Fighter
Napisano Ponad rok temu
Ma to byc stala glownia no i nie wielkosci miecza...
Chcialbym nosic go na szelkach na plecach. Macie jakies propozycje?
Tylko zaznaczam, ma to byc zakup na dluuugo, wiec ograniczenia cenowe nie graja roli.
Seiken, chyba Cie zamecze tymi pytaniami, ale Twoje zdanie bedzie mialo dla mnie najwieksze znaczenie (dzien bez wazeliny - dzien stracony:))
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wiec tak:
Greg Lightfoot: HOG HUNTER lub NIGHT STRIKE !!! (ten drugi zostal oceniony jako najlepszy fighter Lightfoot-a)
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
ale co powoduje ze jest taki naj...
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie moze sie ktos wypowiedziec czy fighter lepiej zeby byl z glownia tanto czy nie? Czy to kwestia upodoban czy moze czegos innego. Z tego co wiem to np Roy Harris ma tanto...
Napisano Ponad rok temu
Spuud wyszedl z Lightfootem , strasznie lubie jego noze ( chyba moja pierwsza trojka) ale to sa tactical , to nie klasyczne fightery wedlug moich kryteriow ( no chyba ze przepiekna , sexy ,Sierra 6").
Dla mnie fighter musi miec conajmniej 5 " ( chos preferuje takie powyzej 7"), zaznaczony jelec , lekkie "finger grove" , false edge na wydluzonym clip point , flat grind
Oczywiscie najwazniejsze musi byc wywazony , lekki ruch nadgarstka ,musi inicjowac ruch noza bez przyruchow ramienia.
Oczywiscie nie mozna zapominac o Bowie , te noze zostaly stworzone wlasnie do walki i tam sprawuja sie wysmienice , nie sa to jednak tactical - fightery.
Czy sa takie noze , sa i to wiele , maja jedna wade sa strasznie drogie i wciagaja gorzej od narkotykow.
Moi faworyci to , Mad Dog ( kilka modeli ) , Hossom ( kilka sztuk tez ) , Micke Duane ( ten od Stridera) , Walter Brend ( Model 2 , 9") , Jim Siska ( Strike Force 7 "), AL Polkowski ( Pug & Buldog ) , Jim Hammond ( Flesh flasher 9") , George Herron ( LSD 7") , James Piorek ( Joshido i Kushido)
Teraz potrzeba tylko z 10 000 $ i mozna wybrac sie na zakupy
Napisano Ponad rok temu
A co z linia ostrza ? Czy rodzaj tanto ma jakies preferencje inne niz osobiste upodobania?
Napisano Ponad rok temu
Tanto nie lezy mi , poprosty ja musze miec w nozu "belly" do ciec , do abanikos , tanjos itd. z tanto tego nie mozna zrobic porzadnie.
zreszta powiem szczeze ze nie znam nikogo z uznanych nozownikow , machajacych tanto , no moze Emerson , ale to nie jest czolowka.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Pokazujcie pokazujcie .. niech wiem do czego mam dazyc.
Napisano Ponad rok temu
A jak widzę noże za $ 400 to mnie szlag trafia, bo się jeszcze nie mogę zdecydować czy już mam obsesję i czas kupować czy lepiej pojechać gdzieś na weekend z rodziną
Ps. Night Strike jest fascynujący 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo to jest jak jakaś obsesja. Na początku chciałem mieć przeciętny nóz do walki. Kupiłem, ale zaraz zachciałem lepszego. Też zresztą kupiłem. A teraz juz kupuję i kupuję.
A jak widzę noże za $ 400 to mnie szlag trafia, bo się jeszcze nie mogę zdecydować czy już mam obsesję i czas kupować czy lepiej pojechać gdzieś na weekend z rodziną
Ps. Night Strike jest fascynujący 8)
A ja tu mam skrupuły, jak wydaję 20PLN za godzinke konnej jazdy...
Musze te posciki wyciac i pokazac mojej zonie.
Ale te noze na fotkach sa przepiekne. Nie wiem, ktora czesc mozgu za to odpowiada, ale kiedy patrze na szable albo noze, to chcialbym je miec wszystkie. Ciesze sie tylko, ze moj mozg nie wybral akurat zamilowania do znaczkow, bo wtedy by mnie chyba szlag trafil...
Napisano Ponad rok temu
a moze Predator jesli juz mowa o Lighfootach
No wlasnie moze sie ktos wypowiedziec czy fighter lepiej zeby byl z glownia tanto czy nie? Czy to kwestia upodoban czy moze czegos innego. Z tego co wiem to np Roy Harris ma tanto...
A ile kosztuje taki predator?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seiken
- Ponad rok temu
-
Walka nozem
- Ponad rok temu
-