religia vs filozofia sztuk walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to chyba na tym polega inteligencja, a nawet szczyt oswieceniaMoim zdaniem chodzi o to, żeby wiedzieć co sie wie a czego nie
lecz niestety czasem trzeba wypowiedziec glupote, by byla skorygowana przez innych, na tym polega doskonalenie sie...
szkoda tylko, ze niektorzy zajmuja stanowiska publicznie w tematach, o nie maja zielonego pojecia!! tu jest tragedia
Napisano Ponad rok temu
Aikido, z tym "kochaniem przeciwnika" to by jeszcze przeszlo, ale te tajemnicze sily, ki, qi, czy jak ?? tez nie katolickie (zakrawa na czarna magie )
Najbardziej chrzescijanski moim zdaniem jest boks, zwlaszcza w profesjonalnym wydaniu gdzie leja sie po bozemu, zakazane sa ataki od tylu, a i jak dostana po pysku to nadstawiaja drugi policzek (czasem tylko osloniety gardą)
Napisano Ponad rok temu
Aikido, z tym "kochaniem przeciwnika" to by jeszcze przeszlo, ale te tajemnicze sily, ki, qi, czy jak ?? tez nie katolickie (zakrawa na czarna magie )
sorry ale to powaznie spaczone pojecie aikido..
Napisano Ponad rok temu
Zresztą wszystkie religie są do siebie podobne,tylko inaczej się nazywają.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Porównanie bardzo luźne,ale tak jak wspomniałem wszystkie religie są podobne.Nie jestem teologiem i tak ja to rozumiem.
Napisano Ponad rok temu
o 'mu' sie nie wypowiadam, pierwszy raz slysze...ale co do 'ki' czy 'qi' to jakas sila miala byc, wiazac to z powolaniem to jak by rozwiazywac zadania matematyczne stwierdzeniem " bo Bog tak chcial..."
Napisano Ponad rok temu
Capoeira jest bardzo nie chrzescijanska , politeistyczna, vodooistyczna. Kung-fu jest nie chrzescijanskie rowniez, biorac pod uwage ostatnie zarzuty papieza wobec ateistycznego taoizmu
eee katolicy, ci co bardziej dewocyjni i kieckowi zawsze mieli problemy: z kopernikiem, promieniami roentgena, i jeszcze jeszcze wiele innych, czasami po 100, 200 latach przepraszają, np. papamus ostatkami niedawno przeprosił galileusza i kogoś tam jeszcze
ale do chrystusa do kolebki przyszli prowadzenie aniołami prostaczkowie i ... właśnie mędrcy ze wschodu ...
Napisano Ponad rok temu
sorki stąd jest już moje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wehikuł czasu
- Ponad rok temu
-
Boks + ?
- Ponad rok temu
-