MOTTO:
GLUKOZA nienaturalna; to; WYSOKIE węglowodany, czyli ZAKAZ !!.
W trakcie WYSIŁKU fizycznego, co oczywiste POZIOM GLUKOZY spada. Glukoza jest bowiem potrzebna komórkom organizmu, jako energia. Gdy mamy duży wysiłek, to i poziom spada szybciej. Co wtedy; POTRZEBNA jest glukoza, a wiadomo, że GLIKOGEN to glukoza zmagazynowana, prościej to dużo glukozy jednocześnie.
Ale ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru MUSIMY uzupełnić, a więc podnieść SZYBKO !!.
A który rodzaj glukozy wchłania się szybko, i szybko podnosi POZIOM cukru we krwi, dając komórkom ENERGIĘ, też na dłużej: cukry proste i złożone razem, ale MUSZĄ to być tzw. NISKIE węglowodany.
Wyjaśniam: chodzi o to, aby dostarczając organizmowi energię, D U Ż O !! energii, dostarczyć tej tzw. GLUKOZY naturalnej. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi, np. banan, winogrono, kasza jaglana, Chleb typu KR-IRL, daje wówczas energię i masz wtedy uczucie SYTOŚCI, nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten poziom utrzymać długo.
Brzmi to jak FICTION, ale wreszcie taki produkt mamy. To; Chleb typu KR-IRL. Co w nim jest takiego ?!.
WYJAŚNIAM: Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 17-18% wzrostu, na ok.
1,5 godz.. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, wchłania się po ok. 60 min., czyli nie od razu, i wchłania się DŁUGO !!.
Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten
największy wzrost, w ryżu po 60 minutach.
POZIOM CUKRU, jego wzrost po spożyciu produktu zawierającego węglowodany znajdziesz na stronie; ADRES: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
P. S. Gdy sobie to sam zbadasz to Ci się potwierdzi.
REASUMUJĄC kasza dział szybko i krótko, a potem zaczyn działać ryż, to tak w skrócie.
Aby uzyskać nieco więcej ENERGII np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu, kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane, ale tylko TROCH Ę, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze SKROBII, a to węglowodany złożone w kaszy i ryżu, a wówczas mamy WIĘCEJ ENERGII, szybko i z uwagi na ryż długo wchłaniającej się do naszej KRWI.
ZYSKUJEMY, szybko i na DŁUGO ogrom E N E R G I I !!!!.
No ale, gdy ćwiczysz dużo i długo, to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie, Chleba typu KR-IRL, zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem, z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to ODŻYWIENIE, to Ci nie podpowiadam, bo wiadomo, że biologicznie WZORCOWE !!.
Największy MINUS, tego chleba, ja oczywiście żartuję, to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, i nikt nie chce go ugotować i upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest GŁĘBSZY, ten kryzys to NIESTETY; kryzys L O G I K I !!.
Na koniec taka refleksja o mnie, a dla Ciebie żart. Ja ważę 100 kg, 193 cm, gdy się urodziłem ważyłem 4 kg. Pytanie, skąd się wzięło jeszcze DODATKOWE 96 kg. Odpowiedź: z jedzenia OCZYWIŚCIE !!. No i czy warto jeść i budować swój organizm, tzw. ŚMIECIOWYM jedzeniem ?!.
Napisałeś, FRUKTOZA, ale zapamiętaj że fruktoza tzw. NATURALNA to nie występuje. Tę którą kupisz
w APTECE lub sklepie ekologicznym, jest produktem obróbki chemicznej i ma tyle wspólnego z naturalną fruktozą, co cukier biały z naturalnym zdrowym burakiem cukrowym, który jako warzywo jest produktem zdrowym. Fruktoza ta sklepowa, bo innej nie ma, podnosi poziom cukru ok. 33% po jej spożyciu, i daje szybką energię, ale NIEPOŻĄDANĄ dla zdrowego TWOJEGO organizmu.
CZEKOLADA: to;
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości,
i cukrzycy typu 2,
40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. TRANS !!.
Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim ZDROWIU, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!.
Fabryki SMAKU działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny MARKETING, a jakże.
Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, bo SMACZNIEJSZE.
UŻYŁEŚ sformułowania; pobudzenie INSULINY. Jest oto tak; insulina, to w skrócie, wydzielana jest przez NARZĄD o nazwie; TRZUSTKA. Jej celem głównym jest dostarczenie wszystkim komórkom TWOJEGO organizmu, glukozy jako energii do Ż Y C I A, a trzustka wydziela jej taką ILOŚĆ; zdrowy narząd, jaką STYMULUJE do wydzielenia, dostarczony węglowodan, czyli np. GLUKOZA.
Jakość węglowodanu i ilość, oceniają tabele wg z tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY.
Wystarczy zapoznać się z książką;
pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
P. S.
Patrz Chińczycy, jest Ich 1,2 mld ludzi ile mają energii do pracy i do rozmnażania się, że nie można Ich powstrzymać, a energię przecież CZERPIĄ, głównie z RYŻU i z KASZ.
Hindusi z INDII podobnie (900 mln ludzi).
Uważaj jednak z tym chlebem, bo Twoja dziewczyna na spotkania będzie musiała zabierać WSPOMAGAJĄCO, ze dwie, również SZCZĘŚLIWE przyjaciółki.
Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł.
Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.
Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/: Patryk DALEY, Warszawa
POZIOM CUKRU powinien być, W NORMIE i na DŁUUUUGO !!!
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: POZIOM CUKRU powinien być, W NORMIE i na DŁUUUUGO !!!
__PODPOWIEDŹ:
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 1: ENERGIA, jako warunek ŻYCIA !!
__:
hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
35. TEMAT:
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
__: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 1: ENERGIA, jako warunek ŻYCIA !!
__:
hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
35. TEMAT:
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
__: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Załączone pliki
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Jak zdobyc clomid???????? |
Sterydy i Prohormony |
|
|
||
czesc, pomozcie mi to ogarnac jak nalezy... co z czym i jak? |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Czy naturalna kulturystyka szkodzi zdrowemu sercu? |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Moj noz o plastycznej rekojesci... |
MASTERS Of STEEL |
|
|
||
Dziennik KEVINA- zimowe masowanie z kontrolą poziomu tłuszczu |
Dzienniki treningowe |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta i trening na masę, proszę o ocenę!
- Ponad rok temu
-
Dieta na Mase.
- Ponad rok temu
-
Jak rozdzielić zawartość kaloryczną na poszczegulne posiłki???
- Ponad rok temu
-
pomoc
- Ponad rok temu
-
Dieta na mase
- Ponad rok temu
-
dobra dieta na masę??
- Ponad rok temu
-
1 jajko kurze-ile tam jest białka mniej wiecej???
- Ponad rok temu
-
ma ktos przepis na gainera domowej produkcji?
- Ponad rok temu
-
Kilka pytań laika
- Ponad rok temu
-
Dobra dietka na mase ????
- Ponad rok temu