3 miejsce dla LAA
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
gratulacje dla Anity i Irka Kołodziejaków
Napisano Ponad rok temu
aiki
Napisano Ponad rok temu
Jak turniej, jakich pokazów, tańca?
Chodzi o zawody jujitsu we Włoszech czy coś było zorganizowane w Polsce? Jeśli we Włoszech, to szkoda, że LAA spadła z pierwszego miejsca. Czyżby Włosi wzieli się do roboty by pokazać aikidokom z eksportu, że nie są tacy kiepscy?
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze Polska mialaby duuuuuuuuuuuuuuuze szanse.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Irecki i Anita startowali jako przedstawiciele LAA i oni zdobyli te miejsca (oglądałem dyplomy). w zeszłym roku byli pierwsi i przywieźli puchary.3 miejsce. A kto startował, bo słyszałem, że to warszawscy przedstawiciele LAA, ale nie jestem pewien.
Swoją drogą bardzo dobre podejście ma Irek, polecam ten klub aikido.
Dobry instruktor i doskonały nauczyciel. Polecam też obozy z jego udziałem.
Napisano Ponad rok temu
i jak sie to ocenia? jak w lyzwiarstwie figurowym? i cwiczy sie do muzyki?
nie qmam
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Wszystko odbywa się systemem pojedynkowym. Na matę wychodzą 2 pary. Najpierw poka zrobi pierwszy z pierwszej potem pierwszy z drugiej itd.
Gdy pierwszy raz brałem w tych zawodach udział rozgrywane były systemem turniejowym, za drugim razem, najpierw była prezentacja i na jej podstawie dana para mogła walczyć o jedno pierwszych 4 miejsc lub następnych 4.
Ale zakręciłem
Napisano Ponad rok temu
Wygląda to na przerost formy nad treścią, nic dziwnego, że ludzi bulwersują relacje tańca ze SW, skoro przybiera to takie formySą to zawody w formach pokazowych.
Napisano Ponad rok temu
Aiki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hehe, a kto ci powiedział że aikido jest do walki?dwa lata chodziłem do Kołodziejaka - fakt miła atmosfera,ładna sala na lubliniance, ale pod względem walki to tylko się uwsteczniłem. o przepraszam jeszcze padów uczą dobrze
Napisano Ponad rok temu
hmm chciałam dodac jeszcze coś od siebie, ale chyba Fiodor wyraził się najtrafniej Irek to doskonały nauczyciel. Popieram w całej rozciągłości.Swoją drogą bardzo dobre podejście ma Irek, polecam ten klub aikido.
Dobry instruktor i doskonały nauczyciel. Polecam też obozy z jego udziałem.
Napisano Ponad rok temu
Toż to młody chłop,Irek to doskonały nauczyciel. Popieram w całej rozciągłości.
w całej rozciągłości,
też mi...komplementy
Napisano Ponad rok temu
W Cento (Włochy) 4.05.2002 odbył się siódmy puchar Europy par w formach pokazowych.
Udział w tych zawodach brały pary z następujących państw: Belgia, Białoruś, Czechy, Francja, Irlandia, Polska, Węgry, Włochy. Reprezentowane były następujące style: aikido, ju-jitsu (różne odmiany), karate goyu ryu, kung fu. Polskę reprezentowały trzy pary Jadczak, Barański ze Szczecina, Kazimierczak, Żiółkowski z Warszawy oraz obrońcy Pucharu z poprzedniego roku Kołodziejak, Wojniak-Kołodziejak z Lubelskiej Akademii Aikido.
Niestety nie udało się obronić zdobytego w ubiegłym roku pucharu gdyż w jednym półfinale lubelska para przegrała jednym punktem z póżniejszymi tryumfatorami - para z Włoch ju-jitsu, zdobywcy Pucharu Interkontynentalnego z marca 2002 (Irlandia) a w drugim półfinale para z Warszawy przegrała z drugą parą włoską, w eliminacjach pokonali parę z karate z Włoch oraz parę z ju-jitsu (Francja), 1/8 parę z ju-jitsu z Włoch, ¼ kolejną parę z ju-jitsu z Włoch.
Para lubelska jako obrońcy pucharu rozpoczeła udział w zawodach od strefy 1/8 w której pokonała parę reprezentującą karate z Belgii, w ¼ pokonała po dogrywce parę reprezentującą kung fu z Włoch.
Dla osób które nie znają zasad rozgrywania w/w zawodów :
Każda para przygotowuje program( do 1 minuty) w którym stara się umieścić możliwie dużo technik wykonywanych w pełnym tempie, jak najbardziej efektownych, wykonanych poprawnie technicznie, jedna osoba z pary wykonuje swój układ(druga jest uke) a następnie komisja sędziowska ocenia go (5 sędziów reprezentujących różne style), następnie wykonuje układ pierwsza osoba z drugiej pary, potem druga z pierwszej, druga z drugiej i o wyniku decyduje suma punktów obu osób z pary. O kolejności wykonywania układów decyduje tzw. kierownik maty.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto posiada film "Path Beyond Thought"?
- Ponad rok temu
-
Kto by wygrał Musashi czy Wołodyjowski?
- Ponad rok temu
-
Pierwsza rolka
- Ponad rok temu
-
pytanie do seba vel moon
- Ponad rok temu
-
Problem...
- Ponad rok temu
-
Rozwoj aikido
- Ponad rok temu
-
e-book "Omoto-kyo i aikido" juz dostepny!
- Ponad rok temu
-
Stefek w figurce
- Ponad rok temu
-
Jak zostać członkiem
- Ponad rok temu
-
Yoshinkan Aikido
- Ponad rok temu