ej ty...
Napisano Ponad rok temu
minęli mnie i dupa, nie bylo dymu...
Myślę że szybka reakcja jest lepsza niż oczekiwanie: a co będzie jak dostanę łomot? itp. co o tym myślicie?
Napisano Ponad rok temu
a tak poważnie - jak im dokopiesz i bedą psy - to TY jesteś agresorem
jezeli byłes w oddaleniu , trzeba było odejsc w milczeniu , wykazując tym swą moc i potęgę :grin:
ja to zawsze mówie że nie pale ( bo kurde nie pale) papieros
a może oni po prostu chcieli papieroska
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fiodor - ja to inaczej widze
idzie sobie dwoch kolesi - nie maja co palic - widza kolesia przed nimi - krzycza czy ma papierosa.
ten odwraca sie w dzikim wzrokiem , rzuca szybko torbe i idzie na nich rozjuszony.
hmm niedziwota ze cie wymineli i sie nie odzywali...
Napisano Ponad rok temu
Taaa...pierwsza reakcja jest najlepsza tzw. przejęcie inicjatywy 8)Zgadzam sie ze szybka i zdecydowana jest dobra do odstraszenia. tez mialem spotkanie z kilkoma gostkami jeden sie chcial byc szybko dostal w twarz i na tym sie skonczylo, nie bylo wiecej "domów" ) Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio, to było moim zdaniem szczęśliwe rozwiązanie, ale nie najlepsze. No chyba że miałeś pewność, że im wklepiesz. Ja zwykle nie reaguję na takie zaczepki i odchodzę. Chyba, że idą za mną, wtedy robię tak jak Fiodor.
Napisano Ponad rok temu
...No chyba że miałeś pewność, że im wklepiesz..
Cytuje słowa z ksiazki Karate Jerzego Miłkowskiego (Dział: Gichin Funakoshi i "strategia unikania")
"...w skali wartości etycznych jest czymś zupełnie innym unikanie walki, o ktorej wiemy, ze bedzie zwycięska, niz uchylenie sie od niej z powodu leku. Ale kiedy wie sie, że walka będzie zwycięska, szlachetniej jest jej uniknąć niż ją stoczyc. Wobec tej tezy łatwiej zrozumieć karkołomną z pozoru zasade, jakiej Funakoshi nauczał swoich uczniów - "Trenujcie, abyscie byli słabi. W tym tkwi siła". I jeszcze jedno - "Zwycięstwo w zwadzie o nieistotne wartości jest głupie - przysparza bowiem prawdziwego wroga na dlugie lata."
Mysle ze lepiej w blachych sprawach unikac starc...
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze lepiej w blachych sprawach unikac starc...
Jasne, zgadzam się, tylko że może okazać się że dla nas jest to błaha sprawa a ci kolesie z żądania oddania fajek zrobią dym na noże. Na ulicy zawsze trzeba być przygotowanym na wszystko i zawsze lepiej od razu być wygranym.
Napisano Ponad rok temu
No coz nogi za pas Panowie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Narka
Napisano Ponad rok temu
A co do stanowczosci. Jeden z moich bardzo dobrych kolegow, ktory w zyciu niczego nie sciemnil, opowiedzial mi taka historie. Wracal z kursu na prawo jazdy, przed nim siedzialo dwoch kolesi w dresie. Moj kolega ma troche doswiadczenia, niczego nigdy nie trenowal, ale jest dobrym zawodnikiem. Kolesie przed nim mowili do siebie ze chca go skroic. Gdy wysiadl z autobusu, jeden z nich go popchnal i krzyczal ze chce kase. A on do nich takimi tekstami: "jakie wy kur.. macie pojecie o kasowaniu?! Rozkur.. was tu wszystkich?!" Po prostu zaczal im jechac, a skonczylo sie tak ze dali mu swoje papierosy .
Mowil mi ze zachowal sie w ten sposob, bo kiedys, jak on byl z wiara i kasowal, to wlasnie w ten sposob ich jeden koles zaskoczyl. Nic mu nie zrobili.
Pozdrawiam
Clans
Napisano Ponad rok temu
Gdy wysiadl z autobusu, jeden z nich go popchnal i krzyczal ze chce kase. A on do nich takimi tekstami: "jakie wy kur.. macie pojecie o kasowaniu?! Rozkur.. was tu wszystkich?!" Po prostu zaczal im jechac, a skonczylo sie tak ze dali mu swoje papierosy .
no dobra clans a jesli trafisz na prawdziwych psyholi?? to nie tylko Ci kase wezma ale moga Cie troche polamac... a sam powiedziales:
???Ludzie, co sie najbardziej liczy honor podworkowy czy zdrowie? Jak mozna dac dzide, to sie daje! Ucieczka nie jest zadna hanba. Nawet gdy uciekajac krzyczysz i wolasz o pomoc. Wracasz do chaty caly, i to sie liczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
obrona przed wejściem w nogi
- Ponad rok temu
-