Dół klatki i biceps
Napisano Ponad rok temu
wyciskanie hantli na ławce płaskiej 4 serie z progresem obciążeń i regresem powtórzeń (12,10,8,6)
Wyciskanie hantli skos w górę (tak samo)
rozpiętki na płaskiej 4x12 ciężar stały
przenoszenie za głowę 4x12 stały ciężar
Klatę ćwicze z bicepsami w poniedziałki w środy barki i nogi (na razie bez nóg bo
gips) i w piątki plecy i triceps
I teraz chciałbym poprawić dół klatki i tu nasuwa mi się pytanie czy mogę dorzucić 5 ćwiczenie... chciałbym dorzucić pompki na poręczach, czy zamienić któreś z planu na powiedzmy te pompki. Miałem jeszcze pomysł żeby pompki na poręczach wrzucić w dzień kiedy ćwicze triceps. Jako ćwiczenie zarazem na triceps i na poprawę dołu klatki?? Która z tych opcji była by najlepsza??
Kolejna sprawa to biceps. Biceps ma dwie głowy tak?? Ktora głowa znajduję się z której strony ręki bo nie mogę się połapać. Chciałbym trochę poprawić wygląd bicepsa od zewnętrznej strony. Więc jaki uchwyt zastosowac szerszy czy węższy przy unoszeniu przedramion ze sztangą??
Na biceps robię następująco:
Unoszenie przedramion ze sztangą 4x12 (chciałem właśnie 1x neutralny, 1x na wewnętrzną część i 2x na zewnętrzną głowe)
Unoszenie przedramion z hantelkami siedząc z suplimacją 4x12
I młotki 4x12
Troszkę to haotycznie napisane ale może ktoś pomoże. z Góry dzięki
Ps. Podobno przysiady ze sztangą wzmacniają więzadła. Może ktoś to rozwinąc jak coś o tym wie i jak by ktoś napisał ile serii i powtórzeń wykonuje się w treningu na wzmocnienie wytrzymałości mięśni a nie na ich masę. Bo nogi chciałbym właśnie trenować na ichg wzmocnienie a pozostałe grupy trenować na masę. Dzięki raz jeszcze.
Napisano Ponad rok temu
nie bardzo kumam o bym bicepsie wejdz na google i poszukaj rysunku mięśni bicepsa, jesli dobrze rozumiem to pomogą ci ćwiczenia z uchwytem młotkowym i sztangą nachwytem
nogi bym narazie odpuscił z racji tego gipsu, jesli juz to raczej rower, spacery ewentualnie ćwiczenia na maszynach z małym cieżarem
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
O tą w kolorze fioletowym/różowym
A co do nóg narazie muszę zakończyć leczenie i potem rechabilitacja. A potem chce wzmocnić mieśnie nóg żeby pomagały w stabliziacji kolan. Bo w 8 miesięcy po pierwszym naderwaniu więzadła pobocznego naderwałem to samo po raz drugi tym razem w większym stopniu. A nie chciał bym rezygnować ze sportu...
Napisano Ponad rok temu