Kontuzja mięśni grzbietu!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zycze zdrowia
Napisano Ponad rok temu
spróbujcie poćwiczyć mięśnie grzbietu i brzucha, bez fanatyzmu- powoli...
Siłówka i rozciąganie na zmianę, a po 6-9 miesiącach będzie wszystko OK...
Opis wyglada na przeciążenia spowodowane treningami nie przystającymi do poziomu wytrenowania ogólnego...
Częsty przypadek...
To w gruncie rzeczy nie Wasza wina...
Napisano Ponad rok temu
Podobna kontuzje juz mam od ponad roku i sobie z nia nie moge poradzic. Najlepiej wybrac sie do lekarza zeby wyslal na jakis laserek badz pole magnetyczne + masaz oczywiscie. Odpuscic treningi na jakies 2 tygodnie i powinno byc lepiej, juz powoli moje plecy dochodza do normy.
Zycze zdrowia
Oj boom, a kiedys mowiles, ze tam gdzie cwiczysz jest dobra metodyka treningu.
Takie problemy wskazuja raczej na bledy w metodyce, pominiecie/zaniedbanie treningu ogolnorozwojowego, ktory przygotuje odpowiednio stawy, sciegna, miesnie do okreslonych obciazen treningowych. Oczywiscie urazy zdarzaja sie wszedzie ale z Twojego srodowiska co chwile dobiegaja informacje o takich samych kontuzjach.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Choc wlasciwie to juz napisal Robert.
Wzmacniajcie miesnie grzbietu, zanim zrobi sie z tego cos powaznego.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Mariusz ja uwazam ze metodyka jest niezla, a to ze czasami sie kontuzje zlapie - normalna sprawa. To tak jakby powiedziec, robia mi sie kalafiory bo trener nie cwiczy miesni uszu.
Ja ciagle nie dziele na My i Wy czy moje srodowisko i wasze srodowisko. Jestem poza podzialami, cwicze to co uwazam za stosowne, szanuje swojego trenera ktory nie jest oszolomem, a to ze nie daje sie wciagnac w roznego typu wojny - to chyba dobrze o mnie swiadczy
Jak tam treningi Mariusz? Sekcja warszawska preznie sie rozwija? Musze sie wybrac i zasmakowac chociaz raz treningu Shidokanu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Mariusz ja uwazam ze metodyka jest niezla, a to ze czasami sie kontuzje zlapie - normalna sprawa. ...
Ja ciagle nie dziele na My i Wy czy moje srodowisko i wasze srodowisko. Jestem poza podzialami, cwicze to co uwazam za stosowne, szanuje swojego trenera ktory nie jest oszolomem, a to ze nie daje sie wciagnac w roznego typu wojny - to chyba dobrze o mnie swiadczy
Jak tam treningi Mariusz? Sekcja warszawska preznie sie rozwija? Musze sie wybrac i zasmakowac chociaz raz treningu Shidokanu
Pozdrawiam
boom, oczywiscie nie mamy na mysli zadnych podzialow, wojen itp. Chodzi tylko i wylacznie o fachowosc (i to tez nie o techniczna strone, a teorii treningu sportowego). Kontuzje sie zdarzaja ale jezeli wystepuja ponad statystyke to swiadczy i bledach w szkoleniu.
A poza tym wszystko OK. Jezeli chodzi o Warszawe - najlepiej sam sprawdz, choc teraz to juz koniec sezonu, wybierz sie we wrzesniu.
Pozdrowienia i powodzenia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też ostatnio siedziałem dość długo przed kompem, następnego dnia, jak chciałem wstać z łóżka, to mnie coś ukłuło, że nie mogłem się schylać. A więc - porządne krzesło i przerwy na ćwiczenia gimnastyczne!Nie wiem co się stało, moze forumowicze cos doradzą. Po dłuższej przerwie poszedłem sobie pobiegać. po zrobieniu kilometra zacząłem czuc silny ból w dolnej części pleców. Cos jakby mięśnie. Boli gdy głęboko oddycham ,gdy wykonuje gwałtowne skręty ciała, gdy podnoszę sie z łóżka itp.. chodzę teraz jak stara babcia-zgarbiony. Dodam, że ta partia pobolewała ostatnio gdyz siedzę przed kompem na średnio wygodnym krześle. Podejrzewam iz jest to nadwyrężenie tej parti mięśni grzbietu jednak z chęcia wysłucham rad i opini.
A może to tzw. korzonki?
Napisano Ponad rok temu
Proponuję zrób to samo, osobiście nie lubię konowałów, ale potrafią czasem pomóc człowiekowi w potrzebie.
Napisano Ponad rok temu
Po 2: u mnie zdziwiło mnie to ze ta kontuzja wystąpiła podczas biegania. Gdyby to było po jakiejś siłówce to bym słowem na forum nie wspomniał.
Napisano Ponad rok temu
Następnego dnia nie mogłem wstać z łózka itd.. Ustapiło gdy wziąłem maść Naproxim 10 %.