pomoc dla dziadka
Napisano Ponad rok temu
w jaki sprzet najlepiej sie zaopatrzyc zeby obronic sie przed napadem na ulicy. ja mam 41 lat i zaden arnold ze mnie i ostatnio dostalem wpierdol jak wracalem wieczorem z pracy. stawialem sie, przywalilem jednemu ale tylko sie bardziej wkurwil.
mysle ze bez jakiegos przedluzacza reki nie dam rady na przyszlosc.
slyszalem cos o paralizatorach elektrycznych, a moze lepsze cos innego.
dzieki
zarazka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a może mini miatacz ognia ?
a na poważnie to chyba najlepsze bedą gazy róznego typu ( nie mówie o naturalnych tylko o tych w sklepach )
Napisano Ponad rok temu
mam takie pytanko:
w jaki sprzet najlepiej sie zaopatrzyc zeby obronic sie przed napadem na ulicy. ja mam 41 lat i zaden arnold ze mnie i ostatnio dostalem wpierdol jak wracalem wieczorem z pracy. stawialem sie, przywalilem jednemu ale tylko sie bardziej wkurwil.
mysle ze bez jakiegos przedluzacza reki nie dam rady na przyszlosc.
slyszalem cos o paralizatorach elektrycznych, a moze lepsze cos innego.
dzieki
zarazka
ja bym kupil noz i jakis kurs zrobil imho bo nie jeden trener powie ze boi sie bardziej dobrego nozownika niz lamera z pistoletem
a jak nie to pistolet gazowy:)
Napisano Ponad rok temu
z postu seikena wynika, ze palka bylaby lepsza tylko ze jest zabroniona. tym sie chyba nie bede przejmowal. w przepisach o obronie koniecznej jest napisane:
"Fakt bezprawnego posiadania przez oskarzonego broni palnej nie wylacza moznosci posluzenia sie ta bronia w obronie koniecznej."
jesli jest tak z bronia palna to musi to dotyczyc tez paly. ja to rozumiem tak,ze jak komus przylutuje teleskopem w obronie wlasnej to najwyzej dostane grzywne za posiadanie bez zezwolenia - bede za to caly i zdrowy.
jesli chodzi o noz to zgadzam sie ze to piekna bron ale sprawne poslugiwanie sie nozem wymaga pewnie lat treningu. chetnie bym sie nauczyl ale patrzac realnie to chyba niemozliwe.
(chyba ze mozna sie uczyc samemu).
poza tym mysle ze taki gosc jak ja nie ma szans obronic sie przed wyszkolonym nozownikiem obojetnie pala, gazem, nozem czy sleeperem. prawdziwych mistrzow noza jest na szczescie niewielu, a ci co sa to chyba nie chodza po ulicy i nie patrza kogo by tu pokroic.
mi chodzi o obrone przed zwyklym napakowanym bandziorem ktory chce mnie zglanowac bo mu sie moja geba nie podoba.
to chyba jednak teleskop - jak myslicie?
dzieki
zarazka
Napisano Ponad rok temu
"Fakt bezprawnego posiadania przez oskarzonego broni palnej nie wylacza moznosci posluzenia sie ta bronia w obronie koniecznej."
Czy mógłbyś podać dokładne źródło?
Napisano Ponad rok temu
wybierasz temat: Obrona konieczna z komentarzem i w rozdziale "dzialanie w obronie koniecznej" pkt.7
znalazlem to w linkach na glownej stronie tego forum.
A co myslisz o mojej sprawie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko trzeba mieć dobry wzrok by widziec przeciwnika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fazery są lepsze i ładniej wyglądają
nie wspomne o rakietach fotonowych
i ty do Enterprise podskakujesz ))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co to ma wspolnego z postem ? tematem tego postu nie jest fazy pobąbelkowejimprezie a sztuki walki tylko dziadek vs dres
Napisano Ponad rok temu
Jeśli macie problemy ze zrzędliwymi dziadami to proponuję użyć królika szablozębnego,jest bardzo skuteczny.Po za tym Kałasnikow jest dobry na wszystko
Napisano Ponad rok temu
pańska wypowiedź troszke łamie zasady netykiety
prosiłbym pana o przestrzegania tych zasad w celu ogólnego zrozumienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
strach pomyśleć jeśli pan jest instruktorem jakieś szkoły jakie negatywne skutki mogłaby przynieść demoralizacja niewinnych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przeciagniete duszenia
- Ponad rok temu
-
czy bać się to tchórzostwo?
- Ponad rok temu