Wlamanie na śniadanie i poranne bieganie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Faktem jest, że dupokracja sprawdza się (w miarę) tylko w tych krajach , gdzie jest swobodny dostęp do broni, nie musimy nawet powoływać się na Stany, spóżcie co się dzieje w Czechach, co drugi Pepik ma legalnego guna i jakoś się nie wystrzelali.
Napisano Ponad rok temu
A poza tym dostać pozwolenie na broń będąc "cywilem" graniczy z cudem
Myślałem że posiadając Licencje Pracownika Ochrony łatwiej jest dostać pozwolenie na broń, ale guzik.
Nie dość że wyrabianie licencji jest kosztowne (kurs 1500 zł, badania 350 zł, egz. i wydanie licencji 400 zł), czasochłonne (kurs trwa 3 miesiące) to jeszcze trzeba jechać do Polikliniki MSW na badania (Psycho testy,Psychiatra,Psycholog,Laryngolog itd.), no i nie zapomnijmy o zapytaniu o niekaralnośći!
Potem zakończenie 3 dniowy test w Komendzie Wojewódzkiej Policji( 1 dzień egzamin pisemny i ustny,2 dzień strzelanie,3 samoobrona) I ten feralny 3 dzień egzamin z samoobrony Z mojej grupy odpadła w ten dzień połowa 8O
No fajnie i teraz w czasie pracy moge nosić broń służbową, ale nie ułatwiło mi to drogi do załatwienia zezwolenia na broń po pracy
Na szczęście prawie zawsze mogę powiedzieć że jestem w pracy i jak nastąpi potrzeba urzyć broni (choć do tej pory nie musiałem).
I gdzie tu logika przecież podczas ubiegania się o pozwolenie na broń musze przejść podobną scieszkę (podanie,badania itd.).
Jak tak dalej będą robić to większość ludzi chcących posiadać broń będą woleli zaoszczędzić czas i pieniądze kupując ja na czarnym rynku
Aż całkowicie wymknie się (jak już się nie wymkneło) spod kontroli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wtedy 12 latek będzie groźny bo wsadzić go nie można !
poza tym wtedy bandyci będą bardziej brutalni - to oni atakują i nie dadzą ci szansy na sięgnięcie do kieszeni wiedząc że możesz mieć broń, na pewno polegnie więcej osób podczas kłótni ,bójek i niewiernych żon i mężów, przypadkowych ofiar - za spust pociąga się łatwiej niż wbija nóż
a przypadek ochroniarzy, którzy strzelali do bilboardu i zabili przejeżdzającego chłopaka ? - będzie ich więcej
na razie idąc po ulicy boję się, że dostanę , mało prawdopodobne że dostanę nożem czy bejzbolem a to ma ograniczony zasięg; a przed kulką nie uciekniesz
nie spałbym dobrze wiedząc, że wszyscy sąsiedzi mają broń - nie mam pewności czy akurat jeden z nich nie jest psycholem albo ma zły dzień i się wkurwił
na razie bróń na ulicy jest czymś rzadkim przeważnie mają ją zawodowi gangsterzy a tacy nie napadają dla 50 gr, jak broń będzie powszechna to się zacznie
poza tą kwestią raczej popieram UPR
pamiętajcie nie ma prostych rozwiązań i nie można dać każdemu prawa do wymierzania sprawiedliwości, każdy ją inaczej rozumie
np znam przypadek gdzie 14 latka kradnącego jabłka ciągano za samochodem - jak mieliby broń to by go zastrzelili ci goście byli przekonani, że wymierzają sprawiedliwośc, byli praworządnymi obywatelami
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie rozważamy zagadnienia oczywistego, to zawsze pojawią się różne Za i Przeciw. A w takim jak ten przypadku to chyba nie da się usiąść i przekalkulować na zimno potencjalnych zysków i strat. Nie ma takiej możliwości, jak mi się zdaje. To co jednak można zrobić, to pooglądać jak sytuacja wygląda na "żywych organizmach" - w społeczeństwach z dostępem do broni i tych bez dostępu - i porównać. I im większe będą "próbki", tym bardziej miarodajne wyniki.
Gdybanie co się stanie jest takim sobie pomysłem... Jak sąsiad będzie miał gnata i się zdenerwuje?? A może ten sąsiad gdyby się wqrwił w społeczeństwie "bezgunowym" przyszedłby i podpalił nam drzwi, a tak boi się że dostanie kulkę w czoło?
Dla porządku, to NIE WIEM czy chciałbym żeby wszyscy mogli nosić giwery.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Wiec tak-thx za poparcie Haqqaxowi i Narcyzowi, milo ze patrza na to w podobny mi sposob.
