doradzcie
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
ps. aurelia złość piękności szkodzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na marginesie to ona ma rację. Na forum raczej odpowiedzi nie uzyskasz. Każdą sprawę sąd rozpatruje inaczej, indywidualnie i tylko ktoś, kto się na tym naprawdę zna może Ci pomóc. Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Ja bym Ci radził ugodę z tym kolesiem. Pogadaj z nim i przekonaj, niech wycofa zarzut, bo to nie jest chyba sprawa z urzędu?
właśnie najlepsze jest to, że ten koleś chciał ugody i jego ojciec tak samo, moja matka i Dawida byli u nich na chacie, chcieli się dogadać ale jego matka powiedziała że nie ma takiej opcji, że syn by jej tego nie wybaczył szkoda że nie przepadali jego matki jak wzywała policje po nas bo sama była najebana.
Napisano Ponad rok temu
Ps. Zawiasy to zawiasy, za każde większe przestępstwo mogą Ci je odwiesić gdyż to jest okres próby, by sprawdzić czy słusznie zrobili nie dając Ci kaqry, a najczęściej bywa, że popełnisz przestępstwo dają Ci kare i dokładają zawiasy.
Napisano Ponad rok temu
co?popełnisz przestępstwo dają Ci kare i dokładają zawiasy.
jezeli masz wyrok w zawieszeniu i popelniasz przestepstwo to kary się sumują i idziesz siedzieć (to co w zawieszeniu + kara za nowe przestepstwo) innej opcji raczej nie ma.
Jednak nie wiem jak to jest rozpatrywane, jak ktos pisal wczesniej, ze są zawieszenia w roznych sprawach, np. jedno za telefon drugie za pobicie i że one się sumują. Jakies mało realne mi sie to wydaje.
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
były obrażenia, były groźby karalne i poszkodowany ma prawo sadzić, że chcieliście go zabić (czyli od 8lat pozbawienia wolności).
a to ze sie leczył u psychologa to pikuś, co innego jak by sie leczył psychiatrycznie i brał psychotropy. przcież normalni ludzie też chodzą do psychologa, choćby na psychotesty. Do tego w czasie popełniania przestępstwa to Ty byłeś nei poczytal (pod wpływem alko) wiec tym bardziej pasuje, że mogłeś to zrobić (usiłować) skoro było pobicie i wtargniecie..
Po prostu, zachowałeś się jak cpuń, sra.jac pod samego siebie, było przestepstwo i pewnie będzie trzeba iść do pierdla. Jabym raczej nie liczył na zawiasy, kiedy jest tyle zarzutów i to dość poważnych. Kolejna sprawa, zawiasy się nie sumują, zawsze są odwieszane jeśli znowu wkroczyłeś na złą scieżkę, jest tylko jeden wyjątek - że na przestępczy proceder, składało się kila przestępstw, a one były prowadzone na osobnych rozprawach np. udział w grupie przestępczej jedna sprawa, i osobno np kradzieże i gwałty - wtedy zawiasy masz sumowane tak samo jesli popełnione przestepsto nie pojawiło sie po uprawomocnieniu się wyroku (w tzw. okresie próby). Najlepiej to dobrowolnie poddaj się każe, pożegnaj z kumplami i rodzina etc.
art. 75kk:
§ 1. Sąd zarządza wykonanie kary, jeżeli skazany w okresie próby
popełnił podobne przestępstwo umyślne, za które orzeczono prawomocnie
karę pozbawienia wolności.
§ 2. Sąd może zarządzić wykonanie kary, jeżeli skazany w okresie próby
rażąco narusza porządek prawny, w szczególności gdy popełnił inne
przestępstwo niż określone w § 1 albo jeżeli uchyla się od uiszczenia
grzywny, od dozoru, wykonania nałożonych obowiązków lub orzeczonych
środków karnych.
§ 3. Sąd może zarządzić wykonanie kary, jeżeli skazany po wydaniu
wyroku, lecz przed jego uprawomocnieniem się, rażąco narusza porządek
prawny, a w szczególności gdy w tym czasie popełnił przestępstwo.
§ 4. Zarządzenie wykonania kary nie może nastąpić później niż w ciągu 6
miesięcy od zakończenia okresu próby.
Napisano Ponad rok temu
Ja tez mam zawiasy i nie placze . ale ja za paserstwo wiec to lepsze niz usilowanie morderstwa
Zawiasami sie nie martw.. gorzej jak Ci dojebia odsiadke z od 2-5 lat to hujnia..
Jaki z tego moral?
Nie pijta ludzie alkoholu .. !!!!
