Co wy ..... wiecie o twardosci:-)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ha
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
A z kijem ? Ja tak trenowałem z tonfą, jest to jakiś tam sposób na obicie się, aczkolwiek bardzo masochistyczny. Bicie w brzuch i żebra końcówką kija to lekka mimo wszystko przesada.
A jeszcze 15 lat temu tak się trenowało kyokushin - pamiętam dokładnie. Na 100 rozpoczynających treningi po roku było 6-8. Ale to nie było nastawione na kasę TAK JAK TERAZ !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo łatwo komuś zrobić krzywdę w ten sposób... IMHO nie jest to ćwiczenie dla dzieci i młodzieży. Tym bardziej wykonywane w taki sposób jak na tym filmiku.Bieganie po brzuchach to klasyczna zabawa kyokushin - ja zaczynałem w wieku 14 czy 15 lat. Gorzej, że w tamtym czasie byłem bardzo lekki :-) i do mnie było trudno :-)
Odsiew był nie tylko w kyokushin. Dotyczyło to też innych MA - w końcu czasy były inne, każdy chciał być Bruce'm Lee :grin: ale po krótkim czasie przychodziło rozczarowanie.A jeszcze 15 lat temu tak się trenowało kyokushin - pamiętam dokładnie. Na 100 rozpoczynających treningi po roku było 6-8. Ale to nie było nastawione na kasę TAK JAK TERAZ !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1.przecież siły działające na np. brzuch w trakcie mocnego uderzenia czy kopnięcia są większe niż te które wywołuje np. partner przebiegający po brzuchu
2. tego typu ćwiczenia nie są dla dzieci i początkujących i o tym przede wszystkim należy pamiętać
3. dla mnie ulubionym ćwiczeniem na brzuch pozostało to z gatunku "sodo-macho"- kładziesz sie na plecach uginasz nogi w kolanach, parnter staje stopami na brzuch a ty robisz skróconą wersję "brzucha" tzn krótkie spięcia w taki sposób aby go lekko "podrzucić" (czyli wypchnąć). tak długo aż nie jesteś tego w stanie zrobić; wtredy przerwa i od nowa papieros
pozdrowienia dla wszyskich Kyokushinowych masochistów :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piotrek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
oyama i taekwondo
- Ponad rok temu
-
1998 K-1 Dream Tournament - Karate vs. Kickboxing
- Ponad rok temu
-
Kto jest najlepszym polskim zawodnikiem shidokan?
- Ponad rok temu
-
OMOTE NAGE (Front Throw)
- Ponad rok temu
-
Początki karate w Europie
- Ponad rok temu
-
Zyczenia Wielkanocne
- Ponad rok temu
-
Mistrzowie