auu... moje, qurfa, kolano
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aaaaaaaaaaaa, i generalnie w Polsce żeby chorować trzeba mieć zdrowie. Jak sam nie pokombinujesz, to ci kurwa służba zdrowia gówno pomoże.
Napisano Ponad rok temu
Tak właśnie często wygląda efekt niedoleczenia kontuzji - dlatego ostrzegam cię przed pochopnym powrotem do treningów -zdrowie jest ważniejsze od przyjemności ale:
the choice is yours
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nie, z kumplem w szkole - parter - jedna mata mi sie obsunela i dups... jakby mi ktos kijem przygrzaloj kolano auuuaaaaa przestraszony wspolczuje ci sluchaj lekarzy oni ci powiedza ile wszystko potrwa naprawde ci wspolczuje gdzie sparowales w YMAA??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bylbym wdziecznyJak ktoś chce dokładny opis operacji i leczenia, o co się pytać lekarza i czego żądać, to napiszcie, wtedy sie wyprodukuję.
Napisano Ponad rok temu
- masz kontuzję - boli więcej niż 3 dni i odczuwasz ból, który można określić tylko jako zły, niepokojący - dygasz do lekarza - stawy same się nie leczą,
- idź tylko do prywantnego lekarza - zabulisz jak za zboże, ale zajmie się tobą w prywatnym cichym gabinecie, a w razie planowanej operacji załatwi ci miejsce w szpitalu w ciągu tygodnia - dwóch a nie miesiąca czy trzech; ja płaciłem 80 zł za wizytę u lekarza Prokomu Trefl,
- daj sobie zrobić wszystkie możliwe badania: prześwietlenie, USG, tomokomputer; nalegaj żeby je zrobić; RTG kolana 35 zł, USG 40 - 50 zł, tomo około 300 zł,
- daj się poleczyć zachowawczo (czyli bezinwazyjnie) przez miesiąc, lekarz zapisze ci pewnie kremy przeciwzapalne i rehabilitację (zwykle prądy i naświetlania),
- jeśli przez miesiąc nie przeszło to pewnie nigdy nie przejdzie i trzeba będzie ciąć; zależy jeszcze jaka kontuzja, ale mówimy o takich konkretnych,
- nie bój się zabiegu operacyjnego,
- do szpitala trafiasz na dzień 1; od godziny 22.00 dnia 1 nic nie jesz i nie pijesz,
- do szpitala koniecznie weź KULE, bo ich nie dostaniesz, u mnie na oddziale były tylko dwa wózki i zero kul,
- na wieczór dnia 1 masz rozmowę z anestezjologiem, który proponuje zwykle dwa rodzaje znieczulenia:
całkowite - idziesz spać;
plusy - wszystko z bani,
minusy - 70% gdy sie obudzi rzyga jak koty,
miejscowe - zastrzyk w rdzeń kręgowy (nic nie boli, luuuuz);
plusy - widzisz wszystko live na monitorze, nie rzygasz jak debil,
minusy - po zabiegu trzeba leżeć do dnia nastepnego do rana na płask, nie można nawet głowy podnieść, bo można dostać zespołu popunkcyjnego, tzn. na polski: łeb tak napierdala przez trzy dni że ocipieć można; no i żreć mozna dopiero rano,
- wieczorem dnia 1 trzeba ogolić kolano i kawałek łydki i uda, weź ze sobą elektryczną maszynkę, ja się kurwa tak dwa razy zarżnąłem (po razie na każdą operację), że największe blizny mam od jebanego Wilkinsona,
- w zależności od tego, który jesteś na liście, zwykle kroją w dniu 2 godzinach 08.00 - 16.00,
- po zastrzyku w kręgosłup nie czujesz nic od pasa w dół, zabieg wygląda tak, że lekarz robi dwa lub trzy nacięcia na kolanie:
pierwszym wprowadza kamerę,
drugim wprowadza narzędzie,
trzecim wprowadza sączek, jeśli operacja jest bardziej krwawa,
zabieg trwa do 40 minut,
- ze szpitala wychodzisz zwykle w dniu 4 - 5,
- na nodze pozostają tylko małe 1 cm blizny, takie na jeden szew,
- o kulach chodzisz 3 tygodnie - 1 miesiąc,
- do pełnej sprawności wracasz różnie - ja miałem operację 6 lutego i do teraz jeszcze dwóch metrów nie mogę przebiec,
- po operacji załatw sobie rehabilitację,
- stosuj taką odżywkę Olimpu, która nazywa się Kolagen Aktiv Plus - wzmacnia stawy; ewentualnie jedz dużo galaretek,
- i teraz najważniejsze - jak się przestraszysz czy załamiesz to po tobie - i to się tyczy wszystkich kontuzjowanych forumowiczów!!!
Nie dajcie się kontuzjom!!!
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale powaznie mowiac mozna sie niezle uszkodzic. Wielu sportowcow, nie tylko z MA konczy kariere zanim ja zaczna. Wiec uwazajcie na siebie. Ja po przeczytaniu posta Lorda napewno bede bardziej ostrozniejszy.
clans
Napisano Ponad rok temu
(( zgrowiej lordzie
Napisano Ponad rok temu
Ale się niemaryw, przecierz na święta bedzie ryba, z puszki bo z puszki. ale będzie. belzebub
PS.
Zdrowiej szybko bracie, bo brakuje cię na treningach.
Napisano Ponad rok temu
PS. wpadnij z michalem w sobote... pokazecie mi co bylo na treniolu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ekspander
Guest_budo_Robert Flynn_* - Ponad rok temu
-
Bodymax
- Ponad rok temu
-