Ciekawe przepisy
Napisano Ponad rok temu
abs, coś ciekawego jeszcze masz ?
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Składniki
* 4 jaja
* płatki owsiane ok. 150g
* pestki słonecznika, rodzynki, migdały, sezam
* maliny ok. 100g
* twarożek ok. 100g
Napisano Ponad rok temu
1 pierś z kuraka
150g serka żółtego
3 jaja
3 łyżeczki majonezu
3 łyżeczki maki ziemniaczanej
sól, pieprz, oregano.
Jak to zrobić:
Jaja, majonez i mąkę mieszamy do jednolitej konsystencji, potem przyprawy dodajemy, następnie dorzucamy starty na tarce ser mieszamy i dodajemy pierś która wcześniej musi być DROBNO pokrojona w kosteczkę i smażymy(masa będzie przypominała konsystencją ta na placki np ziemniaczane, na patelnie nakładamy łyżka i formujemy.) aż bd rumiane, żeby nie przypalić bo będzie niedobre i smacznego.
wartości energetycznej nie znam ale to jest alternatywa dla nudnych kotletów z piersi które pewnie sie większości przejadły:)
Napisano Ponad rok temu
BATONIKI PROTEINOWE
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Skladniki :
- 200 gram platkow owsianych
- 100 gram rodzynek
- 50 gram bialka (smak dowolny) polecam truskawke i wanilie
- 10 bialek z jajka
- 500 gram twarogu mielonego chudego (konsystecja jak serek homogenizowany/smietana) Mozna podobno kupic w lidlu w plastikowych pojemniczkach
- 50 ml mleka chudego
- opcionalnie slodzik i aromat(np. waniliowy)
przygotowanie:
calosc mieszamy w misce i wylewamy na blache. Wsadzamy blache na 175/180°C i pieczemy okolo 30-40 min. Po wyciagnieciu z pieca czekamy az ostygnie i kroimy na
B: 170g + wartość waszego białka
T: 18g
WW: 212g
1720 kcal
Właśnie robię te twoje batoniki 10 min i wyjmuje z pieca, zamiast smaku naturalnego dałem waniliowy smak twarogu, zamiast 10 białek wrzuciłem tylko 4, zamiast 200g płatków wrzuciłem 250 i zamiast 50g białka wrzuciłem ok 70g, dodałem też miodu co na pewno zwiększy ilość ww, ale nie miałem wyboru jeśli chodzi o smak sam serek nie wystarczy , ide wyjąć z pieca napisze potem jak wyszły
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Smak i zapach zajebisty, ciasto lekko klejące ale to bardziej za sprawą rodzynek znajdujących się w batonikach wyszło mi tego cholernie dużo i już wszamałem jako posiłek po treningowy 2 , są na prawde ok polecam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zastanawiam się tylko nad tym jaka by była ważność takich batoników bo jeśli to ma mi starczyć i na pewno starczy na tydzień to trochę będe nie pewnie jadł te ostatnie batoniki, ciasto potrafi dość szybko pleśnieć
Napisano Ponad rok temu
szklanka płatków owsianych
1 jajko
2-3 łyżki mąki najlepiej pełnoziarnistej
zagnieść
obsmażyć na odrobinie oleju
położyć dodatki
zapiec
Napisano Ponad rok temu
"Papryka czerwona jest źródłem beta-karotenu oraz dużej ilości witaminy C, która wzmacnia organizm. Papryka zielona jest bogata w kwas foliowy oraz witaminy E zwanej też witaminą młodości. Papryka żółta, dzięki dużej porcji luteiny, wspaniale wpływa na zdrowie naszych oczu. Oprócz tego wszystkie papryki są bogate w witaminę B oraz wiele cennych minerałów"
i oczywiście przepis
Ciasto:
400 g mąki
2 płaskie łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
250 g masła
2 jajka
4 łyżki mleka
½ łyżeczki soli
Nadzienie:
5 łyżek ketchupu
2 serki topione po 100 g każdy
250 g żółtego sera
gałka muszkatołowa
pieprz, sól
po 1 papryce żółtej, zielonej i czerwonej
200 g szynki konserwowej
masło do wysmarowania blachy
Na początek przygotowuję sobie blachę z kuchenki, którą smaruję cienko masłem. Do miski wsypuję mąkę, dodaję proszek do pieczenia, 200 g masła, jaja, mleko i sól. Całość najpierw miksuję, a następnie zagniatam na jednolite ciasto. Ciasto rozkładam równomiernie na blasze, starając się by wszędzie było jednakowej grubości. Czas na nadzienie. Wierzch ciasta smaruję ketchupem. Żółty ser ścieram na tarce z dużymi oczkami. W miseczce miksuję serki topione z pozostałym masłem i 150g startego żółtego sera oraz doprawiam do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę z serków i przypraw rozkładam małymi porcjami na cieście. Papryki i szynkę kroję w cienkie paski i układam równomiernie na cieście. Tak przygotowany farsz posypuję pozostałą częścią startego żółtego sera. Zapiekankę wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 50 minut w temperaturze 185 stopni.
Przepis jest z bloga pani Tereski
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
Guest_pietronwwa_*
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Zawody Kobyłka - czy dobre przepisy - podzielone i przeklejo |
JIU JITSU |
|
|
||
Ciekawe - Ashihara |
KARATE |
|
|
||
Przepisy + Pizza szefa :D |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Ciekawe zdjecia aut |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Przepisy Bjj - CBJJ |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta do oceny
- Ponad rok temu
-
Posiłki.
- Ponad rok temu
-
okno anaboliczne
- Ponad rok temu
-
Kofeina
- Ponad rok temu
-
gainer + kreatyna = wieksza masa ?
- Ponad rok temu
-
Naturalny Gainer
- Ponad rok temu
-
waga
- Ponad rok temu
-
Ala dieta :)
- Ponad rok temu
-
A może by samemu zrobić gainer ?
- Ponad rok temu
-
Dieta
Guest_badziul89_* - Ponad rok temu