Kata w kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kiedy pisalismy ze sie nie znamy???
jeden post napisalem czy shadowman trenuje w glogowie po zapraszal tam pepe ale wtedy nie wiedzialem jeszcze ze to moj sasiad
Napisano Ponad rok temu
do 5 dana i wzwyz mowisz ciekawe o ile wiem to kata jest do trzeciego dana ale moge sie mylic
jezeli nie wierzysz wejdz na strone:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przecież pp nie wyraził swojego zdania na temat treningu kata tylko napisał, że w jego klubie dzieci ćwiczą kata a starsi kumite. więc oco ci chodzikata wcale nie jest dla dzieci chcialbym ci o tym przypomniec. jezeli cwiczysz karate to powinienes znac i kata i techniki chcialbym ci przypomniec ze na jakiegokolwiek dana jest wymagane kata(nie liczac 5 i wzwyz)
Napisano Ponad rok temu
w shotokanie istnieje jakiej polaczenie miedzy kata i kumite (np. podobne pozycje, ). Cwicza interpretacje itd. A w kyokushinie raczej nie (Przynajmniej tam gdzie ja cwiczylem).
Absolutnie nie twierdze ze przez to kyoku jest gorsze czy cos tam. Sam cwiczylem kyoku i chyba bede. I LOVE IT. Shotokan tesh cwiczylem i powiem Wam ze chlopaki z shotokanu to kata umieja zrobic. Zadne kyokukushi lub oyama nie ma szans
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Koniec durnego tematu :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znasz czy wiesz, że istnieją Bo to jest znacząca różnica :twisted:Mam pytanie jakie sa kata w karate kyokushin ..osobiscie znam bardzo malo:
taikyoku kata ich .ni san
kihon kata ich ,ni
pinian kata ichi ,ni ,san
geksai dai
Napisano Ponad rok temu
\Znasz czy wiesz, że istnieją Bo to jest znacząca różnica :twisted:Mam pytanie jakie sa kata w karate kyokushin ..osobiscie znam bardzo malo:
taikyoku kata ich .ni san
kihon kata ich ,ni
pinian kata ichi ,ni ,san
geksai dai
Te które wymieniłem umiem !
Z nazw znam wiecej ale ich nie umiem ..
Napisano Ponad rok temu
Pomijam już to że sensej Gruba i Tomala zawsze to sprawdzali na egzaminach nawet na 10 kyu ale Moj trener przykladal bardzo dużą wagę do techniki a co za tym idzie do kata tyż
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Kata powinno sluzyc jak medytacja.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ritsu-zen i kyokushin
- Ponad rok temu
-
Sekcja Shidokan w Szczecinie?
- Ponad rok temu