I tak pewnie zle wyjasniłem
Pozdrowienia
No, bo ja za cholerę nie wiem jak to wygląda .
Napisano Ponad rok temu
I tak pewnie zle wyjasniłem
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale dla odmianie w shotokan nie było technik mae czy yoko keage.
Jak to nie ma? Chyba że się przejęzyczyłeś...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
JArek , jak to nie ma , nie wiem jak teraz ale kiedys bylo , mae & yoko keage , czyli wymachy prosta noga , w ilosciach zblizonych do tysiaca, to juz to zniknelo ?
Napisano Ponad rok temu
JArek , jak to nie ma , nie wiem jak teraz ale kiedys bylo , mae & yoko keage , czyli wymachy prosta noga , w ilosciach zblizonych do tysiaca, to juz to zniknelo ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jeden o to spyta i nie ręczę za siebie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm, stopa na wprost może być raczej przy wolnym wykonaniu, bądź kopaniu ze statycznej pozycji. W ruchu bądź przy szybkim kopaniu stopa nogi podporowej sama się obraca i nic tu zalecenia nie pomogą. No chyba, że ktoś ma jakiś dziwny staw skokowy...Tutaj warto zaznaczyc ze wystepuje ciekawa roznica np. pomiedzy mae geri w stylach tradycyjnych a stylach modern; jest to ustawienie stopy podporowej. W np. shotokanie stopa nogi podporowej podczas mae geri ma być skierowana na wprost, podczas gdy np. w Oyama karate stopa ta wykonuje pivot. Doskonale to będzie widac na zdjeciach, które jutro tu wrzuce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie zaczną się.
Patrzenie jak się komuś stopa ustawia i wyciąganie na tej podstawie wniosków jest hmm... dość dyskusyjne. Poza tym widać, jak na tych zdjęciach w ostatniej fazie kopnięcia ludzie się garbią (głowa idzie do przodu) - czy to oznacza, że tak trzeba robić?
Można sobie popatrzeć na zdjęcia... ale nie można się za bardzo nimi sugerować, tylko wyciągać wnioski na podstawie własnych doświadczeń.
Ja np. w żaden sposób nie mógłbym kopać tak, jak Nakayama, bo taki mam staw skokowy i tyle.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu