Ooo o wlasnie o to mi chodziloNie do końca... Tam zamiast czarnego pasa są tytuły: mistrz polski, swiata itp. A to jest taki substytut stopni....Wystarczy spojrzeć na boks czy zapasy. Byłoby normalnie.

Napisano Ponad rok temu
Ooo o wlasnie o to mi chodziloNie do końca... Tam zamiast czarnego pasa są tytuły: mistrz polski, swiata itp. A to jest taki substytut stopni....Wystarczy spojrzeć na boks czy zapasy. Byłoby normalnie.
Napisano Ponad rok temu
![]()
Napisano Ponad rok temu
czyli coś z cyklu "PRAWIE JAK (...)"Nie do końca... Tam zamiast czarnego pasa są tytuły: mistrz polski, swiata itp. A to jest taki substytut stopni....Wystarczy spojrzeć na boks czy zapasy. Byłoby normalnie.
Napisano Ponad rok temu
Z tym, że jak wiele rzeczy w życiu, działa to w obie strony. Tak więc mistrzostwo czegośtam jest prawie jak czarny pas, ale czarny pas jest prawie jak mistrzostwo (w dyscyplinach, gdzie mistrzostw nie ma).czyli coś z cyklu "PRAWIE JAK (...)"
Napisano Ponad rok temu
a ja miałem na myśli właśnie to drugieZ tym, że jak wiele rzeczy w życiu, działa to w obie strony. Tak więc mistrzostwo czegośtam jest prawie jak czarny pas, ale czarny pas jest prawie jak mistrzostwo (w dyscyplinach, gdzie mistrzostw nie ma).czyli coś z cyklu "PRAWIE JAK (...)"
![]()
Napisano Ponad rok temu
Zgoda, ale powiedz to takiemu uczniowi z szóstym czy piątym kyu.co do czarnego pasa w aikido, nie jest to raczej żadne halo (ma go dużo osó
Napisano Ponad rok temu
Zgoda, ale powiedz to takiemu uczniowi z szóstym czy piątym kyu.co do czarnego pasa w aikido, nie jest to raczej żadne halo (ma go dużo osó
![]()
Napisano Ponad rok temu
Rozdają go prawie jak na jarmarku :wink:...co do czarnego pasa w aikido, nie jest to raczej żadne halo (ma go dużo osó
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy tak mówi, dopóki nie otrzyma stopnia dan! Czasem osoby ledwo zdadzą na stopień 1 dan, a już w przerwie kupują czarny pas, żeby na następnym treningu go ubrać.(...)moim zdaniem stopień o niczym nie świadczy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Amen, rękami i nogami pod tym, co wyżej.... wszystko ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się, że "ćwiczący nie szanuje i że olewa nauczyciela" gdy nie angażuje się w ćwiczenia.Przykladowo, instruktor nadaje komus stopien ale on stopien olewa [...] jak ma wygladac ich dalsza wspolpraca, wyglada na to ze cwiczacy nie szanuje i ze olewa nauczyciela.
Prowadzę zajęcia Muay Thai. Nie uznaję stopni w tym sporcie. Największą motywacją dla mnie jest zaangażowanie ćwiczących i to, że widzę ich postępy. Dodam, że 9 na 10 robi to rekreacyjnie i nie startuje w zawodach.Jaka motywacje ma instruktor zeby dalej uczyc takiego goscia? Ja bym nie mial zadnej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu