Wlamanie na śniadanie i poranne bieganie
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Poza tym istnieją darmowe numery telefonów, pod którym można zgłosić fakt popełnienia przestępstwa.
Napisano Ponad rok temu
Jako świadek możesz żądać zastrzeżenia swoich danych. jednak nie pamiętam, jakie przepisy to regulują, musze sprawdzić w KPK.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze moze powiedziec ze tym lomem to pukal sobie w okno
zeby sprawdzic czy ktos jest w srodku 8O
A co gorsza jeszcze moze wytoczyc proces o uszkodzenie ciala kamieniem.
Mimo to moi zdaniem to powiadomic o zdarzeniu.
Prawdopodobnie sprobuje bowiem ponownie
przy bardziej sprzyjajacych warunkach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piotrek i nie lepiej bylo pospac zamiast pobiegac 8)
No wiesz :wink: trzeba brzucha troche zrzucic, poruszac sie z rana zeby nie spac w pracy ale dzis sobie pospalem zamiast biegac
Napisano Ponad rok temu
W sumie to do przestepstwa nie doszlo.
Zawsze moze powiedziec ze tym lomem to pukal sobie w okno
zeby sprawdzic czy ktos jest w srodku 8O
Doszło. To usiłowanie kradzieży z włamaniem, art. 13 par. 1 KK w zw. z art. 279 par. 1 KK.
A z tym podawaniem danych to jakaś paranoja, nie słyszałem, żeby coś takiego sie kiedyś zdarzyło.
Ale, ale, w polskim prawie jest instytucja zapoznania podejrzanego z aktami postępowania przed jego zakończeniem. Oznacza to, iż wzywa się podejrzanego i daje mu sie materiały, żeby je przeglądnął. Wtedy może sobie spisać, co chce...
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
I to niedawno bo 10 minut wcześniej wieszał tam pranie!!! No to ja dyla przed blok i szukam gości z dużymi torbami ! A że na strych były tylko moje ciuszki ... ukochane dresiki z czterema paskam dupa :peace: to lekko sie wkur.... Spotkałem sąsiada który chyba wyczajił o co chodzi i mówi że widział 2 ziomków z big torbami którzy zasuwali na działki! Zaołaliśmy jego starszego który wzioł psa i cheja za nimi.....Suma sumarów złapaliśmy gości przy działkach i .... lekko :twisted: :twisted: mnie ponisło i z ojcem obiliśmy mordy gościom Przyjechali mędziarz i ... na dzień dobry złodzieje do Policjant że ich pobiliśmy !!!! Na szczęscie nie było świadków oprócz nas i wykaraskałem się jakoś a że wcześniej notowany byłe to miałem mase nieprzyjemności i dochodzenia prawdy!!!
A z danymiu osobowymi to na 100% jest tak że oskarżony ma wgląd w zeznania w których widniełyby twoje dane osobowe !!!
Sam raz przezto miałem kłopoty!!!
Tak że lepiej olej kolesia!!! A na nasz chory system prawny nic nie poradzisz!!!
Proponuje na drugi raz rzucać większymi głazami !!!!
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Powiem wam szczerze ze ostatnio mam strasznie duza ochote zaopatrzyc sie w czarny stroj ala ninja i wybrac sie w nocy ze sprzetem i spucic kilku gnojkom z osiedla lanie.
My to nazwaliśmy "plan B". Gdy "plan A" zawiedzie, to wpisz mnie na listę chętnych...
Napisano Ponad rok temu
Jak ustalisz date to daj znać nie mam za daleko do Wrocka wpadne na gościnne występy !!!
A jeszcze jedno, masz jakiegoś psa?
Ja mam Amstafa - suczke, która zdnaiem laików wygląda (zwłascza po zmroku) jak Pitbull !!!
Kiedyś starsi ją do mnie przywieźli w "gości" - niezły popłoch !!!! Lepsze niż "wezwe Policję"!!!
Nie stresuj się na wszystkich złodziej przyjdzie kiedyś czas !!!
Napisano Ponad rok temu
My to nazwaliśmy "plan B". Gdy "plan A" zawiedzie, to wpisz mnie na listę chętnych...
hi hi a potem Lord bedzie prowadzil dochodzenie przeciwko sobie samemu
a tak serio nasze prawo jest do dupa (dopuki przestepca bedzie mial wieksze prawa niz poszkodowany czy swiadek) wiec plan "B" to calkiem niezly pomysl. ja tez sie piesze do tej kompaniji :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie oddał mi po prostu dowodu a jak do nich poszedłem to powiedział że oddawał, natychmiast zgłosiłem zaginięcie
kilka dni potem gdy spotkałem tego sąsiada a już zmieniłem stancję wrzeszczał do mnie żebym sp... do Radomia - musiał mieć mój dowód
a co do tych czarnych strojów,itd to ja też nieraz snuje takie marzenia, że w masce rozpier.... dresiarzy w ciemnej bramie, albo wykańczam ich z karabinku snajperskiego z noktowizorem jak stoją przed klatką... ach rozmarzyłem się ( czasem te plany są cholernie szczególowe )
a i zawodowo jestem prawnikiem
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
to co kiedy plan "B" rusza i gdzie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lowkick.
- Ponad rok temu
-
iii.... z baśki!!!
- Ponad rok temu
-
uderz no uderz!
- Ponad rok temu
-
Pociąg
- Ponad rok temu
-
czy są halscy w policji?
- Ponad rok temu
-
pytanie do psiarzy
- Ponad rok temu
-
Dosiadanie przeciwnika
- Ponad rok temu
-
Przegrane i Zwyciestwa w ulicznych potyczkach...
- Ponad rok temu
-
Poskromienie koksa
- Ponad rok temu
-
BJJ na przystanku
- Ponad rok temu