Napisano Ponad rok temu
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
ej, a nie jest tak, że gdybym już miał iść siedzieć to do sprawy już bym siedział? Prokurator na podstawie naszych zeznac stwierdził żę możemy iśc do domu...
To tylko znaczy, że nie możesz ingerować w przebieg śledztwa. Wyrok zależy od sądu a nie od prokuratora. Obdukcja, jak i fakt że byliscie pod wpływem są nie podważalne, tak samo, ze miało miejsce wtargniecie - byliście przesłuchani i koniec. Teraz tylko sprawa przekazana prokuraturze a ona przekazuje ją do sądu -> gdzie po raz kolejny i ostatni będziesz składał wyjaśnienia. A że już dałeś du.py kłamiąc jak to było, to jeśli kolega zrobił to samo to macie już o 25% wyższa kare za składanie fałszywych zeznań. Teraz nawet jak ustalicie spójna wersje wydarzeń to leżycie, bo wystarczy, że to samo co wcześniej zezna poszkodowany w sądzie. A jakakolwiek próba wpłynięcia na niego, może się skończyć maksymalną karą - ja bym na Twoim miejscu już siedział u prokuratora i prosił o dobrowolne poddanie się karze (jaka by ona niebyła - bo będziesz skazany tylko za przestępstwa a nie za składanie fałszywych zeznań i utrudnianie sprawy, matactwo etc. Po prostu pokazałeś jak bardzo jesteś dorosły i inteligenty. BTW: już masz postawione zarzuty przez prokurature? jak tak to będziesz 24h i raczej więzienie odpada, jeśli nie to za miesiąc dostaniesz informacje o przekazaniu sprawy do prokuratury potem za 14 dni list o przekazaniu sprawy do sadu, a potem już tylko wezwanie na rozprawę.
Napisano Ponad rok temu
już masz postawione zarzuty przez prokurature? jak tak to będziesz 24h i raczej więzienie odpada,
nie kumam za bardzo. Mam już postawione zarzuty...
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
już masz postawione zarzuty przez prokurature? jak tak to będziesz 24h i raczej więzienie odpada,
nie kumam za bardzo. Mam już postawione zarzuty...
ale przez policje czy przez prokuratora - masz jakis kwitek lub coś? jak tak to co tam jest napisane
Napisano Ponad rok temu
ehh, tak jak mówiłem idź na forum prawne by dostać odp od expertów, bo tutaj znajdziesz tylko klawiaturowych intelektualistów
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
coś nam uderzyło do łba i poszliśmy do Dawida kolegi który mieszka obok, poszliśmy tam z myślą żeby mu najebać bo nas wsypał.
nie szliśmy do niego z myślą żeby go bić czy coś...
EVOL proszę Cię zdecyduj się co piszesz. Zjeba z mojej strony za Twoje zachowanie jest i zdecydowanie Ci się należy. Nie probuj kręcić w zeznaniach, bo tylko komplikujesz sprawę. Była tu rada o forum prawniczym. Napisz jak najbardziej. Jednak pomysł, żeby przedstawić, że chodzi o brata jest absurdalny Tak samo jest tutaj. Co pomyślicie o delikwencie, który jako nowy user pisze, że "brat albo kolega chce brać koks. Co polecacie?" Pierwsza myśl że to sam autor chce koksić. Oni też wyczają. Chłopie, trzeba ponosić karę za swoje przewinienia. To jest coś co nazywa się odpowiedzialność. EVOL witaj w brutalnym świecie dorosłych Życie to nie bajka. Teraz zachowaj się jak przystało na dorosłego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
evol, pucuj sie ze skora na twarzy do dwoch pierszych. a usilowanie zabujsta pewnie wam odpuszcza, bo to ciezki zarzut. czesto jest tak ze masz stawiane grube sprawy, wszystko za co mogl bys pojsc, a z tej czesci wybroni cie adwokat.
koledze nic nie zrobia,jesli chodzi o odwieszanie mu zawiasow, bo ty juz nie jestes nie letni, chyba ze nie masz 18. z tego co sie orjentuje to odwieszaja wyroki w recydywie. ja sie nie znam, to tylko moje przemyslenia.
swoja droga to grubo, no ale moze skonczyc sie zawiasami, aczkolwiek beda traktowac was powarznie. koledzy skatowali ochrone, rozjebali laptopa na glowie, krutkofalowke i krzeslo. byli w wieku 14, 17, 18, 18, 31, trzech poszlo na sankcje (i ostatecznie skonczylo sie 3/5 chyba), jednemu odwiesili wyroki, a dwoch najmlodszych do osrodka zamknietego. rok pozniej prawie co do dnia, wykrecili kolejny numer, z innego artykulu, i tez sie skonczylo na zawiasach.