paraliż senny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja znam takich ludzi co grzeją pikulca, i opowiadali i że to nie jedna i nie 100 osób tak miało, że budzą się w nocy tak jakby i stali nad własnym ciałem, że normalnie wyszli by z siebie i bardzo by chcieli do siebie wrócić i nic nie mogą zrobić, po prostu patrzą się na siebie jak leżą jakby dusza z nich wyszła : O
I opowiadała mi to nie jedna osoba że tak na zwałach mają... i nie jeden podobno przestraszył się na śmierć i nie grzeje (i nie jeden też mówił że koniec z tym, ale po czasie chec wraca..)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od dłuższego czasu mam taką dziwną akcje podczas snu że się budze i nie mogę się ruszyć czuje się tak jakby mnie sparaliżowano nie mam czucia w żadnej częsci ciała nawet nie moge podnieść powiek ani coś powiedzieć, takie uczucie jakby mózg obudził się oddzielnie od ciała,
Miałem tak samo i nadal mi się to czasem zdarza. A masz uczucie jakby coś dusiło cię też? Nie mozesz oddychac? Ja mam takie akcje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś czytałem że to stąd wzięły sie opowiesci o zmorach duchach itd. raz na pare tysięcy osób tak jest że mózg tworzy swoją drugą rzeczywistość. Co ciekawsze gdy podczas życia wykorzystujesz jakis procent swojego mózgu tutaj wykorzystujesz kilkanaście.. nie uwierzyłbym w to gdyby mnie to nie dotknęło.
Napisano Ponad rok temu
Przykład? Lunatyk, bez wzroku potrafi wyjść przez okno, przejść po gzymsie, nie zachwieje się ani nic, a przecież nic nie widzi.. potrafi iść, omijać kałuże itp...
Zastanawiałem się czasami, że budzę się w nocy, praktycznie śpię i idę wyrównać ciśnienie w pęcherzu.. ide, omijam taboret którego nie widzę, zakręcam koło tego, omijam tamto a oczy mam praktycznie zamkniete... zapalam światło, sikam, wracam rozbudzony Jeb! piszczelem w stołek, cyk barkiem w futrynę... tak jakbym to już ja jako ja panował nad tym co robię i mózg jest pośrednikiem w tym, a nie bezpośrednim układem sterującym..
I wydaję mi się właśnie że mózg jest taki podczas snu najlepszy, potrafi robić właśnie różne rzeczy.. albo dajmy na to sny.. śni Ci się coś, i tak to przeżywasz, jesteś tam, czujesz to co robisz, jak skaczesz z góry to czujesz jak lecisz, to takie uczucie w brzuchu, jak lecisz to spinasz mięśnie żeby lecieć, jak się ruc**sz, to czujesz to ^^
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i to
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu