Byl po prostu szybszy. W zwiazku z tym pare pytan:
1. Na ile refleks jest wg Was wlasciwoscia wrodzonej motoryki, a na ile da sie go wycwiczyc?
2. Cwiczycie cos, aby go sobie poprawic (lapk

Wg mnie w 80% zalezy to od genow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie przyjmuje sie ze temperament czyli biologiczne uwarunkowanie czasu i sily reakcji ( mniej wiecej) to w 50 % geny a w 50% srodowiskoWg mnie w 80% zalezy to od genow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba raczej w niewielkim, tak jak pisal Kubus. Mam na mysli w niewielkim stopniu, w porownaniu z innymi cechami, takimi jak sila czy wytrzymalosc.Zdecydowanie się nie zgadzam refleks można w dużym stopniu poprawić przez specjalistyczne ćwiczenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Reakcja jest wtedy szybsza, ale cena za to jest ze podobny bodziec moze ja rowniez wywolac i na to tez nie mamy juz wplywu.
"
0.181 - podobno to szybko
Napisano Ponad rok temu
Jestes swiadomy jakie hormony twoj organizm produkuje? Czy po prostu czujesz napiecie, agresje, przyplyw sil? Miejsce.... hmm na miejsce tez jestesmy w jakis sposob uwarunkowani i samo przebywanie w nim wyzwala reakcje chemiczna organizmu.Raczej z tym zdaniem się nie zgadzam bo ważne są też inne czynniki jak adrenalina, miejsce itd.
Napisano Ponad rok temu
Tu masz racje bo nawet zdarzaly mi się takie sutuacje ktos chce mnie znienacka objac a ja odskakuje jak oparzony :?Nie o to mi chodzilo, raczej o to ze jak ciocia nagle podsunie ci z boku talerzyk z tortem, to sie zaslonisz.
Mowie po prostu ze cos za cos; szybsza reakcja laczy sie z wyzsza mozliwoscia popelnienia bledu, choc i tak to zpunktu widzenia przetrwania jest lepsze niz brak reakcji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak wogole to podaj jakis przyklad bledu zebym lepiej mogl Cie zrozumiec.
Nie o to mi chodzilo, raczej o to ze jak ciocia nagle podsunie ci z boku talerzyk z tortem, to sie zaslonisz.
Tu masz racje bo nawet zdarzaly mi się takie sutuacje ktos chce mnie znienacka objac a ja odskakuje jak oparzony
Ale napewno moze to tez miec pozytywne nastepstwa np. gdy leci w twoja strone pilka ktorej sie nie spodziewasz masz szanse w ostatniej chwili sie zaslonic
zpunktu widzenia przetrwania jest lepsze niz brak reakcji.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu