Dieta
Napisano Ponad rok temu
Stosuję od niedawna dietę przez siebie wymyśloną (od 4 dni już jadę ).
Dieta wysokobiałkowa, średnio-węglowodanowa (tylko węglowodany złożone! Cukry proste w bardzo skrajnych ilościach), nisko-tłuszczowa.
Mniej więcej wygląda ona tak:
- chleb żytni
- serek wiejski
- kasza gryczana
- warzywa z ogródka
- serca drobiowe
- piersi drobiowe
- mieszanka warzywna chinska - mrożonki
- warzywa na patelnie - mrożonki
- potrójna zielona herbata
- płatki owsiane z mlekiem - mleko 1,5%
Nie będę tu odliczał czego ile jem ale tak jak wczoraj liczyłem sobie to wychodzi mi ponad 100 g białka dziennie z tego. (liczyłem same serca, chleb i serek). Nie używam żadnego oleju, smalcu, masła, soli. Nie piję tanich soków (10 g cukrów prostych na 100ml - wolę kupić Caprio grejpfrutowy gdzie jest zaledwie 2,7 g cukru na 100 ml) . Na patelni duszę mięso w wodzie i potem wsypuję warzyw, posypuje przyprawami i danie gotowe.
Najciekawsze jest to, że stosuję ją od 4 dni i przy sporych aerobach już widać efekty...
Jakieś sugestie z waszej strony?
Co do tego dodać, żeby mi nie zbrzydło za szybko?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to zapierdyczaj, czekamy na zdjęcie
Napisano Ponad rok temu
Na zdjęcie majtekk-x napisał/a:
czekamy na zdjęcie
Jakie?
no dawaj mały...
Napisano Ponad rok temu
Dieta wysokobiałkowa, średnio-węglowodanowa
Nie będę tu odliczał czego ile jem ale tak jak wczoraj liczyłem sobie to wychodzi mi ponad 100 g białka dziennie z tego.
no jak 100 g dziennie bialka to jest dieta wysoko białkowa to jestes troche w błedzie
wazysz okolo 90kg moze wiecej i spozywasz 1g białka na kg masy ciała , za mało !
zródla białka : odżywki , jajka , mięso , twaróg
a nie licz białka z chleba
Napisano Ponad rok temu
no i kontroluj rzeczywiście żeby obwody w dół za bardzo nie leciały
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
A i poczytajcie sobie temat o nowym poglądzie na ilości białka - wcale nie jest prawdą, że im więcej tym lepiej bo białko zwykłe akurat jest transporterem przez transport aktywny wody i bcaa rozgałęzionych do komórek mięśniowych. Dlatego wolę dokupić bcaa Activlaba który zamówiłem dziś rano.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tyson, czyżbym to ja podsunął Ci pomysł o aminkach activlaba, czy po prostu czytam Ci w myślach?
Jadłem roku temu Activlaba i zachwalam sobie bo tanie i czułem na nich taką moc, krzepę, wigor, wytrzymałość i wgl super samopoczucie. Ja nigdy nie miałem diety z taką ilością białka jak teraz i zawsze jakoś rosłem więc powiem wam, że nie każdy potrzebuje tylko białka. Ektomorfik potrzebuje o wiele więcej od endomorfika więc nie bądźcie twardogłowi bo przeczytaliście na reklamie jakiegoś białka, że 3 g na 1 kg masy ciała u każdego musi być. Wiadomo, że rośli i rosną ale to nie znaczy, że jak będzie mniej niż 2 g to nie będą rośli wcale. To jak ja 101 kg ważę to bym musiał 1,5 kg czystego mięcha z kurczaka zjeść w ciągu dnia... Gdzie ja to zapełnię?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W tym sporcie trzeba być upartym jak cholera inaczej nie ma efektów , to tak jak na treningu podczas serii , czujesz ze miesnie juz cie bolą ale ćwiczysz dalej , tak samo jest z jedzeniem , nie ma ze nie pasuje , chociaz bym miał srać i żygać pod siebie musze to zjeść . przynajmniej ja tak do tego podchodzę , jak już coś robić to na poważnie i zaangażowaniemja np. nie potrafiłbym codziennie to samo jeść
Białko jest podstawowym budulcem mięśni .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu