Wibrująca ręką...
Napisano Ponad rok temu
Poświeconemu filmom ' karate' wyczytałem. Ze istnieje hipoteza. ze Bruce Lee, został załatwiony tajnym ciosem wibrującej ręki, który zabił go z opóżnieniem. Brzmi to jak paskudna bzdura. Ale w kazdej legendzie jest troche prawdy. Więc...
Szkoły starochińskich sztuk walk mają mnóstwo różnych egzotycznych technik, czy uczycie sie technik wibrującej reki, możecie powiedzieć co to takiego?
Napisano Ponad rok temu
W ostatnim magazynie - Kino Domowe - Magazyn DVD.
Poświeconemu filmom ' karate' wyczytałem. Ze istnieje hipoteza. ze Bruce Lee, został załatwiony tajnym ciosem wibrującej ręki, który zabił go z opóżnieniem. Brzmi to jak paskudna bzdura. Ale w kazdej legendzie jest troche prawdy. Więc...
Szkoły starochińskich sztuk walk mają mnóstwo różnych egzotycznych technik, czy uczycie sie technik wibrującej reki, możecie powiedzieć co to takiego?
w sumie to mnie sie troche trzesie lapa jak juz wypije i na kocu chyba tez wiec to podciagne pod wibrowanie to mze sie ta na tym zarobic
Napisano Ponad rok temu
(ponoć jeżeli wiesz jakie są wpływy pływów morskich, przesileń układu planet kanałów energetycznych i jeszcze paru bzdur u człowieka (np. czy 2 h temu był zdenerwowany) to naciskają w określone meridia można spowodować że np. za 3 h umrze rotfl )
Napisano Ponad rok temu
w sumie to mnie sie troche trzesie lapa jak juz wypije i na kocu chyba tez wiec to podciagne pod wibrowanie to mze sie ta na tym zarobic
uffff.... a juz myslalem ze trzeba miec conajmniej parkinsona
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem skad wziales te informacje ale ja cwicze VT od kilku ladnych lat i nikt nigdy mi nie wmawial ze istnieje cios wibrujacej reki. Wong Shun Leung walczyl kiedys z gosciem, ktory po walce, lezac na ziemi powiedzial do niego "Hej, uwazaj, wlasnie dostales ode mnie cios Dim Mak. Juz niedlugo pozyjesz". Pozniej Wong w kilku wywiadach zartem mowil, ze juz minelo wiele lat i jakos jeszcze ten straszny cios nie zadzialal.
NgMui, na przyszlosc, jak nie wiesz za wiele o systemie to nie mow ludziom takich bzdur, ze w VT wmawia sie takie rzeczy cwiczacym. Fakt ze swiat WT/WC/VT jest strasznie "zasmiecony" ale to nie upowaznia do takich stwierdzen. Chyba ze masz jakis konkretny przyklad.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"cios "wibrującej ręki"
Chyba ze masz jakis konkretny przyklad.
Ja widzialem tylko cios wibrujaca korba od Stara
A widzialem w TV na kasecie Tinga jak mu sie palce wydluzaja. A w Telewizji to chyba nie bajeruja no nie?
Petr
Napisano Ponad rok temu
karzdy pisze ze jego wersja jest ta prawdziwa wiec moze udalo by sie nareszcie ustalic po czym mozna rozpoznac czy zapisales sie do dobrej sekcji czy to lipa w paczkach w okraglych torebkach.
Tak z ciekawosci cwiczysz w Warszawie
Pozdrowienia
Czarny Rafal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli przyjmujemy energie chi ( czym by ona nie byla) za istniejaca, mozliwe jest pewnie jej kierunkowanie przy odpowiednim treningu. Moze wiec wlasnie takim czyms zostal ugodzony B.Lee.
P.S. Osobiscie uwazam ze poprostu nieszczesliwie polaczyl alkohol i farmaceutyki.
Napisano Ponad rok temu
sprawa zdaje sie byc skomplikowana, bo liczy sie sila trafienia, pora dnia, ewentualnie kolejnosc strzelenia w kilka punktow itp.
czytalem gdzies, ze jest nawet punkt, po trafieniu ktorego kolega umiera od niekontrolowanego ataku smiechu... tego to naprawde chcialbym sie nauczyc...
ale mowiac serio, to uderzenia na punkty witalne znane sa wojownikom na dalekim wschodzie od tysiecy lat i zwiazane sa z tradycyjna medycyna; glownie w ten sposob, ze uderza sie na punkty, ktorych traktowanie moze rowniez leczyc. ciezko sie tego nauczyc, bo wiedza ta nalezy do najbardziej zaawansowanego treningu w sztukach walki i wymagana jest najpierw doskonala znajomosc medycyny i precyzja uderzenia.
cala teoria i praktyka dim mak zwiazana jest z przeplywem qi w kanalach energetycznych. dziwne zdaje mi sie to, ze na zachodzie smiejemy sie z qi i qigong jak z jakiejs chinskiej magii, przeciez w medycynie chinskiej qi jest tak oczywiste, jak krew w medycynie zachodniej.
w wewnetrznych stylach chinskich sztuk walki niektorzy nauczyciele ucza swoich studentow qigong (pracy z qi) zanim rozpoczna jakiekolwiek nauczanie podstawowych technik. ale to juz chyba bylby post na inny temat.
pozdrawiam wszystkich.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzieś kiedyś w telewizorni obejrzałem program o sztuce zwanej Combat KI. Najpierw był trening jakiś, pierdoły, gadanie miszczów i takie tam... a potem się zaczęło. Pokazali egzamin. Babka, zdająca na jakiś stopień stała z zawiązanymi oczami, a paru gości ją napieprzało. Pojedynczymi strzałami, żeby nie było. Uderzenia były "standardowe", znaczy na egzamin składało się odebranie jakiejś konkretnej palety uderzeń - wykonywane jednak były w losowej kolejności, żeby nie wiedziała na co się przygotować. Wśród technik były takie sympatyczne rzeczy jak kopnięcie okrężne na żebra, boczne na wysokość mostka, czy (brrr...) uderzenie dłonią w gardło. Wszystkie te ciosy zadawali kolesie tak na oko >90kg, i chyba wiedzący cokolwiek o biciu ludzi. Babka po większości tych strzałów odrywała się na chwilę od podłogi, malowniczym łukiem spadała na ziemię, po czym natychmiast wstawała i prosiła o jeszcze...
Zainteresowanym polecam google i hasło Combat Ki
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
pa
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
8O 8O
AAAŁŁŁAAA...
Napisano Ponad rok temu
AAAŁŁŁAAA...
A ja mam w Media Playerze zapętlone wyświetlanie filmów... zanim się dobrze przyjrzałem gość zainkasował ze trzy czy cztery kopy...
Chyba gość był wcześniej w banku spermy
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Minister Kołodko propaguje yiquan! :-)
- Ponad rok temu
-