Za moich lat to raczej boks...
Napisano Ponad rok temu
Eeee, starałem się coś ciekawego wymyśleć, liczę na wasz udział w ankiecie.
Jeżeli ktoś nie widział filmu z Brucem tylko z Chuckiem albo Jeanem, to też podchodzi pod tą opcję.
Napisano Ponad rok temu
Nie uważasz, że jesteś tendencyjny ???
Napisano Ponad rok temu
Tylko trochę.Nie uważasz, że jesteś tendencyjny ???
Zresztą od lat trenowałem z bokserami
Tak jest w Twoim przypadku, bo masz duże doświadczenie i już wiesz co dobre. Ale generalnie trening kyokushinu nie uwzględnia technik pęściarskich ( chyba, że za takową uważać ago-uchi) i rzesze młodych ludzi trenuje ten styl uważając go za jedynie słuszny a potem zbierają cięgi pod blokiem.
Chodzi mi jedynie o takową rzecz - to zagadnienie natury nieco filozoficznej 8O - dlaczego mając bogatą tradycję sztuk walki jak boks czy zapasy uciekamy się do stylów wschodnich , zwłaszcza teraz, gdy zalety tradycyjnych europejskich systemów zostały docenione.
Napisano Ponad rok temu
I jest tak niestety do teraz- najlepszy przykłąd zapasy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi jedynie o takową rzecz - to zagadnienie natury nieco filozoficznej 8O - dlaczego mając bogatą tradycję sztuk walki jak boks czy zapasy uciekamy się do stylów wschodnich , zwłaszcza teraz, gdy zalety tradycyjnych europejskich systemów zostały docenione.
Wiesz tu chodzi chyba o cos innego, problem jest taki, ze gdy masz wiecej nic 20 lat i chesz zaczac trenowac to trudno jest znalezc sekcje np. zapasow do ktorej by cie chetnie przyjeli lub w ogole przyjeli. Tam to jest sport i potrzebna jest mloda krew. Kiedys chcialem sie zapisac na zapasy i uslyszalem ze jestem juz za stary, a ja mam dopiero 26 lat
A na karate, teakwondo, JJ, BJJ chetnie cie przyjma w kazdym wieku, bo z judo jest podobnie jak z zapasami.......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
limo Do czasu...E tam, nie wiem jakie laski sa na karate, ale na boksie tez sa niezle. Przynajmniej u mnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak często trenujemy ?
- Ponad rok temu
-
Zawody dla dzieci i młodzieży
- Ponad rok temu
-
Nasze ulubione techniki w walce
- Ponad rok temu