"sprzedawanie"pasów
Napisano Ponad rok temu
u nas w zasadzie wiekszosc zdeje egzamin, a jak juz to trener wyznacza mu termin poprawki. Mamy egzaminy co 3-4 miesiace. ja jak na razie podchodzilam do wszystkich, ale tylko dlatego zeby moc startowac na zawodach. i po 2.5 mam niebieski pas.
Agatko, jestes z Poznania a z jakiego klubu?? ja tez cwicze w Poznaniu w AZS
Pozdrówka.!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tacy ludzie przeważnie nie są o tym uświadomieni, nie chcą słyszeć że są gorsi.
A kiedy będą musieli podjąć jakąś poważną decyzję np. o zawodach, egzaminie... może być już za późno
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z tobą, ale nie można rozpatrywać tego tylko pod kątem zawodów, ten problem dotyczy także innych sztuk walki, w których zawodów nie ma. Np. w sekcji aikido gdzie trenuje większości osób nie zależy na podnoszeniu umiętności tylko na kolorku pasa. Widać to podczas treningu. Gdy jest troszke mocniejszy, to większość zaczyna rozmawiać zamiast ćwiczyć. Osób które egzaminu nie zdały więcej już nie
widziałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no dobra,ale czy pas w ogóle cos dla was znaczy? u mnie egzaminy sa dwa razy w roku i zdają WSZYSCY,jeśli oczywiście chodzili na zajęcia i zapłacili za egzamin...instruktor nikogo nie "oblewa", bo boi się ,że ludzie przestaną chodzić.Moim zdaniem to też sprzedawanie pasów. A co wy byście zrobili gdybyście nie zdali kolejnego egzaminu?Przestali trenować czy wzięli się za siebie?
pozwole sobie na podanie swierzego przykladu z egzaminow,
na obozie w jastrzebiej gorze nie zdala spora czesc zdajacych, mistrz wyzucil z sali 2 klientow zdajacych na zolta belke! ... slabo?
Napisano Ponad rok temu
To moje zdanie na temat pasów
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak musza zadc egzamin bo ich kolega dogania a nie moga byc z nim na rowni. Nie wiem jak dla was ale dla mnie jest to tylko gonitwa za wyzszym stopniem i jest to bez sensu. O tak zeby czerwony ladnie wygladal no i z tobokiem (ITF-u) tworzy flage polska
JA tam sama zdalam tera na obozie na zielony i mam wyrzuty bo mam wrazenie ze na niego nie zasluguje (chociaz inni mowia inaczej) a inni nawet na to nie patrza, tylko oby wyzej,a umiejetnosci sie nie licza.
Napisano Ponad rok temu
:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
rościąganie , kolejne spotkanie :)
- Ponad rok temu
-
TKD poza dojang
- Ponad rok temu
-
Polska 0 - Korea 2
- Ponad rok temu
-
Dwimyo dwitcha jirugi a dwio dolimyo yopcha jirugi (180)
- Ponad rok temu
-
Przyzady do cwiczen - robota wlasna
- Ponad rok temu
-
witam
- Ponad rok temu
-
Jak wydobyć z kogoś instynkt zabójcy ??
- Ponad rok temu
-
Jak najlepiej rozwijac kondycje.
- Ponad rok temu
-
Jaką technikę skutecznie użyliście na ulicy ??
- Ponad rok temu
-
Walka sportowa
- Ponad rok temu