Cass Magda
Napisano Ponad rok temu
...a moze startowal - ktos o nim slyszal...???
Napisano Ponad rok temu
sory za pytanie 8)
pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
Bylem na seminarium z Madzia , jak go oceniac , dwie sprzecznosci :
pozer - ubiera sie na treningi jak skrzyzowanie Seagal - Gautier , uzywa nozy o najdziwniejszych ksztaltach i robi wokol siebie atmosfere dalaj lamy
technik - niezaprzeczalnie , umie.Wychowal go Inosanto i mowi o nim jako o jednym z lepszych swoich instruktorow.Noz - niczym mnie nie zachwycil , palki - tez przecietny , JKD - tu byl OK niezle kombinacje , ciekawe strategie walki.
Tylko jedno , on jeden z najlepszych ??? , nie wiem skad te informacje , ale ja nie daje mu " gone in 60 seconds" w jakimkolwiek klasowym turnieju NHB
Napisano Ponad rok temu
zgadzam sie - troche te przebrania smieszne, ale co do "gurostwa" to nie wiem czy to taka wada.... jesli ktos tego potrzebuje w swoim mistrzu to to chyba dobre.... ja nie potrzebuje, ale nie traktuje tego jako wady czy przejawu pozerstwapozer - ubiera sie na treningi jak skrzyzowanie Seagal - Gautier , uzywa nozy o najdziwniejszych ksztaltach i robi wokol siebie atmosfere dalaj lamy
Jeet Kune Do??? tez cwiczy?technik - niezaprzeczalnie , umie.Wychowal go Inosanto i mowi o nim jako o jednym z lepszych swoich instruktorow.Noz - niczym mnie nie zachwycil , palki - tez przecietny , JKD - tu byl OK niezle kombinacje , ciekawe strategie walki.
noe wiesz zalezy jak na to spojrzec.... malo jest osob, ktore daly by rade na roznych NHB i nie startujaTylko jedno , on jeden z najlepszych ??? , nie wiem skad te informacje , ale ja nie daje mu " gone in 60 seconds" w jakimkolwiek klasowym turnieju NHB
tak tylko chcialem sie cos wiecej o nim dowiedziec, bo slyszalem, ze jest dobry
Napisano Ponad rok temu
A tak przy okazji: wiecie ze on ma polska krew w zylach?
Do Seikena:
Jesli miales stycznasc z JKD to moze tez miales kontakt z Sifu Larry Hartsellem? Co sadzisz na temat jego grapplingu i podejscia do JKD od tej wlasnie strony?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Facet ma mocne podstawy judo i zapasow i ogromne wiadomosci z pokrenych dziedzin walki.PAtrzac na to z perspektywy czasu moze techniki ktore pokazywal nie porzystaja to uwczesnego BJJ , ale na tamte czasy to byla rewolucja ( nie widzialem go od kilku lat wiec moze teraz rowniez wprowadzil cos z BJJ).
Mial naprawde zabojcze leg locks i sprowadzenia do parteru , poza tym jego techniki uderzen byly na naprawde swietnym poziomie.
Pamietam jego maksyme :
" 90 % walk konczy sie na ziemi , ale 100% zaczyna sie w stojce".
wydaje mi sie ze o jego wartosci swiadczy to ze Bruce Lee , umiescil , techniki Larrrego w swoje Tao of JKD.
Ostatni raz widzialem go chyba 3 lata temu , mimo siwych wlosow , ciagle w swietnej kondycji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie. Trenujesz JKD. Gdzie i kiedy trenowałeś z Sifu Larrym?
Na temat Guru Cass Magdy - co do jego szpanerstwa czy obnoszenia się zgadzam się z przedmówcami lecz jeśli chodzi o umiejętności FMA Silatu czy JKD to raczej zastanowiłbym się czy jest on "kiepski" - to trochę banalne stwierdzenie wypowiedziane raczej nie pod tym adresem co trzeba.Cass Magda jest bardzo dobrym instruktorem i w Polsce ludzie z FMA mają lata świetlne by dogonić jego umiejętności.
Co do jego sposobu życia czy traktowania ludzi - nie będę się wypowiadał bo to jego sprawa i ludzi z którymi współpracuje.
Sifu Larry jest jego przeciwieństwem a Guru Inosanto mówiąc o Cassimore czyli Kazimierzu Magdzie iż jest jednym z najlepszych jego uczniów - wiedział co mówi.
Jeszcze jedno.Ostatnimi czasy modne stało się mówienie o kimś iż wytrzymałby może 60 sekund z....
To idiotyczne. To tak jak podejś do Guru Inosanto i powiedzieć mu iż jutro ma walkę o Mistrzostwo Swiata w boksie z Mikiem Tysonem.
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na seminarium z Erikiem Paulsonem Mistrzem Swiata Shootwrestlingu i Full instruktorem JKD - też uznawanym przez Guru Inosanto za jednego z najlepszych ale i jemu radzę nie przypisywać limitu 60 sekund. Seminarium oczywiście w Łodzi 19 i 20 marca 2005
Zapraszam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taoizm
- Ponad rok temu
-
co wybrać?
- Ponad rok temu
-
Atmosfera na treningu oraz jaki powinien być nauczyciel?
- Ponad rok temu
-
Krzyk, wrzask, kiai?
- Ponad rok temu
-
SEKS przed zawodami.
- Ponad rok temu
-
Uchwyt kopiącej nogi + dźwignia
- Ponad rok temu
-
Badanie psychologiczne