Hoffman vs. Wysocki
Napisano Ponad rok temu
Np. kiriotoshi (nie rzucajcie zbyt dużymi kamieniami jeżeli spie... nazwę) w wersji, w której tori wchodzi za plecy uke i kładąc mu ręce na ramionach ściąga w dół "spadając" razem z nim od razu do seiza.
Prawdę mówiąc nie wiem czemu ma służyc takie wykonanie tej techniki. Owszem uke pada jak rażony gromem, ale ryzyko rozpieprzenia kolan w drobiazgi jest spore. My tak ćwiczymy, upadając na całe piszczele. Tu znowu obawiam się, że gdyby palce stóp zostawić podwinięte to kasację kolan ma się bankowo.
pozdry
Napisano Ponad rok temu
JAk bedziesz duzo cwiczyl ushiro ukemi i nauczysz sie najpierw sklejac stopy z matą a potem reszte, to wykonanie takiego zejscia nie bedzie nastreczac problemu. Jednak nie polecam tego do regularnego cwiczenia, ta technika (kiri-otoshi) nie jest tez przyjemna dla uke.
Napisano Ponad rok temu
ta technika (kiri-otoshi) nie jest tez przyjemna dla uke.
Lepiej połechtać go po stopie, albo pod paszką rotfl
Napisano Ponad rok temu
Można by się pokusić o test w rodzaju wysocki vs fajter i hoffman vs fajter i niech stosują techniki aikido, kto wygra jest lepszy
A po ile bilety na te imprezke
Napisano Ponad rok temu
Można by się pokusić o [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w rodzaju wysocki vs fajter i hoffman vs fajter i niech stosują techniki aikido, kto wygra jest lepszy
A po ile bilety na te imprezke
Pewnie drogie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla Mr. Smaila
Napisano Ponad rok temu
slów brak na te glupote.
Napisano Ponad rok temu
hmm. 2 baby odgrzebują watek sprzed 2 lat, by napisac glupoty.
slów brak na te glupote.
Zazdrosnik, zazdrosnik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm. 2 baby odgrzebują watek sprzed 2 lat, by napisac glupoty.
slów brak na te glupote.
Zazdrosnik, zazdrosnik
Nie odgrzebalam tematu, aby wskrzesic dyskusje o wyzszosci tego czy innego mistrza. Po prostu przrgladajac archiwum natrafilam na swietny zart Fiodora i jak sobie wyobrazilam te walke dwoch filarow polskiego aikido przeciwko dwom fighterom, to mi buty ze smiechu omal nie spadly. Chcialam odswiezyc ten zart, zeby i inni sie posmiali.
No, glupia baba jestem, glupia bezgranicznie. Slow mi brak na opisanie mojej glupoty.
Na kleczkach przepraszam Wielkiego Mizogina.
A swoja droga, ciekawa byla ta dyskusja techniczna o wyzszosci kiza nad seiza czy tez odwrotnie.
Napisano Ponad rok temu
glupia baba
Czy jak powiem, ze to pleonazm, to bedzie to niemile?
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje, ze zartowales.
Bo ja przeciez nie Ciebie tytuluje Wielkim Mizoginem 8)
Napisano Ponad rok temu
Oj, niemile...
Mam nadzieje, ze zartowales.
Bo ja przeciez nie Ciebie tytuluje Wielkim Mizoginem 8)
Pewnie, ze zartowalem. Po prostu wiosna idzie i przez Was same klopoty sa ( ), stad taki humor.
Napisano Ponad rok temu
A swoja droga, ciekawa byla ta dyskusja techniczna o wyzszosci kiza nad seiza czy tez odwrotnie.
Zonk. To była dyskusja o wyższosci seiza nad kiza
Napisano Ponad rok temu
Jego Aikido to nie Budo tylko taniec i filozofia.
Byłem kiedyś na stażu to więcej gadał niż pokazywał. Jak atakowałem uke i zasłoniłem twarz, żeby nie wyłapać atemi, to Romuś mi na to żebym się nie zasłaniał bo mnie nikt tu na aikido nie uderzy.
Może się nie znam ale do mnie przemawiają konkretni nauczyciele, dlatego wolę J. Wysockiego. I to że pomiata mną robiąc np. nikyo to tylko dobrze świadczy o jego umiejętnościach.
A Romuś poczaruje, uśmiechnie się i ...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam^^
Napisano Ponad rok temu
Ale jako mistrz sztuki walki jest za miętki.
Również pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
No właśnie jako człowiek - też słyszałem że jest wspaniały.
Ale jako mistrz sztuki walki jest za miętki.
Również pozdrawiam.
ty probowales sie z nim??
bo ja jak kiedys bylem u wysockiego to tez tylko gadal.. i nawet pompek nie kazal robic...jakis taki mientki byl.. nie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
http://puaikido.top.pl - zdjęta z sieci
- Ponad rok temu
-
Steven Seagal handluje olejkami?
- Ponad rok temu
-
17 lecie aikido w Lublinie
- Ponad rok temu
-
Saito sensei
- Ponad rok temu
-
Sensei Kobayashi w Polsce.
- Ponad rok temu
-
czy wazne jest da ciebie posiadanie stopnia?
- Ponad rok temu
-
Seminarium Aikido w Olsztynie 15 - 17 lutego 2002
- Ponad rok temu
-
Ireneusz Kołodziejak
- Ponad rok temu
-
Jacek Wysocki 6 dan (shihan?)
- Ponad rok temu
-
Hoffmann 5 DAN