rościąganie , kolejne spotkanie :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale to chyba nie boli???
Napisano Ponad rok temu
budo_Choong napisał
Trzeba miec wyrobione miesnie ktore odpowiadają za dzwiganie nogi - są to tzw. dzwigacze
Trzeba też mieć wyrobione mięśnie które odpowiadają za nadmierne "przeciągi" (wiatry) na treningach - są to tzw. zwieracze. Silne zwieracze mogą znacznie ułatwić trening innym ćwiczącym

Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
budo_Chong Lee napisał
MORO:
Szacunek.
CHOONG:
nie wiesz czy można te "dżwigacze" na siłce jakoś wzmacniać?
Tak mozna , na silowniach są czasem takie maszyny co wyglądają jak wachadła - tyle ze zazwyczaj mają male obciazenie.
Najlepsze jest powieszenie sobie ciezarka na noge (ok5-10 kg) i trzymajac sie drabinki czy czegos , stanąc jak do jop chagi z wyprostowaną nogą na wysokosci pasa i robic delikatne ruchy , gora - dół.
Jednak ruchy te nie powinny przekraczac 20-30 cm i powinny byc wolne.
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Dzięki.
Napisano Ponad rok temu
budo_moro napisał
znalazlem fajny fragment, w ksiazce o karate !!!
"jeden z wybitnych ekspertow taekwondo twierdzi nawet, ze wrecz nie wolno zbyt szybko wykonywac wysokich technik noznych. jego zdaniem, postep w osiaganiu coraz wiekszej wysokosci technik noznych powinien odbywac sie w relacji: "jeden miesiac treningu - dwa centymetry w gore". twierdzi on: "blyskawiczne kopniecie okrezne na wysokosci kolan przeciwnika jest w walce wiecej warte niz udawanie helikoptera z nogami bezwladnie fruwajacymi nad glowa"."
Karate - Jerzy Miłkowski ??? Mam to ksiazke... faktycznie gosc wie co pisze 8) :-)
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
i wszyscy się dziwią!!
Napisano Ponad rok temu
Mam do Was nastepujace pytanie.
Jak najlepiej rozciagac nogi w... nie wiem jak to nazwac..chodzi chyba o pachwiny. Czyli cos co jest odpowiedzialne m.in za kat rozstawienia nog przy np. siadzie rozkrocznym. Mam z tym caly czas straszny problem i nie wiem czy nie mam ich jakos 'defaultowo' mniej wyrobionych niz przecietny czlowiek. Pozatym przy kazdym mocniejszym podejsciu albo mi sie cos tam delikatnie nadrywa, a pozniej mam opuchniete przez 1,5 tygodnia. Cholery dostaje, nie trenuje dlugo [niecale 3 miesiace] ale to jest strasznie dokuczliwe. Jest jakas metoda ulatwiajaca wyrobienie nog w tym miejscu? Czy poprostu... powoli i systematycznie? Bo jesli tak to szybciej dostane 3 grupe inwalidzka niz jakis pasek

Dzieki za ewentualna pomoc (:
Napisano Ponad rok temu

Powodzenia.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
budo_Adriael napisał
moglby ktos napisac gdzie mozna sie sie zaopatrzyc w jakies ksiazki ew. jakies teksty w internecie ale najlepiej po polsku...Poza tym moze jest ktos ze Szczecina i moze polecic konkretne ksiegarnie, sklepy itp..gdzie mozna nabyc ksiazki opisujace bezpieczne techniki rozciagania...
pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Polecam goraco lekture tej pozycji

Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
TKD poza dojang
- Ponad rok temu
-
Polska 0 - Korea 2
- Ponad rok temu
-
Dwimyo dwitcha jirugi a dwio dolimyo yopcha jirugi (180)
- Ponad rok temu
-
Przyzady do cwiczen - robota wlasna
- Ponad rok temu
-
witam
- Ponad rok temu
-
Jak wydobyć z kogoś instynkt zabójcy ??
- Ponad rok temu
-
Jak najlepiej rozwijac kondycje.
- Ponad rok temu
-
Jaką technikę skutecznie użyliście na ulicy ??
- Ponad rok temu
-
Walka sportowa
- Ponad rok temu
-
utwardzanie
- Ponad rok temu