pomoc amatorowi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
basen jak najbardziej , ale to ma byc plywanie a nie moczenie d...
bieznie olej , styrasz stawy kolanowe , lepiej korzystac z ladnej pogody i wyjsc na spacer ( nie bieganie ) spacer ciut szybszym tempem niz normalny chod
jakie masz te hantelki , mozna regulowac obciazenie ?
Napisano Ponad rok temu
z basenu będę korzystał, mógłbyś mi podpowiedzieć na co wpłynie?
bieganie w niczym nie pomoże? gdybym korzystając z ładnej pogody np biegał po lesie?
brzuszki, pompki, przysiady takie podstawowe ćwiczenia dadzą rezultaty?
Napisano Ponad rok temu
ile wazysz , ile wzrostu , trenowales okolwiek kiedykolwiek ?bieganie w niczym nie pomoże? gdybym korzystając z ładnej pogody np biegał po lesie?
z tego co piszesz to smiem przypuszczac ze nie , wiec bieganie sobie odpusc bo nic ci nie da ze przebiegniesz sie 100 metrow i padniesz na pysk
spacer tak jak napisalem , szybsze tempo i 40-60 min. albo z ranca do pol godzinki i fat poleci lepiej niz na nieumiejetnym bieganiu
oczywiscie jesli dieta bedzie
Napisano Ponad rok temu
na palenie fatu bez obciazania kregoslupa i stawow chociazbyz basenu będę korzystał, mógłbyś mi podpowiedzieć na co wpłynie?
google - wpisz atlas cwiczen i tam zerknij na trening domatorabrzuszki, pompki, przysiady takie podstawowe ćwiczenia dadzą rezultaty?
uczysz sie ? pracujesz ? w jakich godzinach ? kiedy mozesz / chcesz trenowac
daj jak najwiecej info o sobie bo tak to o kant d... z doradzaniem jak nic nie wiadomo o tobie
Napisano Ponad rok temu
aktualnie pracuje w godzinach 9:00-16:00, uwzględniając dojazdy jestem zajęty w godzinach 7:00-18:00. poza tymi godzinami mam czas wolny na trening.
przez 2 lata trenowałem piłkę nożna, grałem nawet w klubie dlatego z tym padnięciem po 100m biegu bym nie przesadzał bo moja kondycja jest na przyzwoitym poziomie.
Napisano Ponad rok temu
jakim cudem mozesz miec duzo tluszczu ?19 lat, 189cm wzrostu, 84kg wagi, mocno otłuszczony brzuch, klatka piersiowa, uda i pośladki
Napisano Ponad rok temu
Cortisol- Excessive fat gain in belly region, disrupted sleep patterns
Insulin- Excessive fat gain on 'love handles' and upper back
Oestrogen-Excessive fat gain on the hips and legs
Testosterone-Androgen imbalance, accumulated fat on chest area (men)
Growth Hormone-Reflects sleep patters and overall fat loss
Thyroid -Function of thyroid, accumulated fat 8 inches below armpit
trzeba by pewnie starać się zbić kortyzol, estrogeny i zwiekszyć wrażliwość insulinową.
Kortyzol to hormon stresu, więc wiadomo - mało się stresować, dużo wysypiać. (można też dorzucić jakiś bloker kortyzolu, ja o tym pomyślę w wakacje może jak będzie kasa)
Wrażliwość insulinowa - można ją podnieść spożywając w dużych ilościach kwasy tłuszczowe omega3 i cynamon.
Estrogeny i testosteron - tu akurat nie wiem, ja na nogach i biodrach fatu nie mam za wiele, także o estrogenach nie myślałem. Na tłuszcz na klacie słyszałem, że przydałby się jakiś inhibitor aromatazy. Myślałem o 6-OXO, ale niby za młody jestem i mi odradzano.
Tyle ode mnie