Dlaczego zmieniłeś styl?
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo sparuje na zasadach K1. Dobrze mi z tym nie chce nic zmieniac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W wieku 15 lat zapisałem się na boks bo dowiedziałem się że można ćwiczyć tam za darmo i miałem bardzo blisko domu i szkoły.
Po roku dowiedziałem się o Muay Thai że można tam kopać nogami itp. zaciekawiło mnie to i się zapisałem. Wkręciłęm się maksymalnie ale po 3 latach nastała moda na MMA i tam sie zapisałem.
Więc nie ma się czym chwalić, ale pewnie jakby mi nie szło i nie podobało się trenowanie MMA to mogłem wrócić do MT ale jednak ćwiczę drugi rok i czuje się świetnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Potem zacząłem pracę i musiałem przerwać treningi, do których powoli wracam.
Mimo to nie uważam, że karate było złym wyborem. Dało mi pewne podstawy, szczególnie stabilność pozycji oraz wzmocniło fizycznie, bo mimo, że cały czas trenowałem siłowo, to pewne ćwiczenia typowe dla karate są nie do zastąpienia (np. długie stanie w zenkutsu dachi lub w kiba dachi). Tak czy inaczej przyszedł czas aby opuścić stary port i pożeglować dalej ;-) Gdybym teraz zaczynał treningi jako nastolatek, na początek wybrałbym boks i ewentualnie uzupełnił BJJ.
Napisano Ponad rok temu
a co to był za styl karate. I skąd masz pewność że poruszanie jak w KB to chybiony pomysł?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Duszenia ... tak, ale co potem ?
- Ponad rok temu
-
Czemu uczymy ludzi bić innych?
- Ponad rok temu
-
Obserwacje przyrody