Rzucanie nożem - to już było.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest dużo throwerów będących normalnymi nożami, np. COLD STEEL (zwany z polska TRENEREM ), a są i takie które poza sztychem nie mają nic. Zależy czego się oczekuje. Czy nóż którym można rzucić ale generalnie wszystko inne też da się zrobić, czy też przedmiot który wyciągamy z szuflady, idziemy w plener, rozstawiamy cel i mamy zabawę. A że zabawa jest super tym bardziej cieszy że bawi coraz szersze grono.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A swoją drogą, to Hibben robi także foldery do rzucania. Nie wiem, ile pociągną rzutów (głównie tych nieudanych) ale skoro ON je robi to pewnie sprawdzają się jakoś.... może nienajgorzej? A może ktoś miał te składane Thrower'y?
Napisano Ponad rok temu
Spoko ,to nie była krytyka z mojej strony. Ja tez sprobowale rzucac ( szczeniakiem bedac :-) ) i dlatego pisze , ze chory pomysl.Przecierz piszę: szczeniakiem będąc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
He,he a od czego masz oselke ? Podobno szturmana mozna wyostrzyc tak , ze wlosy na lapie goli.Z tego co widzialem to wz.98 jest tepy jak chole
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gil Hibben Generation 2 Small Thrower, długość ok. 18 cm:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gil Hibben Generation 2 Pro Thrower, długość ok. 21 cm:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sprzedawane są także w zestawach po 2- 3 noże w pochwie do noszenia wszystkich na raz.
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie, że osa nie jest typowym nożem do rzucania- takim jak np. trener. To raczej taki nożyk po trochu do wszystkiego :-) .Aha mialem sie spytac . Jak sie rzuca OSĄ. Bo jakos tak z wygladu nie przypadla mi do gustu. Wydaje mi sie za krotka do mocnego i celnego rzutu.
Napisano Ponad rok temu
Gdzie i za ile?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
spuud
Napisano Ponad rok temu
I rację masz - za to ją lubię. Może też dla tego ża jeszcze nie rozejrzałem się za innym nożem "w plener". Nie jest tak "intuicyjna" przy rzucie jak większe koziki i wymagała ode mnie trochę pracy. Generalnie rzecz biorąc mała długość (czyt. moment bezwładności) powoduje, że wiruje szybciej niż dłuższe noże i jej obrót w powietrzu jest krótki. Gdy rzucam oboma swoimi nożami (MUELA PRO THROW ma 25 cm a OSA 19) to po rzucie MUELĄ robię ćwierć kroku w przód i to jest dystans na OSĘ. Oba noże WBIJAM z odległości 8,7 - 9 m czyli trzy obroty w powietrzu. W cel wielkości A4 potrzebuję 2/3 tego (dwa obroty), a jakieś 3 m to cel wielkości zeszytu A5. OSA jest fajna bo dobrze się ją chwyta zarówno za zękojeść jak i głownię, w przeciwieństwie do MUELI, króra jest typowym handle thrower, kak gawariat ruskie.Wydaje mi sie, że osa nie jest typowym nożem do rzucania- takim jak np. trener. To raczej taki nożyk po trochu do wszystkiego :-) .Aha mialem sie spytac . Jak sie rzuca OSĄ. Bo jakos tak z wygladu nie przypadla mi do gustu. Wydaje mi sie za krotka do mocnego i celnego rzutu.
p.s. Ładne te Hibbeny i 40$ za trzy noże to nie jest tragedia. Doliczając jakieś 30 $ za transport to i tak jest nóż poniżej stówy za sztukę. A ile kosztuje trener? 80?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Po co w Emersonach WAVE ;)
- Ponad rok temu
-
jaki nóż ?
- Ponad rok temu
-
sztylety naciskowe - push daggers ?
- Ponad rok temu