Problem z dotrzymaniem diety.
Napisano Ponad rok temu
Wiem że dieta to podstawa ale... Od godziny 6.00 do 17.00-18.00 jestem poza domem i nie mam jak jej trzymac zbytnio...
Dlatego założyłem ten temat by spytać was czym (jakimi) przekąskami/kanapkami ewentualnie jakimś białkiem czy czymś mógłbym w jakiejś tam mierze "zastąpić" diete...
Wiem że to nie będzie tak efektywne ale warto spróbować...
Jaki mam cel? - Chciałbym zrobić trochę masy bo na razie jest chudo...
Jeśli chodzi o staż to ćwiczyłem (w domu więc postępy były małe ale coś tam było widoczne) jakieś 7 miesięcy, lecz jakoś w lipcu (2010) nabawiłem się kontuzji nadgarstka więc nie ćwiczyłem...
Teraz po dość sporej przerwie chciałbym powrócić do ćwiczeń...
Jeśli chodzi o wagę to ważę jakieś 66kg przy wzroście 177cm.
Napisano Ponad rok temu
przygotowujesz posilki , pakujesz w plastikowe pojemniki i juz
ja robie posilki co 2 dni , wszystko poporcjowane w pojemnikach , tylko wyciagam z lodowki i szamam
Napisano Ponad rok temu
I tu pytanie, jeśli bym trzymał diete przy innych posiłkach ale jadł bym obiady które nie spełniają norm diety to czy była by to duża różnica niż przy diecie trzymanej w 100%?
Napisano Ponad rok temu
I tu pytanie, jeśli bym trzymał diete przy innych posiłkach ale jadł bym obiady które nie spełniają norm diety to czy była by to duża różnica niż przy diecie trzymanej w 100%?
w sumie sam możesz sobie odpowiedzieć - nie wiadomo, czy różnica będzie duża, bo i nie wiadomo, jak bardzo ten obiad odbiega watością odżywczą od np. kury z ryżem i warzywami czy co tam miałeś w diecie. (chociaż zwykle na obiad zawsze są jakieś węgle i mięso/ryba, więc tragedii być nie powinno, jeśli nie przygotowujesz się do zawodów ). A na pewno lepiej zatroszczyć się o posiłki oprócz obiadu i mieć wycięty z diety jeden posiłek, niż ich nie przygotowywać i mieć wycięte trzy czy cztery.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam taką przemiane materii że nawet jak jem ile wlezie to powyżej 66kg nie zrobie, heh...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak już mowa o diecie nawet jeśli jest na mase to od razu.. heh
Napisano Ponad rok temu
ja mam "diete" ustawiona na pewne wartosci i jest to zarcie typu jajka , miecho , twarog , pl. owsiane , makaron , ryz, kasza , zdrowe tluszcze
ale oprocz tego wpierdzielam fast foody , ciastka , lody , slodkie , po prostu na co mam ochote i kiedy mam ochote
np. na noc potrafie wmlucic jakis placek typu sernik ok. 500g
jesc jesc jesc i masa idzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Facet obdarzony przez los ektomorficznym typem sylwetki, chcąc zwiększyć masę swoich mięśni, musi trenować stosunkowo niewiele, ale jak najciężej. Każdą z grup mięśniowych ( poza mięśniami brzucha ) powinien ćwiczyć najwyżej raz w tygodniu, nie częściej! Obciążenie należy dobierać tak, aby w każdej serii wykonać od 5 do 8 powtórzeń. W czasie każdej serii trzeba dać z siebie 110% możliwości."
@Tiger
Są uroki ale problemów też jest troche z tym związanych heh
Napisano Ponad rok temu
zapewniam cie ze to nie takie proste , zrec ciagle az do bolu , bebzon rozepchany , na silce ostro ale jak najkrocej , najlepiej tylko spac , rzygac sie chce i po roku widzisz ze wpadlo 5kgwidzicie, takie uroki ekto - byle odpykać dzienne zapotrzebowanie na białko i inne składniki, a potem możecie sobie podbijać kclal jak wam się zachce. A endo mają przejebane
gdybym mogl to bez mrugniecia okiem zamienilbym sie z endo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o mnie to jak dostanę od starszych kase to zaczynam diete i mam zamiar jeszcze kupic UNS WPC 80 i jakieś carbo ( co do supli to nie koniecznie od razu, po jakimś tam czasie może sie zamówi )
Zobaczymy jakie będą efekty...
Tak na marginesie to jakie carbo polecacie z tanszych na początek? Może Olimp Carbonox czy cuś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za info
Napisano Ponad rok temu
7:00
Platki owsiane 70g
3 jaja kurze całe
B: 32g(22g zwierzęcego) W: 50g T: 22g
11:35
Serek wiejski 200g
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
B: 32g(25g zwierzęcego) W: 62g T: 11g
14:30
Ryz 80g
Piers z kurczaka 80g
Oliwa z oliwek 15ml
B: 23g(17g zwierzęcego) W: 63g T: 16g
17:00
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g
Pierś z kurczaka 100g
B: 27g(20g zwierzęcego) W: 54g T: 4g
18:30-18:30
Trening
19:30
45g Carbo
B: 0g W: 42g T: 0g
20:00
Tunczyk w wodzie 100g
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g
B: 28g(21g zwierzęcego) W: 54g T: 1g
22:00
Twarog chudy 100g
Oliwa z oliwek 10g
B: 20g(20g zwierzęcego) W: 3g T: 10g
Razem - podsumowanie
- białko 125 g
- tłuszcz 66 g
- węglowodany 328 g
- kalorie 2406 kcal
Udział procentowy
- białko 2,08 g/kg
- tłuszcz 1,1 g/kg
- węglowodany 5,47 g/kg
- kalorie 40,1 kcal/kg
I nawet nie mając doświadczenia w tworzeniu diet jakoś na moje oko wydaje sie za mało BTW/kg ale moge się mylić...
Prosiłbym o pomoc czego dodać ewentualnie i czym zastąpić Carbo ( przynajmniej na razie )...
Dodam że tak jak kolega wyżej pisał jestem ekto i ciężko mi masówke robić...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu