. Najbardziej stresujacym byl fakt ze walczylem przed tak duza publicznoscia [17,048]. To byla moja pierwsza profesjonalna walka i jestem zadowolony z rezultatow. Pomimo tego iz nie udalo mi sie wygrac przez poddanie ani nokaut jest to ta wygrana duzo dla mnie znaczy. Nie planuje walczyc wedlug takich regol w najblizszej przyszlosci. Z powodu bardzo duzej popularnosci takich walk musialbym zmienic swoj trening. Obecnie przygotowywuje sie do zdobycia 4'go zlotego medalu na zblizajcej sie olimpiadzie i zamierzam sie calkowicie poswiecic od teraz zapasom az do olimpiady. Nie planuje odpowiadac na wyzwania do walki az do czasu olimpiady. Jezeli ktos chce ze mna walczyc to niech trenuja jeszcze do czasu olimpiady.
jego strona:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
film:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
On caly az bucha MOCA,dzieki takim jak On chce mi sie tarzac po zapoconej macie.
Pomimo,ze Ja trenuje BJJ to prawdziwymi wzorami sa dla mnie zapasnicy.
Napisano Ponad rok temu
To nie jest człowiek!!!
To potwór stworzony po to by wygrywać.
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie widzialem tej walki ale duzo osob mowiło ze Amerykaniec tylko bronił się przez 9 minut .Zdobył jedyny punkt w walce z klamry i to po błędzie Karelina który ją zerwał.Stąd tez moje pytanie.Co sie stało?Przez tyle lat już wielu starało się przed nim bronić i nikomu to nie wychodziło a tu nagle mało znany zwodnik przetrwał całą walkę z dogrywką a na dodatek ją wygrał.Dlaczego Kerelin poprostu nie załadował mu "odwrotnego" tak jak to robił reszcie na zawodach.
Napisano Ponad rok temu
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz.Jakim cudem przegrał on finałową walkę w Sydney .
Niestety nie widzialem tej walki ale duzo osob mowiło ze Amerykaniec tylko bronił się przez 9 minut .Zdobył jedyny punkt w walce z klamry i to po błędzie Karelina który ją zerwał.Stąd tez moje pytanie.Co sie stało?Przez tyle lat już wielu starało się przed nim bronić i nikomu to nie wychodziło a tu nagle mało znany zwodnik przetrwał całą walkę z dogrywką a na dodatek ją wygrał.Dlaczego Kerelin poprostu nie załadował mu "odwrotnego" tak jak to robił reszcie na zawodach.
Cóż mysle, że zgubiła go rutyna
człowiek wygrywający od tylu lat może mieć kłopoty z odpowiednią mobilizacją.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zebym cos sugerowal,ale przegrana do dzis mnie dziwi...
Napisano Ponad rok temu
Pietrass.Jaki przypadek.Karelina nazywasz przypadkiem?Reszta walk na olimpiadzie mogła byc przypadkiem ale nie ta z udziałem Karelina.Przeciez on reszte przeciwników zmiatał z maty.Ja naprawde do dzisiaj nie rozumiem jak on mogl przegrac z jakims małoznanym amerykancem.
Heh. no Karelina nie nazywam przypadkiem, chodzi tylko o to że w tej walce nie był wcale słabszy. Amerykanin go rozpracował i do tego miał sporo szczęścia.
Chociaż może jednak Karelin zlekceważył swojego przeciwnika?
Kto wie, jednak tak czy inaczej Karelin to jeden z najlepszych zawodników wszech czasów, może nawet najlepszy.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
I Kasparow za najlepszych lat jak coś spieprzył to nie zawsze potrafił nadrobić ...
Napisano Ponad rok temu
dokładnie przegrał jednym małym punktem widziałem tą walke Karenin próbował założyć odwrotny pas tylko że Gardner był za gruby i ciężki by go objąć i w ostatnich sekundach Karenin odszedł i czekał aby na koniec (wiedział że przegrał) wkurzyłem się wtedy było to ładnych pare lat temu ale do dziś pamiętam tą walke i moje roszczarowanie. Ale i tak Karenin jest moim mentorem i zawsze nim pozostanie poklon poklon poklonPamietam te walke dosyc dobrze, Karielin przegral z powodu przepisow malym punktem, ktory Amerykaninowi zafundowal sedzia.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam MH!
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jak macie jakieś dane dotyczące Karelina to wrzucajcie je tutaj.
Jak odnośniki to kompletne i prowadzące wprost do celu.
Chciałbym na przykład znać jego rekordy siłowe (wycisk, przysiad, podrzut, rwanie, martwy).
Kiedyś był wywiad z karelinem w jednej z gazet kulturystycznych (Ironman?) na pewno tam mówił o tym. Jak ktoś ma to niech wrzuci.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poland Open Seniorek - Warszawa 2002 - WYNIKI :)
- Ponad rok temu
-
Wasze ulubione rzuty ?
- Ponad rok temu
-
Turniej Ziółkowskiego
- Ponad rok temu
-
Paszport dla Farida
- Ponad rok temu
-
Gwiazdy światowych zapasów