pytanie do Seikena: Polska a Kanada
Napisano Ponad rok temu
patrzac na Twoje posty mozna jednak odniesc wrazenie ze nie do konca musi tak byc :twisted:
czy moglbys dokonac takiego malego porownanka (i nie tylko Ty pamietam ze ktos jeszcze mieszkal w Kanadzie...) ktory kraj jest mniej lub bardziej bezpieczny: Polska czy Kanada
Napisano Ponad rok temu
trzymam sie w sumie w Pekinie z Kanadolami i oni zawsze wrecz namawiaja mnie na emigracje do tego kraju twoerdzac ze jest bardzo bezpieczny i idealny do wychowywania dzieci itd
patrzac na Twoje posty mozna jednak odniesc wrazenie ze nie do konca musi tak byc :twisted:
czy moglbys dokonac takiego malego porownanka (i nie tylko Ty pamietam ze ktos jeszcze mieszkal w Kanadzie...) ktory kraj jest mniej lub bardziej bezpieczny: Polska czy Kanada
Nie jestem Seiken ani nie gram jego roli w tv i wprawdzie mieszkam w Quebecu a nie w Kanadzie :wink: ale odpowiem:
Nie ma zadnego porownania. Oczywiscie Kanada jest bezpieczniejsza. np tu malo kto nosi dresy
Jest tak z prostego powodu - ogromna wiekszosc emigrantow wyjechala z krajow gdzie przemoc jest na codzien, wiec tutaj szukaja spokoju.
Napisano Ponad rok temu
Tomek ,to prawda Kanada jest zajebiscie spokojna i bezpieczne , choc kazde miasto ma dzielnice gdzie lepiej nie wchodzic ( co za tym idzie sa to tanie dzielnice wiec i poczatki imigracji przewaznie sie tam kieruja). Moje najbardziej egzotyczne przezycia zdarzyly sie nie w Kanadzie ale w US , gdzie mieszkalem 2 lata.
Obecnie , nie zamykam samochodu przed domem , drzwi od chalupy tez przwaznie otwarte ( przybajmniej z tylu ) , i moge wraca z baru o 2 w nocy spokojnie do domu na piechote.
Agresja jest tylko tam gdzie powinna byc powinna i jezeli jej szukasz to ja tam zawsze znajdziesz.
Napisano Ponad rok temu
Tomek ,to prawda Kanada jest zajebiscie spokojna i bezpieczne , choc Obecnie , nie zamykam samochodu przed domem , drzwi od chalupy tez przwaznie otwarte ( przybajmniej z tylu ) , i moge wraca z baru o 2 w nocy spokojnie do domu na piechote.
dzieki za otpowidzi chlopaki wychodzi na to ze to kraj o ktorym warto pomyslec w przyszlosci (jak bede chcial miec dzieci ), ale zlyszalem ze ogranicza emigracje (podobno maja teraz rozpatrywac podania nie przez rok ale przez osiem lat 8O )
Napisano Ponad rok temu
fu....francophone , to jeszcze moze jestes czlonkiem Bloc Québécois ? , oj Szczepan tego sie po tobie nie spodziewalem.
Myslisz ze by mnie przyjeli? 8) Zastanowie sie, polityka, to niezly teren do kariery, patrzac na ostatnie afery korupcyjne u liberalow...
Ostatnio na wyborach u nas na dzielnicy pekisci wystawili jakiegos czarnego
Opozycja szybko wykryla ze bije zone i ze ma dossier na policji zebys to widzial jak sie wil i tlumaczyl... Swoja droga to ciekawe, ze na taka ilosc emigrantow, tak malo robi polityke...
Napisano Ponad rok temu
U nas jak nawet zostawisz zamkniete dzwi od samochodu lub od domu to tez ci cos z*****Obecnie , nie zamykam samochodu przed domem , drzwi od chalupy tez przwaznie otwarte ( przybajmniej z tylu ) , i moge wraca z baru o 2 w nocy spokojnie do domu na piechote.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prawdziwych pryjaciól poznaje się w biedzie
- Ponad rok temu
-
palka w... plecaczku
- Ponad rok temu
-
Ludzie ulicy? Co wy na to?
- Ponad rok temu
-
Czy Ktoś przeżył coś takiego?
- Ponad rok temu
-
Molestowanie seksualne, a system prawny (b. dlugie)
- Ponad rok temu
-
jaki jest stan faktyczny?
- Ponad rok temu
-
Co nosicie w plecaku?
- Ponad rok temu
-
nie kop pana bo się spocisz
- Ponad rok temu
-
kolejny moderator