Problemy z uszami
Napisano Ponad rok temu
Ogółem podczas szukania na necie to hełmofony generalnie to tylko z USA :roll: Ma ktoś może jakieś namiary na firmy handlujące/produkujace ten sprzęt najlepiej z Anglii (albo w ogóle skądś w Europie)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
smaruje reparir gel-to dobra maść "anty kalafiorowa"?
Napisano Ponad rok temu
ucho lewo- w czasie sparingów bjj zostało lekko zmiażdżone w czasie trzymania i zrobiło się sine troche.sparowałem reparil gel i nie boli tylko jest lekko opuchnie-bez deformacji
ucho prawe-sierp na chrząstkę i boli.ból jest "na dole" ucha na tej chrząstce powyżej miejsca gdzie robi się kolczyk-przy wejściu do kanału słuchowego.również brak opuchlizny.
dziś kupiłem arcalenem?iść do lekarza?kupić lioton?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
drugie boli ale nie jest spuchnięte.
ile to może potrwać?
Napisano Ponad rok temu
Dziwnym jest to że to opuchnięte ucho nie boli.
Napisano Ponad rok temu
[ Dodano: 31 Marzec 2010, 15:15 ]
i po lekarzu.
chrząstka była pęknięta ale nie zebrał się płyn.za to pojawiło się zaplenie chrząstki-stąd "twarda" opuchlizna.dostałem antybiotyk i mam uważać na ucho.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czy ktoś korzysta z tego konkretnego ochraniacza? Może chociaż ktoś trzymał go w rękach lub zna kogoś kto w nim trenuje. Liczę na Wasze opinie. Nie jestem szczególnie wymagający, a ochraniacz ma być znośny w noszeniu, jak najmniej przeszkadzać mi i partnerowi, a przede wszystkim pomóc w rekonwalescencji, bo już mnie wkurza pprzeciągający się ból ucha ;/
Dzięki z góry.
Albo polećcie chociaż inny model do 120-135 pln, byle opinia była wystawiona przez kogoś kto stosował takowy. Dzięki
pzdr
Napisano Ponad rok temu
To najbardziej podstawowy rodzaj ochraniacza. Praktycznie kazda firma ma taki w swojej ofercie (roznia sie kolorem, rozkladem paskow czasem). Nie ma zadnych fajerwerkow, prosta budowa, dziala dobrze, cwiczylem w podobnym przez dosc dlugi czas - ok, nie w tym konkretnie, ale w podobnym asic, ale ziomek co mi go pozyczyl, wzial z powrotem(...)
pzdr
Z tego co widze, to on kosztuje 120zł. Na allegro podobnie chadza analogiczne modele. Ja osobiscie wolalbym dolozyc 20zl i brac:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
w niego mozesz bic mlotkiem i daje rade, tez przetestowany.
Napisano Ponad rok temu
Ten z mojego linka daje praktycznie 100% ochrone, ale... jest sztywny. Naprawde czujesz, ze go nosisz.
Co ja bym wybral?
Jesli masz problemy z uszami, to wez ten sztwyny, zanim sie przyzwyczaisz minie troche czasu, ale potem bedziesz mial gwarancje, ze nic z uszami sie nie stanie,
Jesli chcesz kupic profilaktycznie, zanim powstana urazy, to wez ten, do ktorego link Ty wkleiles, bo jest bardziej komfortowy i latwiej do niego przywyknac.
Napisano Ponad rok temu
A co do Twojej porady odnośnie celów profilaktycznych i kiedy już są problemy, to sprawa się skomplikowała od wczoraj ;/ Jeszcze wczoraj to było tylko sine nieco ucho i ból bez zmian w kształcie ucha, ale dziś rano już był kalafior. Przed chwilą skończyłem sesję odsysania płynu strzykawką, więc już sam nie wiem, czy na profilaktykę nie jest za późno. Zamówiłbym najchętniej oba modele, no ale tak kolorowo w życiu nie jest, i portfel tego lekko nie łyknie ;p
Jedna uwaga, będę jedyny w klubie, który używa aktualnie ochraniacza i trochę mam co do tego mieszane uczucia. No ale może będę trendsetterem i rozpocznę nową modę ;p
Napisano Ponad rok temu
Wracając do kalafiora, to po przemyśleniu sprawa nie jest warta leżenia w szpitalu, a chodzić do lekarza można, ale to odsączanie igłą i tak trzeba powtarzać, więc za każdym razem ganiać do lekarza to uciążliwe. No chyba, że pójść raz, żeby powiedział "będzie dobrze dzieciak" i pokazał jak i co działać samodzielnie. Na szczęście są całkiem przyzwoite "szkoleniówki" na YouTube Przynajmniej w takich minimalnych urazach, nie biorę pod uwagę ciężkich uszkodzeń ucha wymagających hospitalizacji.
Już trzeci dzień się kłuję, wystarcza raz dziennie w moim przypadku (chyba).
Koszty? strzykawka - ok. 10 gr., igła - ok. 10 gr., waciki dezynfekujące - 3 zł. (10 sztuk), maść tribiotic na zakażenia -ok. 1 pln. Dla gadżeciarzy jeszcze rękawiczki jednorazowe. To już chyba zestaw full wypas.
Wniosek: nie dać się kalafiorom.
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowałem się koniec końców zamówić ochraniacz z takedown, gdy zacznę go używać zdam relację.
Zamówiłem ochraniacz uszu Fumetsu z takedown i tak jak obiecałem zdam relację
Zakup bardzo udany, ochraniacze można całkiem dobrze dopasować, dzięki trzem regulowanym paskom. Ochraniacz jest lekki, nieduży, dość twardy, żeby chronić uszy, ale i miękki, wykończony miękkim materiałem. Zależało mi na tym, żeby także partnerom na treningu moje ochraniacze nie przeszkadzały i faktycznie, twierdzą, że moje ochraniacze nie stanowią dla nich większej niewygody czy jakiegokolwiek zagrożenia (zadrapania, etc.)
PS: uszy już wyleczone, ale nie zamierzam odłożyć ochraniaczy z tego powodu na bok. Do kulania w sam raz
Napisano Ponad rok temu
Ja miałem tak, że nawet jak ktoś mnie uderzył w ucho łokciem, czy mocno obtarłem, to nic się nie działo, ale.. w momencie jak pojawił się pierwszy kalafior, to zaczęły mi się robić cały czas. Ale ochraniacz dał rade na szczęście.(...)
PS: uszy już wyleczone, ale nie zamierzam odłożyć ochraniaczy z tego powodu na bok. Do kulania w sam raz
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC ?
- Ponad rok temu
-
Gracie Camp
- Ponad rok temu
-
rodzinka gracie :)