walka uliczna z zawodnikiem
Napisano Ponad rok temu
i jak to sie skończyło oczywiscie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a przypuszczam lordzi ze z twą praktyką i motoryką dałbyś rade nie jednemu zawodnikowi
czekam na jeszcze , a na konie sam napisze moje doświadczenia papieros
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czym sie odznacza "prawdziwy zawodnik" myslisz ze jak ktos iles tam razy bil sie w ringu czy na macie (o bokserach nie mowie to inna bajka) to bedzie lepszy niz np. ktos z bojowki cwiczacy na kazdym meczu. Taki "zawodnik" bijacy sie w kasku ochraniach ma inne przyzwyczajenia, jesli walczy w rekawicach moze nie zaslonic sie przed piescia, pomijajac juz fakt ze na uderzenia ktorych nie stosuje w swojej technice poprostu nie bedzie przygotowany.A z prawdziwym zawodnikiem mi się nie zdarzyło, może na szczęście...
Napisano Ponad rok temu
A czym sie odznacza "prawdziwy zawodnik"
Chłooooooooopie, pisz na temat przestraszony ! Najpierw przeczytaj temat postu a potem sens mojej wypowiedzi. Jeśli mówię o bójce z zawodnikiem to chyba nie chodzi mi o to, że będę się bił z kolesiem w bokserskich spodenkach czy karatedze . Chodzi mi o faceta z umiejętnościami walki - jak to napisał tauro1. Sam użyłeś cudzysłowia w "zawodnik", więc chyba kumasz o co chodzi... Napisz lepiej o swoich doświadczeniach z walki z ludźmi stosującymi techniki sztuk walki, a nie o jakiś tam zadymiarzach ze stadionów. Chyba każdy chętnie dowie się czegoś nowego o technice i taktyce. Najleprze są posty z tematami w stylu "z życia wzięte".
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to gdzie sie ktos tych "technik" uczyl. spodziewasz sie na ulicy obrotowki z wyskoku?, nawet tzw. zawodnik, bedzie uzywal najprostszych (znaczy najskuteczniejszych) technik. A "zadymiarze" jak zapewne sie domyslasz trenuja w stricte "naturalnych" warunkach w przciwienstwie do "adepta sztuk walki " ktory 7 lat tarza sie po macie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(ulica jest mym domem streetfighting jest mym zyciem)
Napisano Ponad rok temu
-zapasnik-bylo rowno(ja cwiczylem judo)ale ostatecznie rozdzielono nas na ziemi ale wsumie wydaje mi sie ze dostawalem baty.
-kicker - zaczal wymachiwac lapami i jakiegos lowkicka zapodal
lapki mial tak slabe, ze dostalem z 2 drasniecia.wjechalem w niego
dalej to gosciu byl tak zdezorientowany(nie wiedzial co robic)
odslanial wszystko.
-jeszcze niby jakiegos ktory trenowal kicka(takie chodzily sluchy)
raz czy dwa mi jebnal w twarz(nawet,nawet-ale nie czysto)
chwycilem go za glowe pod pacha mi sie znalazla jego glowka.
(zaczal kombinowac mi przy oczach)wiec go pieknie rzucilem i razem z
nim polecialem i asekurowalem sie.wyladowal tak na zeberkach.
widzialem ze to go bolalo wariat
potem trzymanie.dzwignia.i trzy strzaly na twarz.
poddal sie.
wg mnie zapasnicy sa najlepsi.
Napisano Ponad rok temu
Poprosmy Borute o wypowiedz, ktorzy sa najlepsi
pozdro papieros
Napisano Ponad rok temu
boruta powie ze bjj jest najlepsze.
Napisano Ponad rok temu
skąd mam wiedzieć ,ze koleś coś ćwiczy???? - krótki kurs
judoke rozpozna każdy - chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego , boksera też poznacie ,dalej - w sumie każdy , kto używa jakoś nieźle nóg , też musi coś ćwiczyć ,
ale ja np. wolę nie używać kopnięć w walce ulicznej - jak dla mnie to nadają się jeżeli już , to jak koleś trochę oberwie .
karate traktuję bardziej sportowo i stosuję tylko najprostsze , najskuteczniejsze techniki z małymi modyfikacjami - nie ma co się cackać - i jak poznać , że coś ćwiczę? może po gardzie? ruchach ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tramwaj i autobus