Film
Napisano Ponad rok temu
Czy słyszał ktoś z was o polskim filmie pt "Taekwondo" ? Tak, Tak dobrze czytacie - polskim !! Słyszałem o nim w Teleexpresie gdy zaczynałem ćwiczyć w roku 1996, a całkiem niedawno przypomniałem sobie o tym fakcie. Postanowiłem poszukać czegoś więcej o nim w necie, ale o dziwo nic nie znalazłem. Jedyny ślad na jaki udało mi się trafić to fakt iż jedną z ról w filmie zagrał Cezary Żak (znaczy tramwajarz Karol Krawczyk z "Miodowych lat" ). Z tego co pamiętam to film opowiadał historie jakiegoś koreańskiego mistrza przebywającego w Polsce (chyba z WTF-u).
Jeśli ktos z was posiada jakieś info o tym filmie to niech cóś wiecej napisze.
P.S.
Swoją drogą ciekawe czemu TVP nigdy nie wyemitowała tego filmu w telewizji, skoro ma jusz parę latek.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka - Gizmo
Napisano Ponad rok temu
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Ale co ciekawe większość statystów to byli ITF-owcy
Film kiepski do bólu, ani w nim fabuły, ani akcji, ani psychologii.
Taraz w sieci krąży Spin kick, czyli dollyo chagi. Równie idiotyczna historia.
Napisano Ponad rok temu
bo dollyo to roundhouse kick...
Napisano Ponad rok temu
Taraz w sieci krąży Spin kick, czyli dollyo chagi. Równie idiotyczna historia.
Ja się ubawiłem oglądając. Przynajmniej nie udawali na siłę, że musi to być film na poważnie
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
a czy spin kick to przypadkiem nie jest bandae??
bo dollyo to roundhouse kick...
W encyklopedii TKD dollyo to turning kick ,a bandae to reverse turning. :?
Starałem się odcyfrować tytu,ł ale znaczki zapisali w takim stylu, że dałem za wygraną. Więc jaki do końca jest tytuł orginału to tylko wiem od naszego wspólnego kolegi
Z tym spin kickiem to wiesz jak to bywa z tłumaczeniami. Równie dobrze mogliby nazwać to "dzieło" Lethal kick
Napisano Ponad rok temu
Starałem się odcyfrować tytu,ł ale znaczki zapisali w takim stylu, że dałem za wygraną.
Jak najbardziej jest to "Dollyo chagi".
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
masz jakiegoś linka??Taraz w sieci krąży Spin kick, czyli dollyo chagi. Równie idiotyczna historia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten film lecieal niedawno z jakies 2 miesiace temu na TVP Polnia a wczesneij jakies 2 tygodnie na TVP 2 tak wiece nie mzona powiedziec ze nie lecial w TVP...
Sprawdź najpierw datę posta, w którym pisano, że film nie był emitowany w TVP...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
masz jakiegoś linka??Taraz w sieci krąży Spin kick, czyli dollyo chagi. Równie idiotyczna historia.
W emulu krąży :roll:
gral w nim jeszce aktor co gral w 13 Posterunku jako kumpel Arniego nie pamietam nazwiska i podobno on trenuje TKD od ponad 10 lat
Hmm. Przed filmem pojawił się kilka razy. No chyba, że ma prywatnego trenera
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stopnie zaawansowania - pytania
- Ponad rok temu
-
pytanie do moro
- Ponad rok temu
-
Dobrze że bez wojen