Ksiazkowe ABC karateki.
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze coś po szwedzku (taki mam egzemplarz)
Napisano Ponad rok temu
A właśnie, czemu?Co do dynamicznego karate Nakayamy to mam watpliwosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Co do Nakayama: jest to chyba najlepsza książka dotycząca postaw techniki karate jaka ukazała się na rynku w ogóle. Oczywiście trzeba mieć na względzie to że dotyczy ona techniki shotokan. Ale trenujący w innych szkołach też mogą z niej skorzystać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ksiazka Biblia jes dla mnie 'Dynamicze Karate' ale oczywiscie jest to pozycja stara troche nie aktualna i nie pelna moim zdaniem.
Oczywiscie polecam rowniez serie 'BEST Karate' ale nie kazdemu pasuja same obrazki, sa ludzie ktorzy chciliby poczytac.
We pazdzierniku a polskim rynku ukazala sie encykopedia KARATE Tom 1, przeklad zostal dokonany z jezyka wloskiego w ktorym powstalo 5 Tomow tej pozycji. Tom pierwszy zawiera wszystkie Kata shotokanu i kilka innych oraz porady dla instruktorow i uczniow. Ponoc w calej encyklopedii maja sie znalezc wszystkie kata krate !!! nie mialem okazji ogladac orginalu wiec nie potwierdzam. Widzialem jedynie TOM 1 edycji polskiej wydany na papierze kretowym w twardej skoropodobnej oprawie. Ksiazka kosztuje cos ok. 130 zl
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, nie moglem sie opanowac zeby nie dolozyc czegos od siebie
czytałem to
jest kilka błędów i to ewidentnych. autor podaje dwie daty zgonu itosu na jednej stronie. myli postacie.
nie znam na tyle dobrze historii sztuk walki by polemizować, ale interesowałem się troszkę historią shorin i kilka rzeczy mi się nie podoba...
a z książek polecam soshin nagamine, druid podał do niej link w topicu historia shorin ryu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam książki o karate Rolanda Habersetzera po francusku na moim koncie w chomikuj
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Upraszczać czy nie? - ewolucja karate
- Ponad rok temu
-
Z archiwum x karate kyokushin
- Ponad rok temu
-