Czemu tak a nie inaczej :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
te piękne dźwignie i pady. ale ogólnie wyciszenie ,łagodność
nio ale chcę spróbowac BJJ bo jak spotkalem zawodnika który uprawia BJJ to mnie zachwyciła skuteczność w parterze (nio i fajnie wygląda w UFC), jakaś odmiana się przyda.
można ciągnąc to równolegle i postaram się
Napisano Ponad rok temu
Obecnie jestem zafascynowany BJJ , trenuje je na ile moge.
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
JA ,ja cwicze wszysto co wydaje mi sie skuteczne , i tak juz cwicze i cwicze, i ciagle cos nowego znajduje ....czy to sie nigdy nie skonczy
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze chciałem czegoś skutecznego i wszechstronnego. Po drugie "od zawsze" kochałem kije i nóż. Te dwa wymogi spełniała moim zdaniem Pszczyńska Akademia Sztuk Walki. Teraz widzę, że z tą skutecznością to nieco spudłowałem Na szczęście w tym roku pojawiło się w Gliwicach BJJ i od września mam zamiar tam uderzyć. NIestety - kijów i noża w naszym skądinąd wspaniałym mieście nie uświadczysz...Pozostają własne poszukiwania żródeł nauki 8) Taak..i tak wygląda do dziś moja droga MA.Ale jeszcze o mnie usłyszycie
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Bjj zaczalem cwiczyc ze wzgledu na skutecznosc.Nigdy nie przypuszczalem ze w taki sposob mozna wlaczyc.Teraz zupelnie inaczej sie motywuje.Juz mnie malo obchodzi skutecznosc,vale tudo i to cale zamieszanie wokol tego.Bjj jest piekne.W technikach tego systemu jest mnostwo elementow skladajacych sie na ich poprawne wykonanie.Wedlug mnie najbardziej interesujacy aspekt Bjj jest to jak mozna wykorzystujac przestrzen(miejscami jej powiekszanie ,a miejscami jej zmniejszenie),wlasna mase,sile a przedewszystkim ruch przeciwnika pokonac duzo ciezszego rywala.To jego ruch daje przestrzen do wykonania techniki.W zadnym innym sporcie walki nie ma mozliwosci wyrownaniej rywalizacji w przypadku duzej roznicy wagi zawodnikow.Podczas walk na najwyzszym poziomie swiatowym nawet ulamki centymetra decyduja o powodzeniu danej techniki.
Chyba nie ma innej sztuki walki ktorej techniki sa nastawione na kontrole przeciwnika do tego stopnia.W Bjj kontrola jest wszystkim,a kontrola jest kluczem od zwyciestwa.Mysle ze to wlasnie kontrola czyni Bjj najskuteczniejszym systemem w walce 1 na 1.
Tak po krotce to dlatego caly czas cwicze Bjj a nie cos innego.No.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto co ćwiczy/ćwiczył?
- Ponad rok temu
-
Kobiety w sportach walki
- Ponad rok temu
-
Jestem leszczem
- Ponad rok temu