Lordzie drogi-nie wiem czy masz w zwyczaju wtracac sie w dyskusje ktora schodzi na tory prywatne, ja jednak sobie tego nie zycze i prosilbym uszanowac moje stanowisko. Wiem, wiem-publiczne forum, bla bla bla-dlatego zaprosilem na priva. Koniec komentarzy bo wtracanie sie bez opini wnoszacej cos do dyskusji to zwykle chamstwo. Mimo to nie ukrywam ze troche dziwi mnie Twoja reakcja-wchodze na forum, z czyms sie nie zgadzam-uwazam ze moge miec racje wiec wchodze w polemike-wyskakuje jakis zamiejscowy, wypowiada sie o moim miescie, wyraza w uroczy sposob co mysli o mnie, jaki jestem i jako podsumowanie rzuca nijak pasujaca sentencje. Ja mam problemy z kojarzeniem faktow, czy Ty z obiektywizmem?
EOT chyba ze lubicie piep**nie od rzeczy.
Odnosnie przewijajacego sie akutalnie watku. Moim skromnym zdaniem powszechny dostep do broni w Polsce to chybiony pomysl. Argumenacja krotka-nasze spoleczenstwo jeszcze do tego nie doroslo. Ale ciagle ewolulujemy, nie? :wink:
Pozatym nie chce gderac pesymistycznie, ale w Polsce malo co udaje sie zgodnie z zapowiedziana teoria, wiec skutek bylby zapewne odwrotny od zamierzonego.
Pozdrawiam wypoczety
3mbri0n
Ps-bylbym zapomnial. Jesli chodzi o jakiegos menelowatego dzieciaka to latwiej przyjdzie mu wsadzenie kosy niz pociagniecie za spust. I nie chodzi o to ze nie ma sily pociagnac za cyngiel , poprostu jego ograniczona wyobraznia nie wie jaka szkode moze zdzialac nozem, za to wiec czym i co oznacza bron.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spoleczenstwo jeszcze do tego nie doroslo
"...musimy do tego doróść..."
w Polsce malo co udaje sie zgodnie z zapowiedziana teoria, wiec skutek bylby zapewne odwrotny od zamierzonego.
Wystarczy, że założymy iż nic sie nie uda i tylko pogorszymy sytuacje... :wink:
Napisano Ponad rok temu
spoleczenstwo jeszcze do tego nie doroslo
"...musimy do tego doróść..."w Polsce malo co udaje sie zgodnie z zapowiedziana teoria, wiec skutek bylby zapewne odwrotny od zamierzonego.
Wystarczy, że założymy iż nic sie nie uda i tylko pogorszymy sytuacje... :wink:
Przebijasz mnie pesymizmem, ja sie tak kufa nie bawie :wink: 8)
Na marginesie dodam ze prooba zdobycia pozwolenia na bron, nawet jesli naprawde uzasadniona jest paranoicznie wrecz utrudniona. Zas kto chce a nie powinien i tak sobie zalatwi -_-" Ech
Niestety.
3mbri0n
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja mam katane uhahahahaha samostrzyłem uhahahahah sam urzywam uhaahahah zwariowałem uahahahaha 8O
Dobra to jeszcze potrzebny murzyn albo/lub ktos w miare podobny
Napisano Ponad rok temu
A ja mam katane uhahahahaha samostrzyłem uhahahahah sam urzywam uhaahahah zwariowałem uahahahaha 8O
wyczuwam u kolegi rasistowskie poglady
Napisano Ponad rok temu
A do załogi G rasistów nie przyjmujemy
Fiodor co z tym forum tylko dla wybranych?
Napisano Ponad rok temu
Toster nigy ci się nie zdażyło przypalić tosta .....że wyszedł czarny
A do załogi G rasistów nie przyjmujemy
Fiodor co z tym forum tylko dla wybranych?
Prawie zawsze wychodza czarne
Takie najlepsze
Napisano Ponad rok temu
wyczuwam u kolegi rasistowskie poglady
8O To zle wyczuwasz
Napisano Ponad rok temu
Twoja ksywa w zespole to G.I.Jane
Napisano Ponad rok temu
Chwała Bogu, że jestem rasistą, dzięki temu będę spokojnie spał w nocy w domu( lub pracy), zamiast ganiać z pałą po ulicach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lowkick.
- Ponad rok temu
-
iii.... z baśki!!!
- Ponad rok temu
-
uderz no uderz!
- Ponad rok temu
-
Pociąg
- Ponad rok temu
-
czy są halscy w policji?
- Ponad rok temu
-
pytanie do psiarzy
- Ponad rok temu
-
Dosiadanie przeciwnika
- Ponad rok temu
-
Przegrane i Zwyciestwa w ulicznych potyczkach...
- Ponad rok temu
-
Poskromienie koksa
- Ponad rok temu
-
BJJ na przystanku
- Ponad rok temu