Kopnięcia dobre i złe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
PS. Czy tylko ja mam skaner i ksiazke???? Moze ktos przy okazji wrzuci cos ciekawego o kopnieciach, moze znacie jakies linki o ciekawych metodach doskonalenia.
I jak zwiekszysc szybkosc wlasnego kopniecia? Pytanie za 100 punktow.
Napisano Ponad rok temu
PS. Czy tylko ja mam skaner i ksiazke???? Moze ktos przy okazji wrzuci cos ciekawego o kopnieciach, moze znacie jakies linki o ciekawych metodach doskonalenia.
Piotrek walniesz jeszcze pare skanow i ja tez bede mial ksiazke
Co do linkow to znacie to:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tutaj tez jest cos fajnego
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piotrek!!!! Co Ty nam zrobiles?!?
Napisano Ponad rok temu
Za dlugo przy komputerku. Jednak MA zle wplywaja na zdrowie.
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Piotrek, nie przypominam sobie, żeby mi ktoś mówił, jak ma się ustawiać stopa nogi podporowej przy kopnięciu.Panowie nie interesuje mnie jak to robicie po swojemu, prawda jest taka ze z zalozenia w tym stylu przy mae geri stopa ma bys prosto i ch...... a takie ustawienie daje mniejsza sile i slabsze wykorzystanie bioder.
Poza tym mówisz o założeniach stylu... masz gdzieś takie spisane? :wink: Nakayama nie był jedyną osobą nauczającą Shotokan (choć wywarł bardzo duży wpływ na jego kształt) i nie każdy akurat trafił na jego "linię" nauczania. Taiji Kase też naucza Shotokan, ale robi to inaczej... to nie znaczy, że źle.
Książki może by się znalazły, ale skanera niet.PS. Czy tylko ja mam skaner i ksiazke???? Moze ktos przy okazji wrzuci cos ciekawego o kopnieciach, moze znacie jakies linki o ciekawych metodach doskonalenia.
Napisano Ponad rok temu
Hmm to dziwne ze na wszystkich seminariach w Polsce Funakoshi i cala reszta zwracali ze przy mae geri stopa ma byc prosto......................Piotrek, nie przypominam sobie, żeby mi ktoś mówił, jak ma się ustawiać stopa nogi podporowej przy kopnięciu.
Zreszta co mnie to obchodzi ja jestem juz w innej piaskownicy
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Niegdyś, lat temu tyle, że jeszcze latała spora część z Was w pieluszkach, sensei Maruniak z kyokushin mawiał: "zrób technikę pomału i technicznie zgodnie z kanonem, potem zrób ze sto razy tak szybko jak potrafisz i znowu wolno. Robiąc szybkie techniki, Twoje ciało odrzuci zbędne ruchy". Nie wiem czy miał rację, ale ostatnio mocno sobie to wziąłem do siebie i przestałem robić kata, znowu. To już chyba 3 raz w życiu.
Pozdrawiam marudów
Napisano Ponad rok temu
Piotrek Maruda :wink:
Napisano Ponad rok temu
BTW, Slawek, nie zastanawiales sie czasem zeby zmienic nicka na Shotoszysz? Czyz nie byloby ladnie? :twisted:
Pozdrowienia dla kopiacych inaczej, :wink:
MR.
Napisano Ponad rok temu
Najwieksze napiecie to przezyl Jarek na GG :wink: jak ze slawkiem polaczylismy sily che che che
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Ja tam tego pana nie znam i nigdy go nie widziałem (co najwyżej na zdjęciach), zresztą też jestem w innej piaskownicy.Hmm to dziwne ze na wszystkich seminariach w Polsce Funakoshi i cala reszta zwracali ze przy mae geri stopa ma byc prosto......................
Zreszta co mnie to obchodzi ja jestem juz w innej piaskownicy
Napisano Ponad rok temu
Jaaaa? No co ty, to już odległa przeszłość.BTW, Slawek, nie zastanawiales sie czasem zeby zmienic nicka na Shotoszysz? Czyz nie byloby ladnie? :twisted:
Pozdrowienia dla kopiacych inaczej, :wink:
A co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr.
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
BTW: Ja już wiem
Napisano Ponad rok temu
Kto wie, niech wie. Kto nie wie - dowie się w swoim czasie. W końcu karate musi otaczać jakaś mgiełka tajemnicy.
A miasto... jest wpisane w profilu, to znaczy są dwa. Należy drogą dedukcji dojść, które jest właściwe, he, he.
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie mae-geri tak, lecz nie-skrecanie stopy w wypadku Mawashi jak dla mnie jest obligatoryjne, w innym przypadku moze skonczyc sie powaznym urazem kolana.Skończcie to pieprzenie czy stopa ma być skręcona czy nie. Jeżeli osiagasz maksymalny efekt, dynamikę i siłę bez skręcania to proszę bardzo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening z obciążeniami na kończyny
- Ponad rok temu
-
W jaki sposób spędza wakacje przyzwoity karateka:
- Ponad rok temu
-
Co tu sie dzieje?!?
- Ponad rok temu
-
Myśleć czy reagować ?
- Ponad rok temu
-
Ecce Homo?
- Ponad rok temu
-
Po przerwie
- Ponad rok temu
-
Zbyt dużo technik ?
- Ponad rok temu
-
Naturalnie czy wyszukanie ?
- Ponad rok temu
-
no i po co to wszystko...?? Głębsze rozważania nad .......
- Ponad rok temu
-
O-Soto-Gari rzut judo w karate
- Ponad rok temu