Pomoc w dobraniu diety
Napisano Ponad rok temu
Chialbym zebyscie mi pomogli dobrac jaks diete albo pomuc w ulozeniu. Mam 19 lat, waze 115kg przy wzroscie 185cm, nie bylo by problemu gdy nie to ze mialem wypadek lezalem 3 miesiace na luzku i wtedy sie roztylem teraz mam klopot sie tego pozbyc probowalem diete adkinsa albo to strasznie wyniszcza organizm. Przed wypadkiem ciwiczylem amatorsko na silowni i duzo spedzialem czasu na gre w pilke nozna jednak teraz ze wzgledu na problem z pieta nie moge biegac. Teraz, mniejwiecej miesiac temu zaczolem znowu cwiczyc, ale chce zrzucic te kilogramy mniejwiecej do 90-95kg i oczywiscie cwiczyc miesnie, nie musze miec ladnie wyzebionego ciala ale zeby nie bylo takiego brzucha i "cyckow". Nie pracuje, silownie mam w domu wiec mam sprzet do dyspozycji, tylko problem mam z bieganiem zawsze mozna jakis rowerek. Wstaje okolo 9 rano, i jem doslownie wszytko, a glownie wieczorami przed kompem i mysle ze to duzo mi sie odklada. Dlatego prosze o jakas diete i plan dzieki ktoremu jakos zrzuce brzuch i pojawia sie miesnie.
Dziekuje z gory, jak cos trzeba dopisac o czym zapomnialem to odrazu upominac
Napisano Ponad rok temu
I śniadanie: 5:30
odżywka białkowa - 60g z wodą
kromka ciemnego pieczywa ze słuszną warstwą dżemu lub miodu
II śniadanie: (10:00)
3 gotowane jaja
1 pomidor
1 marchew surowa
1 ogórek surowy (można te 3 powyższe składniki zetrzeć i dodać 10g oliwy z oliwek w celu zapewnienie odpowiedniej podaży NNKT)
Przekąska (13:00)
100g Chudy twaróg z:
a) 1 niewielkie jabłko starte - dla tych co nie w pracy
1 cebulka posiekana, dodatek oleju 10g (chyba że dodany był w 2 śniadaniu to nie trzeba aczkolwiek nie zaszkodzi) warto naprzemiennie z oliwą stosować olej z pestek wingoron.
c) jogurt naturalny 100ml + przyprawy
Obiad (16:00)
tuńczyk 130g kawałki w sosie własnym - sos usuwamy i dolewamy oleju (1 łyżkę stołową) można doprawić do smaku lub drób chudy, filety w ilości 1 sztuki parowanej, gotowanej lub pieczonej w folii aluminiowej
100g kapusty kiszonej/marchwi surowej
Trening (17:00-19:00)
Po treningu
Maślanka 500ml / Kefir 400ml / Jogurt 400ml
Kolacja 20:30
Makrela wędzona - 200g
Pomidor - 1 szt
Białko - 212g co stanowi ok. 42% udziału energii
Tłuszcz - 99g co stanowi ok. 44% udziału energii
Węglowodany - 68g co stanowi ok. 14% udziału energii
KOLEJNA:
I śniadanie: 5:30
200g twaróg chudy
100ml kefir
2 łyżki powideł śliwkowych
II śniadanie: (10:00)
sałata lodowa, lub pekińska
gotowany filet indyk lub kurczak
papryka
pomidor
nać pietruszki
nieco okrasać olejem z pestek winogron
Przekąska (13:00)
to samo co o 10, ale zjadać o 1/2 mniej, czyli robisz sobie pojemniczek i zjadasz 70% z niego o 10:00 a o 13:00 wykańczasz
Obiad (16:00)
tuńczyk 130g kawałki w sosie własnym - sos usuwamy i dolewamy oleju (1 łyżkę stołową) można doprawić do smaku lub drób chudy, filety w ilości 1 sztuki parowanej, gotowanej lub pieczonej w folii aluminiowej
100g kapusty kiszonej/marchwi surowej
Trening (17:00-19:00)
Po treningu
Maślanka 500ml / Kefir 400ml / Jogurt 400ml/ odżywka białkowa na wodzie
Kolacja 20:30
Makrela wędzona - 200g
Pomidor - 1 szt
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Blackzone a czy myslisz ze jest sens teraz dolozyc do trenigow teraz jakas kreatyne czy inne suplementy, reduktor tluszczu?? Nie pytam jakiej firmy bo i tak mieszkam na innym kontynencie wiec cos sam musze wybrac, ale jakie konkretnie suplemety pasowaly by do tej sytuacji??
Napisano Ponad rok temu
znajmy mi poleca reduktor tluszku nazywa sie "Lipo 6: sklad:
synephrine HCL - 20mg
synthetic 99% Guggulsterones z&E 1:1 - 20mg
Yohimbine HCL- 3mg
Caffeine Anhydrous USP - 200mg
Bioperine - 5mg
wedlug zalecenia producenta powino sie spozywac 4 kapsulki dziennie, mniejwiecej rano przy sniadaniu i 6 godzin przed snem
Napisano Ponad rok temu
Blackzone a czy myslisz ze jest sens teraz dolozyc do trenigow teraz jakas kreatyne czy inne suplementy, reduktor tluszczu?? Nie pytam jakiej firmy bo i tak mieszkam na innym kontynencie wiec cos sam musze wybrac, ale jakie konkretnie suplemety pasowaly by do tej sytuacji??
Znaczy na początek naucz się trzymać dietę i ułożyć sobie dzień tak aby treningi nie wypadały. Po jakimś miesiącu jak najbardziej można zarzucić suple typu: witaminy&minerały, lekki spalacz jeżeli nie masz kłopotów ze zdrowiem, omega3, Cla.
Napisano Ponad rok temu
znajmy mi poleca reduktor tluszku nazywa sie "Lipo 6: sklad:
synephrine HCL - 20mg
synthetic 99% Guggulsterones z&E 1:1 - 20mg
Yohimbine HCL- 3mg
Caffeine Anhydrous USP - 200mg
Bioperine - 5mg
wedlug zalecenia producenta powino sie spozywac 4 kapsulki dziennie, mniejwiecej rano przy sniadaniu i 6 godzin przed snem
Dobry spalacz. 1 Dawka do śniadania a druga przed treningiem z 30 minut.