Dziwna jakość masy a dieta...
Napisano Ponad rok temu
Mam mały problem.... W maju tego roku zmieniełem diete i trening...
Stosowałem trening siłowy FBW 5x5.
Zawsze miałem problem z przytyciem ale po zmianie masa i siła poszła bardzo...z 74 na 83kg przy 174cm wzrostu.
Niestety bardzo zalało mnie wodą i na udach pojawił sie cellulit.
Zauważyłem że jak wyłanczam pieczywo razowe z diety i zastepuje zwykłym chlebem to jakby tak organizm nie zbiera tyle wody... zastanawiam sie co mozna zmienić jesazcze aby uzyskiwać czystą mase ...
7.00 (przedtreningowy)
Makaron bezjajeczny z semoliny 100g
Ser twarogowy półtłusty 125g
Oliwa z oliwek 10g
10.00(po treningowy)
Bcaa Xtra 10g
Banan 100g
Sok pomarańczowy 200g
10,30
Biogenix Pro Longatum 30g
11.00
Ryż brązowy 100g
Tuńczyk w wodzie 120g
14,00
Chleb żytni razowy 100g
Masło śmietankowe 20g
Szynka z indyka 50g
Sałata
Szczypiorek
Jabłko 100g
17:30
Chleb żytni razowy 100g
Masło śmietankowe 20g
Szynka z indyka 50g
Sałata
Szczypiorek
21.00
Mintaj pieczony( lub kurczak gotowany) 100g
Ryż brązowy 100g
Kapusta kwaszona 50g
Olej słonecznikowy 10g
Oliwa z oliwek 10g
23,00(chwila przed snem)
Twaróg 125g
ŁĄCZNA ILOŚĆ B142 T103 W289 kcal2658
DOSTARCZONA ILOŚĆ NA KG MASY 1,7 1,3 3,5 32,4
Napisano Ponad rok temu
daj tu jakies szybciej wchlanialne bialko , twarog wchlania sie wiele godzin do tego oliwa, ktora jeszcze to wchlanianie spowalnia...7.00 (przedtreningowy)
Makaron bezjajeczny z semoliny 100g
Ser twarogowy półtłusty 125g
Oliwa z oliwek 10g
10.00(po treningowy)
Bcaa Xtra 10g
Banan 100g
Sok pomarańczowy 200g
bcaa - poczytaj forum juz duzo o tym napisalem... pij przed treningiem i/albo w trakcie , po treningu szkoda supla10,30
Biogenix Pro Longatum 30g
bialko razem z bananem , bez sensu odczekiwac pol godziny a potem zaraz posilek
troszke oliwy z oliwek i warzywa by sie przydalo dorzucic11.00
Ryż brązowy 100g
Tuńczyk w wodzie 120g
wywal te oleje i dodaj do ostatniego posilku , razem z jakims warzywem21.00
Mintaj pieczony( lub kurczak gotowany) 100g
Ryż brązowy 100g
Kapusta kwaszona 50g
Olej słonecznikowy 10g
Oliwa z oliwek 10g
co do podlewania woda to przyczyn moze byc duzo , jakie suple szamiesz ? cos mocniejszego tez moze ?
Napisano Ponad rok temu
wchodzi oczywiscie ale sa wakacje wiec nie oczekuj szybkich odpowiedziwchodzi ktos tu jeszcze na to forum?
Napisano Ponad rok temu
bcaa xtra z activlabu- zażywam przed śniadaniem i po treningu zeby zatrzymać katabolizm... w skład tego wchodzi bcaa i glutamina... do tego sok (troche węgli prostych) a potem jeszcze bananbcaa - poczytaj forum juz duzo o tym napisalem... pij przed treningiem i/albo w trakcie , po treningu szkoda supla
bialko razem z bananem , bez sensu odczekiwac pol godziny a potem zaraz posilek
a co do białka to czekam te 30 min bo zaraz po wysyłku jak bym je wypił jeszcze z bananem i bcaa i glutaminą i sokiem to wszystko znalazłoby sie na kafelkach w szatni
ok tak zrobiewywal te oleje i dodaj do ostatniego posilku , razem z jakims warzywem
suple jakie ostatnio szamie hmmco do podlewania woda to przyczyn moze byc duzo , jakie suple szamiesz ? cos mocniejszego tez moze ?
Witaminy z olimpu
bcaa xtra
białko
i czasem przed treningiem white flood
mocniejszego nic...
zauwazyłem że po węglach złożonych mnie zalewa tak w chu... szczególnie po pieczywie razowym...
kiedys nie jadłem chleba rozowego, makaronu razowego i ryżu brązowego tylko wszystko zwykłe i juz dzień po siłce wysuszało mnie masakrycznie... i cieżko było złapać troche miecha
myslałem nad tym że moze mam jakoś zaburzoną gospodarke hormonalną... albo sam nie wiem...
Napisano Ponad rok temu
wchodzi oczywiscie ale sa wakacje wiec nie oczekuj szybkich odpowiedzi
juz sie pospinałem troche
troche słońca i na forum i na siłce puściej
Napisano Ponad rok temu
bcaa xtra z activlabu- zażywam przed śniadaniem i po treningu zeby zatrzymać katabolizm...
na śniadanie to lepiej dodaj białko a po tym normalny posiłek, a bcaa tak jak hepatil pisał. Popijaj w trakcie treningu, tylko tak z 20g w porcji.
Co do masy i podlewania to ja z obserwacji siebie i wielu osób z mojego otoczenia zauważam, że zajebisty wpływ na jakość masy ma genetyka, a brnąc w to dalej hormony jakie wydziela nasz organizm. Jeśli masz dość niskie libido, masa idzie szybko ale jakość jest kiepska to jestem prawie pewny, że masz wysoki poziom estrogenu, a niski testosteronu. I tu jest właśnie klucz do postępów w kulturystyce. Dochodzi do tego dalej kortyzol, który jest hormonem zależnym od testosteronu. Podsumowując zrób sobie badania kiedyś z ciekawości testosteronu (koniecznie całkowitego, nie wolnego) i estradiolu.
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
dlatego m.in. po treningu nalezy odczekac 15-20 min i wtedy opitolic jakies proste wegle i szybkie bialko , bcaa juz nie jest tu potrzebne , za to przed i w trakcie treningu jak najbardziejbcaa xtra z activlabu- zażywam przed śniadaniem i po treningu zeby zatrzymać katabolizm... w skład tego wchodzi bcaa i glutamina... do tego sok (troche węgli prostych) a potem jeszcze banan
a co do białka to czekam te 30 min bo zaraz po wysyłku jak bym je wypił jeszcze z bananem i bcaa i glutaminą i sokiem to wszystko znalazłoby sie na kafelkach w szatni