Improwizowana bron (zyletka)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmmmm... no oczywiscie celuje sie tym w twarzto zwykły bajer, wbija się ale tylko fragmentem rogu, żeby kogoś uszkodzić musiałbyś trafić w oko i to z bliska
Napisano Ponad rok temu
jesli ktos jest zainteresowany to opisze technike
Ja jestem zainteresowany. Jeśli możesz to napisz coś więcej.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jesli ktos jest zainteresowany to opisze technike
ja również jestem. czekam... 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najpierw (i to jest najwazniejsze) nalezy dobrze sobie przypiac owa zyletke... no i to chyba najciezej opisac... wzdluz zyletki jest taki taki rowek z dziurkami - poprzez odpowiednie wygiecie zyletki nalezy tymi wlasnie dziurkami zaczepic zyletke o skore.... hmmm.... w jaki sposob?! poloz prawa reke na stole (dlonia do blatu)... paznokcie palcow u gory... zaczepiamy miedzy pierwsza, a druga kostka (od paznokci) na skorze - wzdluz palca... ale nie na gorze tego palca tylko "po prawej stronie" (gdy reka lezy na blacie) - gdy piesc jest w pozycji wertykalnej, zyletka powinna byc poziomo (nie wiem czy dobrze to opisalem... kumacie???)... i to odpowiednie ustawienie jest najwazniejsze, a przy odrobinie wprawy mozna to robic naprawde bardzo szybko...
teraz strzelanie... prosta sprawa... jesli w pelni zrozumieliscie poprzedni akapit to sposob "strzalu" wydaje sie juz chyba oczywisty... robimy takiego "psztyczka" - na poczatku nie wiezylem ze cos takiego moze byc skuteczne, ale biarac pad uwaze baaaaaardzo szybki ruch obrotowy zyletki i trafienie w odsloniete czesci ciala to.... no i mozesz sie uzbroic w trzy takie pociski (+jeszcze maly palec, ale to juz total zawodostwo) na kazda reke
starszy mowil, ze to jedna ze starych broni "wieziennych"... od razu mowie moj staruszek nie siedzial, ale pochodzi ze starej czesci Bytomia
Napisano Ponad rok temu
no i pamietajcie, ze mozna tym naprawde kogos powaznie i trwale skaleczyc - oczy.... tetnica..... ale takie ryzyko jest chyba w przypadku kazdej "broni"
Napisano Ponad rok temu
W jakiś dziwny sposób "pluje" się nią w oczy z bliskiego dystansu.
Jeśli ktoś wie jak to się robi to fajnie by było jakby opisał tą metodę.
Dzięki.
Napisano Ponad rok temu
to tez mi starszy pokazywal, ale cosik mu nie wychodzilo... coz... ja nie probowalem (bo mi nawet nie pozwoli ), ale technike tez mi pokazywal - sprobuje opisac jutro, jak bede w szkoleSłyszałem o wykożystaniu żyletki w inny sposób. Trzyma się ją ustach.
W jakiś dziwny sposób "pluje" się nią w oczy z bliskiego dystansu.
Jeśli ktoś wie jak to się robi to fajnie by było jakby opisał tą metodę.
Napisano Ponad rok temu
Trzyma się ją ustach W jakiś dziwny sposób "pluje" się nią w oczy z bliskiego dystansu
Plucie krwią i strzępkami języka pomieszanymi z żyletką może być niezłe
Napisano Ponad rok temu
gdzie sie podziewales , wpadles pogadac tylko o zyletkach czy na dluzej ?
Napisano Ponad rok temu
dodam tylko , iz sposob objasnia Vasiliew na kasecie "Knife Fighting and Throwing"
Napisano Ponad rok temu
sieci, mam nadzieję że wróciłem na stałe.Seiken napisz na priva co u Ciebie i gdzie się podział Boruta.
Napisano Ponad rok temu
a wracajac do plucia zyletkami... ponoc robi sie to tak, ze "tepe" krawedzie maja byc skierowane w strone zebow i jakos wypycha sie ta zyletke jezykiem (sic!), ale to moze byc jakas przegieta metoda wiec sie nie wypowiadam.... starszy tez nie byl pewien, wiec....
popey: a jak vasilew to to przedstawil?
Napisano Ponad rok temu
Tego sposobu z pluciem żyletką nie polecam. Jakieś 14 lat temu, gdy zaczynałem pracę w ochronie miałem kolesia /chyba jakiś git, cy cuś/.
Właśnie on się specjalizował w tej technice - pluciu żyletką. Nawet mnie to zainteresowało i chciałem pójść "w jego ślady". Odechciało mi się gdy zobaczyłem wnętrze jego jamy ustnej - miał cholernie poprzecinane policzki, szczególnie przy kącikach ust /oczywiście od wewnątrz/.
Tak więc Panowie, jeśli nie chcecie mieć uśmiechu jak rotwailer, to nie polecam Wam takich zabaw.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Knife vs. Gun
- Ponad rok temu
-
"Boski Wiatr" w necie
- Ponad rok temu
-
Bron nie wystarczy, gdy brak ...(cojones, umiejetnosci itp.)
- Ponad rok temu
-
Improwizowana bron, cd.
- Ponad rok temu
-
do Lo -Hana
- Ponad rok temu
-
Kto cwiczy palkami ?
- Ponad rok temu
-
Improwizowana bron (gazeta)